ראש השנה
דובשניות לראש השנה

1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס שמן קנולה
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר טחון - לא חובה
1 ביצה
2-1/2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
100 גרם אבקת סוכר
= לחמם את הדבש במיקרו ל-15 שניות ובמערבל יד לעבד את הדבש עם הסוכר
שמן , תבלינים וביצה , לתערובת אחידה.
= להוסיף את הקמח +אבקת האפיה+ הסודה לשתיה עד לקבלת בצק אחיד ורך
לעטוף בניילון נצמד ולכניס למקרר לשעה.
= להוציא את הבצק ומייד לקרוץ עיגולים קטנים ולגלגל אותם באבקת הסוכר
להניח על נייר אפייה במרווחים קטנים ולאפות 12 דקות בחום 170 מעלות
עד שהכדורים נראים עם פיצוצים קטנים במעטפת העוגיות .
חנוכה
סופגניות אמריקאיות

3 כוסות קמח תופח
100 גרם אבקת סוכר-לקישוט
1/2 כוס סוכר גריל
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
3 חלמונים
1 אבקת אפיה
= ללוש את כל החומרים היטב ולהניח להתפחה לשעה מכוסה במגבת
= ליצור כדורים קטנים ולשטח מעט לעובי של שני ס"מ ולהניח להתפחה
עוד כחצי שעה מכוסה במגבת
= לטגן בשמן עמוק וחם כדקה מכל צד
==== להגיש חם עם אבקת סוכר ומעט קינמון או סירופ מייפל====
סופגניות - דונאטצ'
3 כוסות קמח תופח
3 ביצים
1 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
גרידה מלימון שלם
1 כף שמן
= לערבב את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק ומעט רך
= לקמח מעט משטח עבודה לקרוץ כדורי בצק בגודל כדור טניס
ולשטח קלות עם מערוך בעובי של שני ס"מ לפחות
לקחת כוס מאד קטנה ובמרכז כל אחד לקרוץ חור שישאר טבעת בצק
להניח להתפחה של חצי שעה מכוסה מגבת
= במחבת עם שמן עמוק וחם לטגן כדקה מכל צד עד להזהבה קלה
= לאחר הטיגון לטבול בנוזל הזיגוג לפחות צד אחד.
לזיגוג
200 גרם אבקת סוכר + רבע כוס מים רותחים לערבב היטב עד להמסת הסוכר.
== אפשר לגוון את טעם הזיגוג על ידיי הוספה של סירופ תותים או אבקת קקאו
או במקום המים 1/4 כוס נס קפה חזק ורותח===
סופגניות קלאסיות
5 כוסות קמח רגיל
חצי כוס שמן- או 100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
סוכר וניל
גרידה מלימון שלם
כוס וחצי מים פושרים
קורט מלח
50 גרם שמרים טריים
= ללוש היטב את כל החומרים לגוש בצק רך וגמיש ולא קשה מידי.
= להניח מכוסה במגבת להתפחה של שעה וחצי .
= על משטח עבודה מעט מקומח לפתוח את הצק לעלה בעובי 2 ס"מ
ליצור עיגולים בעזרת כוס גדולה . להניח על נייר אפיה להתפחה נוספת
של חצי שעה עם כיסוי של מגבת.
= בסיר לטיגון בשמן עמוק וכשהשמן חם מאד , בעדינות להכניס לטיגון
כשהצד העליון נכנס לטיגון ראשון , לאחר כדקה להפוך לעוד דקה.
= לאחר הטיגון אפשרי להזריק פנימה כל מילוי שבא לנו ====
סופגניות פולניות - פונצ'קס

1 ק"ג קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
1 שקית שמרים נמסים
1/2 כוס שמן -או 100 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
3 ביצים שלמות
גרידה מלימון שלם
5 כפות ברנדי
2 סוכר וניל
2 וחצי כוסות מים פושרים
= לערבב טוב את כל החומרים וללוש היטב עד לקבלת גוש בצק רך וגמיש
= לקרוץ כדורים לא גדולים מעט יותר קטנות מהעגול הסופי שאנו רוצים -
להניח בצד להתפחה של שעה ומכוסה במגבת.
= לטגן בשמן עמוק וחם , אפשרי להזריק פנימה ריבה או לפזר אבקת סוכר
טו בשבט
עוגיות חטיף - ללא אפייה
2 חבילות תמרים ללא חרצנים - בגוש
200 גרם סוסום קלוי מעט במחבת
200 גרם בונדוקים, אגוזי לוז
200 גרם שקדים מולבנים
2 כפות טחינה גולמית
1 כף סילן -דבש תמרים
1 אריזה קליפות הדרים מסוכרים
= בסיר קטן להכניס את התמרים עם חצי כוס מים תוך בחישה על אש קטנה
עד כדי ריכוך התמרים לעבוד עם כף עץ
= להעביר את התמרים לכערת עבודה ולהוסיף את יתר המצרכים שהוכנו מראש.
= תוך מעיכת התמרים לערבב היטב לגוש פחות או יותר אחיד , לפזר על משטח עבודה
כמות נדיבה של קוקוס . את כל גוש התמרים להניח על משטח הקוקוס תוך שאנו יוצרים
צורת נקניק עבה וארוך מצופה בקוקוס , לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה של שעה.
= להוציא מהמקפיא ולחתוך את הנקניק לעיגולים בעובי של חצי ס"מ. לסדר בכלי סגור
ולשמור במקפיא ....... נשמר המון זמן ...כשרוצים לאכול להוציא לחמש דקות .
עוגיות חטיף מדהימות לכל השנה ..........
עוגת פירות יבשים
* מתכון פולני או הונגרי
שימשיכו להיתווכח
5 ביצים
3/4 כוס סוכר

1 וחצי כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
4 כפיות תמצית רום
1/2 כפית קינמון
200 גרם צימוקים
200 גרם משמשים מיובשים חתוך לריבועים קטנים
100 גרם תאנים מיובשים חתוך לריבועים קטנים
100 גרם שקדים מולבנים גרוסים
100 גרם אגוזים גרוסים
100 גרם שוקולד מריר מגורר
= לערבל מהיר את הביצים תוך הוספה הדרגתית של סוכר וניל והסוכר
= לערבב הייטב את הקמח עם אבקת האפיה ולערבב בתנועת קיפול עדינות
את הביצים עם תערובת הקמח ובהדרגה להכניס את כל יתר מרכיבי העוגה
= בתבנית מרופדת בנייר אפיה רצוי תבנית עגולה 26.
לאפות את העוגה בחום 170 מעלות כ- 50 דקות
עוגת פירות יבשים מיוחדת
* מתכון רומני
.jpg)
200 גרם צימוקים
200 גרם אגוזי לוז קלויים וגרוסים
150 גרם אננס מיובש חתוך לחתיכות קטנות
200 גרם שקדים מולבנים גרוסים
2 קופסאות דובדבנים מסוכרים חתוכים דק
5 ביצים שלמות
14 כפות קמח תופח
5 כפות סוכר חום
= במיקסר יד לערבל הייטב את הביצים ולהוסיף את הסוכר תוך עירבול
= תוך כדי בחישה איטית בכף עץ להוסיף את כל המרכיבים .
= בתבנית מוארכת ומשומנת קלות - לאפות בחום נמוך 160 מעלות כשעה וחצי.
פורים - שמח
אזני המן - מילוי פרג
3 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס סוכר או 150 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
1/3 כוס שמן
2/3 כוס מיץ תפוזים
גרידה מתפוז שלם

= ללוש את כל מרכיבי הבצק ביחד עד לקבלת בצק פריך נעים ולא דביק .
לעטוף בנילון נצמד לקירור של שעתיים לפחות .
מלית - 1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
1/3 כוס חלב
גרידת תפוז
200 גרם פרג טחון
50 גרם אגוזי מלך גרוסים
1 תפוח עץ מגורר
= לבשל הכל ביחד על אש קטנה כ-10 דקות תוך כדיי בחישה עד שהכל מחובר ומומס
= לחלק את הבצק ל-4 וכל חלק לפתוח לעלה כחצי ס"מ ובעזרת כוס ליצור עיגולים.
במרכז כל עיגול בעזרת שתי כפיות להניח מעט מלית - ולסגור את העיגול בהרמת שלוש דפנות
העיגול ולהדק בעזרת האצבעות - להשאיר מעט פתוח במרכז . להניח על נייר אפיה ולאפות
ב-180 מעלות כ- 10-12 דקות . להוציא ולצנן הייטב ולפזר מעל מעט אבקת סוכר .
-------- מעט משמין אבל טעים במיוחד ושווה את המאמץ--------
מלית תמרים - לקנות ממרח תמרים מוכן ולהוסיף 100 גרם אגוזים טחונים
להוסיף 2-3 כפות מים רותחים ולערבב הייטב .
פסח

לחמניות כשרות לפסח
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמן קנולה
6 ביצים
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר
קמצוץ פלפל שחור טחון
= לערבב את השמן והמים עם התיבול בסיר על אש גבוהה עד לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את קמח המצה ותוך כדי ערבוב ללא הפסקה עד שהבצק אחיד ונפרד מדפנות הסיר .
= להוריד מהאש ולערבב היטב חוץ מהביצים ולהניח לצינון קל .
= תוך כדי לישה קלה ביד להוסיף את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בבצק - לתת מנוחה של 15 דקות
= על נייר אפייה ליצור עיגולים בגודל כדור טניס במרווחים ולאפות בחום 180 מעלות
כ- 50 דקות או עד שהם מעט מזהיבות .....
= אפשרות לפזר מעל מעט קצח - למי שאוהב
= לא לפתוח את התנור עד סוף האפייה-
קניידאלך

1 וחצי כוסות קמח מצה
1 כוס מים רותחים
2 ביצים
5-7 כפות שמן קנולה
1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
מלח ופלפל שחור -לפי הטעם
אני מוסיף מעט פטרוזילייה קצוצה (לא חובה)
= לערבב הייטב כמו לישה ביד או בעזרת מזלג ולהניח בצד לספיגת הנוזלים
כעשר דקות
= ליצור כדורים קטנים (תופח מעט בבישול) ולהכניס לתוך מרק בזמן הרתיחה.
מוכנים לאכילה לאחר עשר דקות של בישול בתוך המרק
== מתכון למרק עוף מסורתי בעמוד מרקים ===
קובה מיוחד לפסח -כשר

לבצק
4 כוסות קמח מצה
2 כוסות אורז טחון
6 מצות רטובות
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
6 ביצים
= לפורר את המצות ולהכניס את יתר המרכיבים וללוש היטב לבצק
להוסיף מים לפי הצורך, הבצק גוש אחיד ויפה ולא קשה מידי.
= להכין מהבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינגפונג.
למלית
2 בצל גדול קצוץ דק
1/4 כוס שמן
500 גרם חזה עוף טחון
1/4 כפית בהרט
100 גרם צנוברים
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
=במחבת גדול להשחים את הבצל עם השמן עד שיזהיב ולהוסיף את
חזה העוף ובעזרת מזלג לערבב היטב ולמעוך כדי שלי יהיו גושים
לאחר טיגון של 3-4 דקות להוסיף את התיבול ואת הצנוברים .
= לקחת כדור בצק ביד אחת וביד שניה לשטח מעט על כף היד- לשים
מעט מהמילוי במרכז ולסגור את הבצק היטב שלא יהיו חורים ולהכניס
את הקובה המוכן לבישול במרק עוף רותח, אחד אחד כדי שלא ידבקו
אחד לשני. לבשל על אש בינונית כ-30 דקות.
== מרק קליל מתאים - סיר מים עם שתי כפות אבקת מרק עוף 1 קישוא
חתוך גס ודלורית קלופה וחתוכה גס , לתבל במעט מלח ופלפל שחור.
מאפינס לפסח
3 ביצים
1 כף דבש
1/4 כוס שמן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס קמח מצה לאפיה
= במיקסר יד להקציף הייטב את הביצים עם הסוכר
= להוסיף את יתר החומרים בעירבול קל
= להכניס לתבנית שקעים משומנת קלות את הבלילה -אני
נוהג להניס לשקעים כבעי נייר לאפייה ואז אין צורך בשימון
התבנית .
= לאפות בחום 190 מעלות כ-20 דקות .
= אפשרות גיוון- לחתוך לריבועים קטנים תפוח עץ ולקרמל במחבט
עם 20 גרם חמאה וכף סוכר חום , לצנן מעט ולהוסיף לבלילה לפני האפייה
שבועות
עלי בלינצ'ס למילוי מתוק
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס חלב
5-6 כפות שמן
חצי כוס מי סודה או
כוס מים + חצי כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות אבקת סוכר
גרידת לימון (לא חובה)
קורט מלח
1 כפית תמצית רום
= אפשרי להחליף את החלב במי ברז
= הכל בכלי אחד מעט עמוק ולערבל טוב טוב במיקסר יד
במידה ונראה מעט סמיך להוסיף מעט מיים. צריך להיות קרמי נוזלי .
= לטיגון הכי טוב במחבת טפלון מיוחד לבלינצ'ס ולטיגון הראשון
רצוי לשמן את המחבת בריסוס קל מאד או בניגוב קל של חמאה.
מילוי קלאסי - גבינה לבנה 3% + 1 שמנת חמוצה + חופן צימוקים + 2 כפות
קונפיטורה , (מומלץ תות שדה) + כפית קינמון
לערבב היטב ולמרוח על הבלינצס ,לגלגל ולהגיש . אפשר מעל מעט סירופ מייפל
עוגת גבינה קרה/ללא אפיה
טוב לתבנית 24
לבסיס העוגה
150 גרם פתיבר מפורר ביד
100 גרם חמאה מומסת במיקרו
= לערבב הייטב בידיים ולשטח בתוך התבנית ולהדק הייטב

בלילת הגבינה
1 שמנת מתוקה
150 גרם אבקת סוכר
3 גביעי גבינה 5%
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
1 שקית גלטין
1/4 כוס מים רותחים
= להקציף את השמנת מתוקה ביחד עם אבקת הסוכר
= בקערה נפרדת לערבב את הגבינה עם תמצית הוניל
= בכוס עם המים הרותחים להכניס את הגלטין ולערבב עם כפית עד להמסה
שלא יהיו גושים , להכניס את הגלטין לקערת הגבינה ולערבב.
= לערבב בתנועת קיפול עדינות את הקצפת עם הגבינה ולצקת הכל לתבנית-
להכניס לקירור של כמה שעות למקרר .
= לפני ההגשה יש אפשרות לפזר על העוגה מחית פסיפלורה או פירות יער .
רצוי להכין את העוגה יום קודם .
עוגת גבינה - אישיות ,קאפקייקס
# הכמות ל24 אישיות
בסיס
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם פתיבר מפורר
= לערבב הייטב שכל הפירורים יספגו את החמאה
כערה 1
4 חלבונים
1 שקית סוכר וניל
= להקציף לקצף יציב
כערה 2
4 חלמונים
100 גרם אבקת סוכר
גרידה מלימון שלם
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח רגיל
3 גבינה לבנה 5%
1 שמנת רגילה חמוצה
50 גרם צימוקים
= לערבב הייטב למרקם אחיד וללא גושים
= תבנית שקעים 24 יחידות , לרסס שמן קל
= בכל שקע להכניס 2 כפיות של הפירורים ולהדק מעט בעזרת תחתית כוס
= לערבב את הקצף עם מרכיבי העוגה בתנועות עדינות ,קיפול
= לצקת בכל שקע בתבנית 2 כפות של בלילת העוגה
= לאפות בחום נמוך 150 מעלות כ- 45-50 דקות. לא להוציא מהתנור
עד לצינון כמעט סופי .....
אפשרות קישוט - להקציף שמנת מתוקה + 2 כפות אבקת סוכר + 2 כפות
אינסטנט פודינג ובעזרת שקית זילוף משונן לקשט מעל
פסטה קלילה וטעימה
# תמיד טעים בכל ארוחה חלבית

1 שקית פסטה פרפרים(500 גרם)
1 בצל גדול קצוץ דק
200 גרם גבינה בולגרית
3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= את הפסטה לבשל לפי הוראות יצרן במים רותחים +מלח
= בזמן שהפסטה מתבשלת להזהיב את הבצל במחבת עם השמן
= לסנן את הפסטה מהנוזלים במסננת תחת מי ברז מעט ולהכניס
את הפסטה לכלי הגשה, לתבל(זהירות עם מלח-הגבינה מלוחה)
ולערבב ביחד עם הבצל והשמן מהמחבת .
במגרדת גסה לגרר את הגבינה מעל ולהגיש ....
סהרוני גבינה פיקנטיים
# חטיף טעים שנאכל כמו גרעינים
# כ - 60 יחידות
2 ורבע כוסות קמח תופח
1/4 כוס שמן קנולה
1 גביע גבינה 9%
1 חלמון ביצה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה
= לערבב את כל החומרים לבצק רך וגמיש עד שהבצק לא נדבק לידיים
מידיי פעם לקמח מעט
= להכניס את הבצק לקירור של שעתיים
= להוציא מקירור ולחתוך את הבצק ל4 חלקים. על משטח עבודה מעט מקומח
לפתוח עלה דק 3-4 מ"מ ולהשתדל שיהיה עגול ....
= בעזרת סכין גלילה של פיצה - או סכין רגיל, לחתוך את הבצק בחתכים
מצתלבים , למשולשים כמו פיצה רק יותר קטנים.
כל משולש מהצד הרחב לדק לגלגל ולהניח על נייר אפייה בתבנית
תוך שאתם מניחים את הגלילות ליצור סהרון קל .
= את חלבון הביצה לערבב עם 2 כפות מים ולהבריש את הסהרונים
ולפזר מעט סומסום .
====לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- 15-20 דקות עד להזהבה====
=== לביבות קישואים , לעטקס - לביבות תפוחי אדמה , שמעטס - לביבות ממה שיש
תמצאו בעמוד 1 - מתאים לארוחת חג שבועות =====
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה