מאפינס תפוחים ושזיפים
# 3 תפוחי עץ
# 2 שזיפים
# 5 כםות סוכר חום
# 150 גרם חמאה
# 3-4 כפיות תמצית רום
= לחתוך את התפוחים והשזיפים לקוביות קטנות , במחבת גדול להמיס את החמאה עם הסוכר ולהוסיף
את הפרי החתוך ולקרמל בערך 15 דקות , לצנן בערך שעה.
# 4 ביצים שלמות
# 1 כוס סוכר
# 2 כוסות קמח תופח
# 1/4 כוס סירופ מייפל
= להקציף את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי
להוסיף את הקמח וסירופ המייפל לסירוגין ובאיטיות - להוסיף את הפירות המקורמלים בתנועות קיפול.
להכניס לתבניות מאפינס בערך שתי כפות גדושות ולאפות בחום 160 מעלות כ-30 דקות.
לאחר האפייה כשהמאפינס עדיין חמים לטפטף מעט סירופ מייפל מעל ולפזר מעט אבקת
סוכר
עוגיות בריאות....
2 כוסות קוואקר
1 כוס גרנולה
1כוס קוקוס
שקית קטנה אגוזים גרוסים , או שקדים מולבנים גרוסים
1 חופן חמוציות
1חופן צימוקים חומים
1 כפית קינמון - למי שאוהב
3 כפות סוכר חום
2 כפות קמח רגיל
= לערבב טוב טוב עם כף עץ , כדי שלא יהיו גושים ....
2 בייצים +1/3 כוס שמן קנולה + 2 כפות דבש -
=לערבל את הנוזלים הייטב בכלי נפרד ולשפוך על התערובת היבשה
לערבב הייטב עם כף עץ ולהניח בצד ל-10 דקות לספיגת הנוזלים.
בתבנית סיליקון (מומלץ) שקעים קטנים ובעזרת כפית למלא את השקעים
ולהדק מעט בעזרת הכפית ....לאפות בחום 190 מעלות 20-25 דקות בלבד.
סהרוני שוקולד - שמרים....

לבצק
8 כוסות קמח
2/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
קורט מלח
גרידת לימון
2 כוסות חלב (או מים)
3 ביצים
150 גרם חמאה מומסת
= לערבב היטב וללוש כ-5 דקות
= להניח להתפחה מכוסה במגבת לפחות שעה.
מלית -
4 כפות קקאו
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר
6 פתיבר גרוס ביד
= לערבב היטב
=הבצק שתפח לחלק ל-4 וכל חלק על משטח עבודה לפתוח עלה דק ולחתוך לריבועים
4X4 ובכל ריבוע למרוח מעט ממרח שוקולד ומעל לפזר מעט מהמלית קקאו
כל ריבוע לגלגל לרול קטן ולהניח בתבנית על נייר אפייה בצורת סהרון.
= לתת לסהרונים לנוח כחצי שעה ולפני האפייה להבריש מעל בייצה טרופה עם כפית דבש.
לאפות בחום 180 מעלות 15-20 דקות ..... נשמע מעט מסובך אך לא - קל מאד וטעים מאד.
= הסהרונים ניתנים לגילגול בכל מיניי צורות......
סהרוניי שקדים , תפוז

3 כוסות קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
150 גרם אבקת סוכר
גרידת תפוז שלם
גרידת לימון
מיץ מחצי תפוז
1 חלמון ביצה
200 גרם חמאה מומסת במיקרו
= בכלי עבודה לערבב הייטב את כל החומרים היבשים
= להוסיף את הנוזלים במרכז , ללוש הייטב עד לאיחוד לבצק רך , לעטוף
בניילון נצמד ולצנן במקרר כשעה .
= לקרוץ עיגולים קטנים ובשתי ידיים ליצור נחש קטן , ולקפל לסהרון.
= על נייר אפייה לסדר במרווחים קטנים ולאפות ב-180 מעלות 12-13 דקות.
= הסהרונים נשארים לבנים ומעל לפזר מעט אבקת סוכר
= אפשרי את אותו בצק לחלק ל-4 וכל חלק לפתוח לעלה בעובי חצי ס"מ ולקרוץ צורות שונות של עוגיות
בעזרת שבלונות שונות שיש לכם . להניח כל נייר אפייה ולאפות אותו זמן של הסהרונים .
פחזניות

200 גרם חמאה
2 כוסות מים
2 כפות סוכר
3 כוסות קמח
7 בייצים
קורט מלח
= בסיר בינוני להרתיח את המיים סוכר חמאה והמלח עד להמסה וקבלת מרקם אחיד ללא גושים .
= להנמיך את הלהבה ולהוסיף את כל הקמח תוך עיבוב עם כף עץ עד לקבלת מרקם של בצק אחיד
וכשהבצק מתנתק מדפנות הסיר והפך לגוש אחיד של בצק , להוריד מהאש ולהעביר לכערת עבודה
= אפשרי גם עם מיקסר ....וו לישה , ולהוסיף תוך כדי לישה ללא הפסקה להוסיף ביצה אחר ביצה -
תוך כדי שהבייצים נטמעות בתוך גוש הבצק -
= בעזרת שק זילוף עם פתח בינוני ליצור את הפחזניות על נייר אפייה עם מרווחים .
= בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לאפות 20 דקות בדיוק ולא יותר, נא לא לפתוח את התנור !!
= לאחר צינון ראשון בתנור סגור , להוציא ולצנן סופית לפני המילוי .....
= מילוי קלאסי ל-20 פחזניות -2 שמנת מתוקה להקצפה (500מיל)+1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי+
חצי כוס חלב + 2 כפיות תמצית וניל = להקציף עד מרקם קרמי יציב.
= בעזרת סכין חדה לבצוע פתח קטן בפחזנית מלמעלה ולהזריק פנימה בעזרת שק זילוף את המילוי
עוגיות עבדי -כעכים

1 ק"ג קמח רגיל
1 כפית מלח
2 אבקת אפייה
1 כפית גדושה מלח
200 גרם סומסום
= לערבב הייטב את כל היבשים ולהוסיף 2 כוסות פחות של שמן קנולה +1 וחצי כוסות מים
ללוש הייטב ולהשאיר לנוח לשעה .
- אני מוסיף לתערובת הבצק גם כפית קצח (לא חייב) למי שאוהב .
= להכין 2 כערות קטנות באחד לערבב היטטב ביצה עם מעט מים ובשני להכין סומסום .
= לקרוץ עיגול קטן מהבצק וליצור עם שתי ידיים נחש קטן ולחבר את הקצוות לעיגול.
= לטבול קלות בביצה ומייד לטבול בסומסום ולהניח על נייר אפיה.
= בתנור 180 מעלות 20 דקות ולהוציא , לצנן , ובתאבון - זהירות ממכר .........
מאפינס-תפוחים-גרנולה
# הגשה מאד מיוחדת וטעימה
# 12 יחידות

4 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
1 אבקת אפיה
2 כוסות(חד פעמי) קמח רגיל
מיץ מתפוז שלם
= להקציף את הביצים עם הסוכר עד שיכפיל את נפחו
= להוסיף את השמן תוך כדי הקצפה ולאחר מכן את הקמח
ואבקת האפיה ובסוף את מיץ התפוזים
1 תפוח זהוב
1 תפוח חרמון
חופן גרנולה
חצי כפית קינמון
= על מגרדת גסה לגרור את התפוחים ולהוסיף את הגרנולה והקינמון
לעברר היטב ולהניח בצד
= בתבנית סיליקון שקעים עם כף להכניס כף אחת של בלילת העוגה
לתחתית השקע ומעל להכניס כף גדושה של תערובת התפוחים -
מעל להכניס כף גדושה של בלילת העוגה ולהשתדל שיכסה את כל
התפוחים.
==== לאפות בחום 180 מעלות 25-30 דקות , שיזהיב===
= להגשה לפזר מעט אבקת סוכר וסירופ מייפל
יו יו - חטיף חגיגי
# מוקדש לתמר אמזלג מאשקלון
שלימדה אותי רבות באפיה
4 ביצים
8 כפות שמן
8 כפות סוכר
1 אבקת אפייה
2 כוסות קמח רגיל , בערך...
= ללוש היטב ביד עד שמתקבל בצק רך חלק ולא דביק
= בידים לקרוץ כדור בצק קטן וליצור בשתי ידיים נחש קטן
לקפל ולהדביק את הקצוות, כך שיהיה לנו טבעת בצק קטנה
= לטגן בסיר עם שמן עמוק וחם- לשים לב , שתי דקות וזה מוכן בגוון זהוב
= סירופ בסיר נפרד , שתי כוסות מים + שתי כוסות סוכר ומיץ מחצי לימון לבשל עד שהסוכר נמס.
= מסיר הטיגון ישר לסיר של הסירופ - ולהוציא לכלי הגשה מעט עמוק.
קובבות מתוקות חגיגיות
לבצק
1 ק"ג קמח פחות כוס
1 מחמאה מומס
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
= ללוש היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק ולא דביק .
מילוי
300 גרם אגוזי מלך גרוסים
100 גרם שקדים מולבנים גרוסים
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
= לערבב היטב הכל יחד .
= לחלק את הבצק ל-3 ועל משטח עבודה מקומח לפתוח עלה בעזרת מערוך
בעובי של חצי ס"מ , ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס ועם כפית -במרכז העיגול
לשים מהמילוי כחצי כפית.
לסגור את עיגול הבצק לחצי ובעזרת מזלג להדק מעט מסביב ליופי ושלא יפתח.
= לסדר את הממולאים בתבנית על נייר אפייה ולאפות בחום גבוה
200 מעלות כ-20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
= להכניס את הקובבות לתוך סיר הסירופ בעודן חמות ומיד להוציא לכלי הגשה עמוק =
סירופ - כמו במתכון הקודם 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר מיץ מחצי לימון
ספינג'

1/2 ק"ג קמח שמרים
1 כף אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים - בערך
= לערבב את כל החומרים לבצק חלק ודיי דליל.
לכסות במגבת וללת לנוח בערך כשעה
= בידיים מעט משומנות לקרוץ חתיכה קטנה מהבצק וליצור חור בעזרת אצבע
ומעט למתוח את הבצק לצורה אובלית מאד לא סימטרית ולהכניס לשמן עמוק וחם
לטיגון עד להזהבה משני הצדדים.
= להניח על נייר סופג , לפזר מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל או מעט דבש....
פנקיק
# גרושתי שמעולם לא בישלה
הפתיע יום אחד בפנקיק מעולה
1 גביע לבן/אשל
כוס חלב
2 כפיות סוכר
3 ביצים
1 כף תמצית וניל
גרידה מחצי לימון
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח
= לערבב היטב בעזרת מיקסר יד ולהוסיף את הקמח לעבב שלא יהיו גושים
= לחמם מחבת עם טיפה שמן ולצקת בערך חצי מצקת - כשמתחיל לצאת בועות
מלמעלה , זה הזמן להפוך בעזרת מרית עץ לדקה נוספת.
==== להגיש חם עם מעט אגוזים קצוצים והרבה סירופ מייפל ====
בלינצ'ס
# 100% הצלחה....
# כמות בערך 20 יחידות
3 ביצים
3 כוסות קמח רגיל
3 כפיות סוכר
3-4 כוסות מים
3/4 כוס שמן
= במיקסר יד לערבל הכל יחד שלא יהיו גושים
= במחבט לבלינצ'ס או מחבת גדול טפלון לחמם טוב ולשמן קל
רק לטיגון הראשון , לאחר מכן לא לשמן רק לשמור על מחבת חם
= עם מצקת למרכז המחבת ובתנועה סיבובית קלה לפזר על כל המחבת
להפוך בעזרת מרית עץ בתנועה מהירה
מילוי קלאסי
גבינה לבנה 2 , חופן צימוקים , 2 כפות קונפיטורה אהובה עליכם , קורט קינמון
בעבע - עוגיות עירקיות מסורתיות

1 ק"ג קמח רגיל
25 גר' שמרים-או כף שמרים יבשים
קורט מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים - בערך
= אם אתם משתמשים בשמרים טריים - להמיס ברבע כוס מים +כפית סוכר
= אם בשמרים יבשים , לערבב היטב את כל החומרים להוסיף את המים וללוש
כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ולא דביק , לכסות במגבת להתפחה כשעה.
מילוי
500 גרם גוש תמרים ללא חרצנים
1/4 כוס מים
100 גרם אגוזי מלך גרוסים
= בסיר קטן על אש קטנה להמיס את גוש התמרים עם המים תוך מעיכה ובחישה
ולאחר שהתמרים הפכו למחית להוסיף את האגוזים ולהוריד מהאש .
= מהבצק לקרוץ עיגולים בגודל כדור טניס קטן וכל כדור לפתוח בעזרת מערוך
לעיגול דק - במרכז העיגול למרוח מעט מהתמרים ולסגור את הבצק לכיוון
מרכז העיגול. לסדר על נייר אפיה בתבנית גדולה להבריש מעל ביצה ולפזר סומסום.
=== לפני האפייה לדקור עם מזלג כמה דקירות בכל עוגיה כדי שלא יתנפחו===
אפייה בחום 170 מעלות כ- 20 דקות .
עוגיות גראנולה וקינמון - אפוי
# נשמר מספר ימים בכלי סגור
1 חבילה קמח תופח קטן
גרידה של לימון שלם
1 כף קינמון
2 כפות סומסום
4 כפות גראנולה
200 גרם חמאה מומסת
1/2 גביע יוגורט
1/2 כוס סוכר חום
= ללוש את כל החומרים לבצק אחיד וחלק
= לחלק לשני חלקים וכל חלק לגלגל לצורת נקניק , ולעטוף בנילון נצמד
ולהדק טוב שלא יתפורר - ולהכניס לקירור של שעה לפחות
= להוציא מהקירור ועל קרש חיתוך לחתוך פרוסות בעובי של 4-5 מ"מ
ולהניח בתבנית על נייר אפייה
==== לאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות שמעט יזהיבו====
ריבועי גבינה
#תהליך מאד פשוט - לא לחשוש
# שווה כל מאמץ....
.JPG)
בסיס
1 מחמאה
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 וחצי כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס חלב
1/2 גביע יוגורט
= במערבל יד לעבד מעט את כל המרכיבים ולהמשיך בעיבוד הבצק ביד
= לקחת שליש מהבצק ולהניח בצד - לפירורים בסוף התהליך
= את 2/3 הבצק לשטח בתבנית עם נייר אפייה בצורה אחידה ולהדק מעט
ביניים
3 כפות ריבת קונפיטורה אהובה עליכם
4 כפות חלב
1 כף תמצית רום
= לערבב הייטב את הכל יחד ולמרוח שכבה דקה מעל בצק הבסיס
מילוי
2 גביעיי גבינה לבנה 5%
1 גבינת סינפוניה 5%
1/2 גביע יוגורט
3 כפות גדושות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
= לערבל הכל יחד במערבל יד ולפזר מעל שכבת בסיס העוגה
להכניס לאפייה ל-45 דקות בחום 180 מעלות.
= משליש הבצק ששמנו בצד - להוסיף רבע כוס קמח ורבע כוס סוכר
לעבד את זה במערבל יד במהירות נמוכה לפירורים .
= לאחר האפייה מוציאים את העוגה ומפזרים את הפירורים מעל ומחזירים
להמשך אפייה של עוד 15-10 דקות .
=== מוציאים את העוגה וכשהיא פושרת לחתוך לריבועים ולאחסן במקרר===
סהרוני גבינה - חטיף
# כמות בערך 25 סהרונים

2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
5-6 כפות שמן קנולה
3 כפות קוטג'
3 כפות גבינת עמק מגוררת
3 כפות גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות גבינת פרמזאן מגוררת
1 ביצה טרופה
# ללוש הכל ביחד רצוי ביד , לא יותר מידיי כדי לא לפגוע בפריכות
# לקרוץ עיגולים קטנים וליצור בידיים סהרון קטן ולהניח על נייר
אפייה .
# לאפות החום 180 מעלות כ-15 דקות .
# - אפשרי לקשט במעט סומסום כשאת הסהרון אנחנו טובלים
בצלחת עם הסומסום ואז להניח בתבנית ....
=== חטיף טעים ומיוחד ====
חטיפי גבינה צהובה
# קל להכנה טעים כחטיף
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 כפית גדושה מלח
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
50 גר' פרמזן מגורר
1 מיכל שמנת חמוצה
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
2 חלמונים טרופים
#ללוש הייטב עד לקבלת גוש בצק אחיד ולא דביק
# לחלק לשלוש ובעזרת מערוך על נייר אפייה לפתוח
עלה דק (2 חלבונים טרופים +מעט מים) להבריש
מעל העלה ולפזר גרעיני חמנייה מעל....
#עם גלגלת של פיצה לחתוך את העלה למלבנים קטנים
להעביר את נייר האפייה לתבנית ולאפות כ-16-18 דקות
בחום 180 מעלות .
#אפשרי לפזר מעל במקום גרעיני החמנייה סומסום +קצח.
ביסקוויט מרוקאי - ריפעתצ'
# כולם אוהבים - הגיע הזמן שתדעו להכין

1 ק"ג קמח רגיל
2 אבקת אפייה
1 מחמאה
1/2 כוס שמן
100 גרם סומסום
2 כפות זרעי אניס - או קימל
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
= לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף את השמן והמחמאה וללוש הייטב
תוך שאתם מוסיפים מעט מים (כמה שנכנס) בערך כוס.
= לחלק את הבצק ל-4 וכל חלק לפתוח עלה דק , בערך 3-4 מ"מ
ולהניח בתבנית האפייה - ועם מזלג לדקור את הבצק הרבה דקירות שיהיו
חורים בבצק כדי שלא יתנפח באפייה .
= עם סכין חדה או גלגלת מזוגזגת לחתוך את הבצק לגודל הרצוי.
=== לאפות בחום גבוהה 200 מעלות
עוגיות פריכות לקפה - בטעמים
# תודה לרבקה פפרברג
4 וחצי כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
2 מחמאה
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
100 גרם אגוזי מלך גרוסים
- אבקת סוכר לקישוט
= ללוש הייטב את כל החומרים עד לקבלת בצק פריך על גבול התפוררות
ליצור כדורים קטנים לכדרר בין הידיים ולתת מעיכה קלה ולהניח על נייר אפייה בתבנית.
====לאפות בחום 190 מעלות בערך 20 דקות ====
= אפשרות גיוון - להחליף את האגוזים בבוטנים או שקדים גרוסים, במקרה של החלפה לשקדים -
להחליף גם את סוכר הוניל בכפית תמצית שקדים.
ריבועי בראוניז עוגיות

8 ביצים
2 מחמאה
400 גרם שוקולד מריר
3 כוסות קמח רגיל
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
1 כף ברנדי
100 גרם אגוזי מלך גרוסים
= להמיס את השוקולד בכערה מעל אדים(בן מארי) ולהוסיף את כל המרכיבים
חוץ מהביצים , להמשיך לערבל עד שמתקבל קרם אחיד חלק וללא גושים
= להוסיף ביצה ביצה תוך המשך עירבול .
= להכניס את הבלילה לתבנית מרובעת על נייר אפייה ולאפות בחום 180 מעלות
כחצי שעה. להוציא ולצנן באויר החדר , לחתוך לריבועים קטנים ולאחסן בכלי
סגור
עוגיות שוקולד צ'יפס
# כ- 60 יחידות

2 וחצי כוסות קמח רגיל
2 ביצים
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה
6 כפות סוכר לבן
5 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד צ'יפס
100 גרם שוקולד לבן מגורר גס
= בכערה גדולה לערבל את החמאה עם הסוכר עד שמתקבל מעיין קרם אחיד
ולאט לאט להוסיף את הקמח עם הסודה לשתיה והמלח- ובסוף להוסיף את
תמצית הוניל ואת השוקולדים....
= על תבנית מרופד בנייר אפייה ובעזרת כפית להניח במרחקים כדורים קטנים
מהבלילה.
==== לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ- 12-15 דקות ,זהירות לא יותר====
עוגיות אגוזים עשירות
# כ- 70 יחידות

4 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
400 מיל' חלב ממותק משומר
150 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 וחצי כוסות אגוזי מלח קצוצים דק
= לערבב את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ולהניח בצד
= להקציף במערבל יד את החלב , החמאה והביצים עד לקבלת מרקם אחיד
= להוסיף את יתר המצרכים כולל הקמח ותוך עירבול קליל להוסיף גם את האגוזים
ולהכניס למקרר למשך כשעה
= להוציא מהקירור ולעבד קל בידיים על משטח עבודה מעט מקומח - לחלק את הבצק ל-3
= לפתוח עלה מכל חלק על משטח עבודה מקומח ולקרוץ עוגיות עם שבלונה רצוייה לכם
ואת העוגיות בתבנית על נייר אפייה בחום גבוה 200 מעלות בערך 12-13 דקות
או עד שיתקבל צבע זהוב - לא יותר כדי לא לשרוף את הטעם המיוחד
==== לאחסן בכלי סגור בטמפרטורה של החדר ======
מעמולים
# קצת עבודה - טעם גן עדן
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כוסות סולת
200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס קמח רגיל
4 כפות שמן
= לערבב בכערה את כל החומרים חוץ מהקמח הרגיל ולעבד לבצק בעזרת הידיים
ומידיי פעם להוסיף מעט מהקמח הרגיל עד לקבלת
גוש בצק אחיד - להכניס לקירור של שעה לפחות
= לקרוץ עיגולים קטנים וביד למעוך לעלה קטן להכניס עם כפית מעט
מהמילוי ולסגור לכדור קטן .
= להניח על נייר אפייה ובעזרת מועך ויוצר הצורה היפה למעוך קל כדי
לקבל את צורת המעמול . את ידית התבנית של צורת המעמול אפשר
לקנות בחנויות כלי בית , אפיה ובישול .
מילוי
1 אריזה ממרח תמרים
1/2 כוס פיסטוקים קלוף
גרידה מלימון שלם
2 כפות מים
1 כף מיי ורדים
= לערבב הייטב בכלי קטן .
==== ההשקעה משתלמת - טעים מאד , לקשט עם אבקת סוכר====
ממתק עוגיות שוקולד ואגוזים
# ללא אפייה
# ממתק עשיר בטעם ובקלוריות
700 גרם שוקולד מריר
400 מיל' חלב ממותק משומר
400 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
1 כף שמן
= בכערה על כערה עם מים רותחים (בן מרי) להמיס את כל השוקולד
ביחד עם החלב תמצית הוניל והמלח - כל זה תוך בחישה מתמדת.
= להוסיף את האגוזים לאחר שהשוקולד הפך למרקם אחיד ומבריק
= להניח לצינון קל... אפשרי להשתמש בתבנית סיליקון מיוחדת לעוגיות
קטנות או במנג'טים - להכניס כפית מהשוקולד לכל אחד או בתבנית
מרובעת מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לקירור של שעתיים . אם זה בתבנית
מרובעת להוציא מהקירור בעדינות שלא ישבר ולחתוך למרובעים קטנים .
==== לאחסן בכלי סגור בטמפרטורת החדר =======
עוגיות קוואקר- קוקוס
# מזכיר חטיפי גראנולה

2 כפות סירופ תמצית רום
2 כפות מים
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 חבילה מחמאה/150 גרם חמאה
= בסיר בינוני להרתיח את כל החומרים עד להמסת הסוכר
= להוריד מהאש ולהוסיף בעוד זה חם ....
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח רגיל
1 וחצי כוסות קוואקר
1 חופן חמוציות
2-3 כפות סומסום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
= לערבב הייטב שהכל יהיה ספוג טוב.
= בתבנית מרופדת בנייר אפייה להכניס את כל התערובת ובעזרת מרית עץ
להדק הייטב ולהכניס לאפייה 180 מעלות בערך 30 דקות.
= לאחר צינון לחתוך לריבועים קטנים ולאחסן בכלי סגור ====
עוגיות / רולדות ממולאות
# תודה לרבקה פפרברג
# כמות ל4 רולדות-אחרי חיתוך -50 יח'
בצק
3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
1 חב' מחמאה מומסת
1 גביע שמנת
= ללוש הייטב את כל החומרים , הבצק יוצא דיי רך
עם חצי כוס קמח ללוש ביד ולקמח מידיי פעם שלא ידבק
= להכניס לקירור של שעתיים לפחות. להוציא מקירור ולחלק
את הבצק ל-4 ועל משטח עבודה מקומח לפתוח עלה דק
למרוח מילוי רצוי ולגלגל לרולדה ולהניח בתבנית אפייה.
= לפני האפייה לסמן קווי חיתוך שלאחר האפייה
==== לאפות בחום 180 מעלות כ- 30 דקות====
= לחתוך את הרולדה עם סכין חדה בעוד העוגה חמה .
מילוי
1 צנצנת קונפיטורה אהובה
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים גרוסים
1 כף קינמון - למי שאוהב
2 כפות קקאו
= לערבב הייטב הכל יחד ..... לאחר החיתוך לפזר אבקת סוכר.
עוגיות שושנים
# הצעה מעניינת .....

את המתכון הקודם - "עוגיות רולדות ממולאות"
לאחר המילוי ולפני האפייה - לחתוך ולהניח על נייר
אפייה בתבנית את העוגייה בשכיבה ובמרווחים קטנים
= לפזר מעל מעט סוכר ולהכניס לאפייה בחום בינוני
170 מעלות ל25 דקות ולא יותר .
סברינות
# 12 יחידות
1 חב' קמח תופח קטן(3 כוסות)
2 גביעי יוגורט
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
= להקציף את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קרם
אחיד - ולהוסיף את היוגורט והקמח לסירוגין תוך
המשך העירבול .
= בתבנית שקעים (רצוי סיליקון) להכניס לכל שקע
בערך 3 כפות שיהיה כמעט חצי גובה
= להכניס לאפייה 180 מעלות 20 דקות....

סירופ - כוס סוכר + 2 כוסות מים + 2 כפות תמצית רום
להרתיח עד שהסוכר נמס , להוסיף 1 כפית מיי ורדים ולצנן.
= לאחר האפיה לשפוך על כל אחד בערך 2-3 כפות של סירופ
מבלי להוציא את הסברינה מהתבנית.
מילוי 2 שמנת מתוקה + 4 כפות סוכר להקציף ולצנן מעט.
לפני ההגשה לעשות חריץ רחב בסברינה ולהחדיר את הקצפת
בעזרת שקית זילוף משוננת - נשמע מסובך?לא - זה מאד קל.
עוגיות בריאות....
2 כוסות קוואקר
1 כוס גרנולה
1כוס קוקוס
שקית קטנה אגוזים גרוסים , או שקדים מולבנים גרוסים
1 חופן חמוציות
1חופן צימוקים חומים
1 כפית קינמון - למי שאוהב
3 כפות סוכר חום
2 כפות קמח רגיל
= לערבב טוב טוב עם כף עץ , כדי שלא יהיו גושים ....
2 בייצים +1/3 כוס שמן קנולה + 2 כפות דבש -
=לערבל את הנוזלים הייטב בכלי נפרד ולשפוך על התערובת היבשה
לערבב הייטב עם כף עץ ולהניח בצד ל-10 דקות לספיגת הנוזלים.
בתבנית סיליקון (מומלץ) שקעים קטנים ובעזרת כפית למלא את השקעים
ולהדק מעט בעזרת הכפית ....לאפות בחום 190 מעלות 20-25 דקות בלבד.
סהרוני שוקולד - שמרים....

לבצק
8 כוסות קמח
2/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
קורט מלח
גרידת לימון
2 כוסות חלב (או מים)
3 ביצים
150 גרם חמאה מומסת
= לערבב היטב וללוש כ-5 דקות
= להניח להתפחה מכוסה במגבת לפחות שעה.
מלית -
4 כפות קקאו
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר
6 פתיבר גרוס ביד
= לערבב היטב
=הבצק שתפח לחלק ל-4 וכל חלק על משטח עבודה לפתוח עלה דק ולחתוך לריבועים
4X4 ובכל ריבוע למרוח מעט ממרח שוקולד ומעל לפזר מעט מהמלית קקאו
כל ריבוע לגלגל לרול קטן ולהניח בתבנית על נייר אפייה בצורת סהרון.
= לתת לסהרונים לנוח כחצי שעה ולפני האפייה להבריש מעל בייצה טרופה עם כפית דבש.
לאפות בחום 180 מעלות 15-20 דקות ..... נשמע מעט מסובך אך לא - קל מאד וטעים מאד.
= הסהרונים ניתנים לגילגול בכל מיניי צורות......
סהרוניי שקדים , תפוז
3 כוסות קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
150 גרם אבקת סוכר
גרידת תפוז שלם
גרידת לימון
מיץ מחצי תפוז
1 חלמון ביצה
200 גרם חמאה מומסת במיקרו
= בכלי עבודה לערבב הייטב את כל החומרים היבשים
= להוסיף את הנוזלים במרכז , ללוש הייטב עד לאיחוד לבצק רך , לעטוף
בניילון נצמד ולצנן במקרר כשעה .
= על נייר אפייה לסדר במרווחים קטנים ולאפות ב-180 מעלות 12-13 דקות.
= הסהרונים נשארים לבנים ומעל לפזר מעט אבקת סוכר
= אפשרי את אותו בצק לחלק ל-4 וכל חלק לפתוח לעלה בעובי חצי ס"מ ולקרוץ צורות שונות של עוגיות
בעזרת שבלונות שונות שיש לכם . להניח כל נייר אפייה ולאפות אותו זמן של הסהרונים .
פחזניות
200 גרם חמאה
2 כוסות מים
2 כפות סוכר
3 כוסות קמח
7 בייצים
קורט מלח
= בסיר בינוני להרתיח את המיים סוכר חמאה והמלח עד להמסה וקבלת מרקם אחיד ללא גושים .
= להנמיך את הלהבה ולהוסיף את כל הקמח תוך עיבוב עם כף עץ עד לקבלת מרקם של בצק אחיד
וכשהבצק מתנתק מדפנות הסיר והפך לגוש אחיד של בצק , להוריד מהאש ולהעביר לכערת עבודה
= אפשרי גם עם מיקסר ....וו לישה , ולהוסיף תוך כדי לישה ללא הפסקה להוסיף ביצה אחר ביצה -
תוך כדי שהבייצים נטמעות בתוך גוש הבצק -
= בעזרת שק זילוף עם פתח בינוני ליצור את הפחזניות על נייר אפייה עם מרווחים .
= בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לאפות 20 דקות בדיוק ולא יותר, נא לא לפתוח את התנור !!
= לאחר צינון ראשון בתנור סגור , להוציא ולצנן סופית לפני המילוי .....
= מילוי קלאסי ל-20 פחזניות -2 שמנת מתוקה להקצפה (500מיל)+1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי+
חצי כוס חלב + 2 כפיות תמצית וניל = להקציף עד מרקם קרמי יציב.
= בעזרת סכין חדה לבצוע פתח קטן בפחזנית מלמעלה ולהזריק פנימה בעזרת שק זילוף את המילוי
עוגיות עבדי -כעכים
1 ק"ג קמח רגיל
1 כפית מלח
2 אבקת אפייה
1 כפית גדושה מלח
200 גרם סומסום
= לערבב הייטב את כל היבשים ולהוסיף 2 כוסות פחות של שמן קנולה +1 וחצי כוסות מים
ללוש הייטב ולהשאיר לנוח לשעה .
- אני מוסיף לתערובת הבצק גם כפית קצח (לא חייב) למי שאוהב .
= להכין 2 כערות קטנות באחד לערבב היטטב ביצה עם מעט מים ובשני להכין סומסום .
= לקרוץ עיגול קטן מהבצק וליצור עם שתי ידיים נחש קטן ולחבר את הקצוות לעיגול.
= לטבול קלות בביצה ומייד לטבול בסומסום ולהניח על נייר אפיה.
= בתנור 180 מעלות 20 דקות ולהוציא , לצנן , ובתאבון - זהירות ממכר .........
מאפינס-תפוחים-גרנולה
# הגשה מאד מיוחדת וטעימה
# 12 יחידות
4 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
1 אבקת אפיה
2 כוסות(חד פעמי) קמח רגיל
מיץ מתפוז שלם
= להקציף את הביצים עם הסוכר עד שיכפיל את נפחו
= להוסיף את השמן תוך כדי הקצפה ולאחר מכן את הקמח
ואבקת האפיה ובסוף את מיץ התפוזים
1 תפוח זהוב
1 תפוח חרמון
חופן גרנולה
חצי כפית קינמון
= על מגרדת גסה לגרור את התפוחים ולהוסיף את הגרנולה והקינמון
לעברר היטב ולהניח בצד
= בתבנית סיליקון שקעים עם כף להכניס כף אחת של בלילת העוגה
לתחתית השקע ומעל להכניס כף גדושה של תערובת התפוחים -
מעל להכניס כף גדושה של בלילת העוגה ולהשתדל שיכסה את כל
התפוחים.
==== לאפות בחום 180 מעלות 25-30 דקות , שיזהיב===
= להגשה לפזר מעט אבקת סוכר וסירופ מייפל
יו יו - חטיף חגיגי

שלימדה אותי רבות באפיה
4 ביצים
8 כפות שמן
8 כפות סוכר
1 אבקת אפייה
2 כוסות קמח רגיל , בערך...
= ללוש היטב ביד עד שמתקבל בצק רך חלק ולא דביק
= בידים לקרוץ כדור בצק קטן וליצור בשתי ידיים נחש קטן
לקפל ולהדביק את הקצוות, כך שיהיה לנו טבעת בצק קטנה
= לטגן בסיר עם שמן עמוק וחם- לשים לב , שתי דקות וזה מוכן בגוון זהוב
= סירופ בסיר נפרד , שתי כוסות מים + שתי כוסות סוכר ומיץ מחצי לימון לבשל עד שהסוכר נמס.
= מסיר הטיגון ישר לסיר של הסירופ - ולהוציא לכלי הגשה מעט עמוק.
קובבות מתוקות חגיגיות
לבצק
1 ק"ג קמח פחות כוס
1 מחמאה מומס
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
= ללוש היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק ולא דביק .
מילוי
300 גרם אגוזי מלך גרוסים
100 גרם שקדים מולבנים גרוסים
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
= לערבב היטב הכל יחד .
= לחלק את הבצק ל-3 ועל משטח עבודה מקומח לפתוח עלה בעזרת מערוך
בעובי של חצי ס"מ , ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס ועם כפית -במרכז העיגול
לשים מהמילוי כחצי כפית.
לסגור את עיגול הבצק לחצי ובעזרת מזלג להדק מעט מסביב ליופי ושלא יפתח.
= לסדר את הממולאים בתבנית על נייר אפייה ולאפות בחום גבוה
200 מעלות כ-20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
= להכניס את הקובבות לתוך סיר הסירופ בעודן חמות ומיד להוציא לכלי הגשה עמוק =
סירופ - כמו במתכון הקודם 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר מיץ מחצי לימון
ספינג'
1/2 ק"ג קמח שמרים
1 כף אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים - בערך
= לערבב את כל החומרים לבצק חלק ודיי דליל.
לכסות במגבת וללת לנוח בערך כשעה
= בידיים מעט משומנות לקרוץ חתיכה קטנה מהבצק וליצור חור בעזרת אצבע
ומעט למתוח את הבצק לצורה אובלית מאד לא סימטרית ולהכניס לשמן עמוק וחם
לטיגון עד להזהבה משני הצדדים.
= להניח על נייר סופג , לפזר מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל או מעט דבש....
פנקיק

הפתיע יום אחד בפנקיק מעולה
1 גביע לבן/אשל
כוס חלב
2 כפיות סוכר
3 ביצים
1 כף תמצית וניל
גרידה מחצי לימון
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח
= לערבב היטב בעזרת מיקסר יד ולהוסיף את הקמח לעבב שלא יהיו גושים
= לחמם מחבת עם טיפה שמן ולצקת בערך חצי מצקת - כשמתחיל לצאת בועות
מלמעלה , זה הזמן להפוך בעזרת מרית עץ לדקה נוספת.
==== להגיש חם עם מעט אגוזים קצוצים והרבה סירופ מייפל ====
בלינצ'ס
# כמות בערך 20 יחידות
3 ביצים
3 כוסות קמח רגיל
3 כפיות סוכר
3-4 כוסות מים
3/4 כוס שמן
= במיקסר יד לערבל הכל יחד שלא יהיו גושים
= במחבט לבלינצ'ס או מחבת גדול טפלון לחמם טוב ולשמן קל
רק לטיגון הראשון , לאחר מכן לא לשמן רק לשמור על מחבת חם
= עם מצקת למרכז המחבת ובתנועה סיבובית קלה לפזר על כל המחבת
להפוך בעזרת מרית עץ בתנועה מהירה
מילוי קלאסי
גבינה לבנה 2 , חופן צימוקים , 2 כפות קונפיטורה אהובה עליכם , קורט קינמון
בעבע - עוגיות עירקיות מסורתיות

1 ק"ג קמח רגיל
25 גר' שמרים-או כף שמרים יבשים
קורט מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים - בערך
= אם אתם משתמשים בשמרים טריים - להמיס ברבע כוס מים +כפית סוכר
= אם בשמרים יבשים , לערבב היטב את כל החומרים להוסיף את המים וללוש
כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ולא דביק , לכסות במגבת להתפחה כשעה.
מילוי
500 גרם גוש תמרים ללא חרצנים
1/4 כוס מים
100 גרם אגוזי מלך גרוסים
= בסיר קטן על אש קטנה להמיס את גוש התמרים עם המים תוך מעיכה ובחישה
ולאחר שהתמרים הפכו למחית להוסיף את האגוזים ולהוריד מהאש .
= מהבצק לקרוץ עיגולים בגודל כדור טניס קטן וכל כדור לפתוח בעזרת מערוך
לעיגול דק - במרכז העיגול למרוח מעט מהתמרים ולסגור את הבצק לכיוון
מרכז העיגול. לסדר על נייר אפיה בתבנית גדולה להבריש מעל ביצה ולפזר סומסום.
=== לפני האפייה לדקור עם מזלג כמה דקירות בכל עוגיה כדי שלא יתנפחו===
אפייה בחום 170 מעלות כ- 20 דקות .
עוגיות גראנולה וקינמון - אפוי
# נשמר מספר ימים בכלי סגור
1 חבילה קמח תופח קטן
גרידה של לימון שלם
1 כף קינמון
2 כפות סומסום
4 כפות גראנולה
200 גרם חמאה מומסת
1/2 גביע יוגורט
1/2 כוס סוכר חום
= ללוש את כל החומרים לבצק אחיד וחלק
= לחלק לשני חלקים וכל חלק לגלגל לצורת נקניק , ולעטוף בנילון נצמד
ולהדק טוב שלא יתפורר - ולהכניס לקירור של שעה לפחות
= להוציא מהקירור ועל קרש חיתוך לחתוך פרוסות בעובי של 4-5 מ"מ
ולהניח בתבנית על נייר אפייה
==== לאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות שמעט יזהיבו====
ריבועי גבינה
#תהליך מאד פשוט - לא לחשוש
# שווה כל מאמץ....
בסיס
1 מחמאה
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 וחצי כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס חלב
1/2 גביע יוגורט
= במערבל יד לעבד מעט את כל המרכיבים ולהמשיך בעיבוד הבצק ביד
= לקחת שליש מהבצק ולהניח בצד - לפירורים בסוף התהליך
= את 2/3 הבצק לשטח בתבנית עם נייר אפייה בצורה אחידה ולהדק מעט
ביניים
3 כפות ריבת קונפיטורה אהובה עליכם
4 כפות חלב
1 כף תמצית רום
= לערבב הייטב את הכל יחד ולמרוח שכבה דקה מעל בצק הבסיס
מילוי
2 גביעיי גבינה לבנה 5%
1 גבינת סינפוניה 5%
1/2 גביע יוגורט
3 כפות גדושות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
= לערבל הכל יחד במערבל יד ולפזר מעל שכבת בסיס העוגה
להכניס לאפייה ל-45 דקות בחום 180 מעלות.
= משליש הבצק ששמנו בצד - להוסיף רבע כוס קמח ורבע כוס סוכר
לעבד את זה במערבל יד במהירות נמוכה לפירורים .
= לאחר האפייה מוציאים את העוגה ומפזרים את הפירורים מעל ומחזירים
להמשך אפייה של עוד 15-10 דקות .
=== מוציאים את העוגה וכשהיא פושרת לחתוך לריבועים ולאחסן במקרר===
סהרוני גבינה - חטיף
# כמות בערך 25 סהרונים

2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
5-6 כפות שמן קנולה
3 כפות קוטג'
3 כפות גבינת עמק מגוררת
3 כפות גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות גבינת פרמזאן מגוררת
1 ביצה טרופה
# ללוש הכל ביחד רצוי ביד , לא יותר מידיי כדי לא לפגוע בפריכות
# לקרוץ עיגולים קטנים וליצור בידיים סהרון קטן ולהניח על נייר
אפייה .
# לאפות החום 180 מעלות כ-15 דקות .
# - אפשרי לקשט במעט סומסום כשאת הסהרון אנחנו טובלים
בצלחת עם הסומסום ואז להניח בתבנית ....
=== חטיף טעים ומיוחד ====
חטיפי גבינה צהובה
![]() |
בצלחת הגשה - להגיש חם |
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 כפית גדושה מלח
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
50 גר' פרמזן מגורר
1 מיכל שמנת חמוצה
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
2 חלמונים טרופים
#ללוש הייטב עד לקבלת גוש בצק אחיד ולא דביק
![]() |
הרגע יצאו מהתנור |
עלה דק (2 חלבונים טרופים +מעט מים) להבריש
מעל העלה ולפזר גרעיני חמנייה מעל....
#עם גלגלת של פיצה לחתוך את העלה למלבנים קטנים
להעביר את נייר האפייה לתבנית ולאפות כ-16-18 דקות
בחום 180 מעלות .
#אפשרי לפזר מעל במקום גרעיני החמנייה סומסום +קצח.
ביסקוויט מרוקאי - ריפעתצ'
# כולם אוהבים - הגיע הזמן שתדעו להכין

1 ק"ג קמח רגיל
2 אבקת אפייה
1 מחמאה
1/2 כוס שמן
100 גרם סומסום
2 כפות זרעי אניס - או קימל
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
= לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף את השמן והמחמאה וללוש הייטב
תוך שאתם מוסיפים מעט מים (כמה שנכנס) בערך כוס.
= לחלק את הבצק ל-4 וכל חלק לפתוח עלה דק , בערך 3-4 מ"מ
ולהניח בתבנית האפייה - ועם מזלג לדקור את הבצק הרבה דקירות שיהיו
חורים בבצק כדי שלא יתנפח באפייה .
= עם סכין חדה או גלגלת מזוגזגת לחתוך את הבצק לגודל הרצוי.
=== לאפות בחום גבוהה 200 מעלות
עוגיות פריכות לקפה - בטעמים
עוגיות עם אגוזי מלך |
4 וחצי כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
2 מחמאה
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
100 גרם אגוזי מלך גרוסים
- אבקת סוכר לקישוט
![]() |
עוגיות עם שקדים מולבנים גרוסים |
= ללוש הייטב את כל החומרים עד לקבלת בצק פריך על גבול התפוררות
ליצור כדורים קטנים לכדרר בין הידיים ולתת מעיכה קלה ולהניח על נייר אפייה בתבנית.
====לאפות בחום 190 מעלות בערך 20 דקות ====
= אפשרות גיוון - להחליף את האגוזים בבוטנים או שקדים גרוסים, במקרה של החלפה לשקדים -
להחליף גם את סוכר הוניל בכפית תמצית שקדים.
ריבועי בראוניז עוגיות

8 ביצים
2 מחמאה
400 גרם שוקולד מריר
3 כוסות קמח רגיל
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
1 כף ברנדי
100 גרם אגוזי מלך גרוסים
= להמיס את השוקולד בכערה מעל אדים(בן מארי) ולהוסיף את כל המרכיבים
חוץ מהביצים , להמשיך לערבל עד שמתקבל קרם אחיד חלק וללא גושים
= להוסיף ביצה ביצה תוך המשך עירבול .
= להכניס את הבלילה לתבנית מרובעת על נייר אפייה ולאפות בחום 180 מעלות
כחצי שעה. להוציא ולצנן באויר החדר , לחתוך לריבועים קטנים ולאחסן בכלי
סגור
עוגיות שוקולד צ'יפס
# כ- 60 יחידות

2 וחצי כוסות קמח רגיל
2 ביצים
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה
6 כפות סוכר לבן
5 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד צ'יפס
100 גרם שוקולד לבן מגורר גס
= בכערה גדולה לערבל את החמאה עם הסוכר עד שמתקבל מעיין קרם אחיד
ולאט לאט להוסיף את הקמח עם הסודה לשתיה והמלח- ובסוף להוסיף את
תמצית הוניל ואת השוקולדים....
= על תבנית מרופד בנייר אפייה ובעזרת כפית להניח במרחקים כדורים קטנים
מהבלילה.
==== לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ- 12-15 דקות ,זהירות לא יותר====
עוגיות אגוזים עשירות
# כ- 70 יחידות

4 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
400 מיל' חלב ממותק משומר
150 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 וחצי כוסות אגוזי מלח קצוצים דק
= לערבב את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ולהניח בצד
= להקציף במערבל יד את החלב , החמאה והביצים עד לקבלת מרקם אחיד
= להוסיף את יתר המצרכים כולל הקמח ותוך עירבול קליל להוסיף גם את האגוזים
ולהכניס למקרר למשך כשעה
= להוציא מהקירור ולעבד קל בידיים על משטח עבודה מעט מקומח - לחלק את הבצק ל-3
= לפתוח עלה מכל חלק על משטח עבודה מקומח ולקרוץ עוגיות עם שבלונה רצוייה לכם
ואת העוגיות בתבנית על נייר אפייה בחום גבוה 200 מעלות בערך 12-13 דקות
או עד שיתקבל צבע זהוב - לא יותר כדי לא לשרוף את הטעם המיוחד
==== לאחסן בכלי סגור בטמפרטורה של החדר ======
מעמולים
.jpg)
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כוסות סולת
200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס קמח רגיל
4 כפות שמן
= לערבב בכערה את כל החומרים חוץ מהקמח הרגיל ולעבד לבצק בעזרת הידיים
ומידיי פעם להוסיף מעט מהקמח הרגיל עד לקבלת
גוש בצק אחיד - להכניס לקירור של שעה לפחות
= לקרוץ עיגולים קטנים וביד למעוך לעלה קטן להכניס עם כפית מעט
מהמילוי ולסגור לכדור קטן .
= להניח על נייר אפייה ובעזרת מועך ויוצר הצורה היפה למעוך קל כדי
לקבל את צורת המעמול . את ידית התבנית של צורת המעמול אפשר
לקנות בחנויות כלי בית , אפיה ובישול .

1 אריזה ממרח תמרים
1/2 כוס פיסטוקים קלוף
גרידה מלימון שלם
2 כפות מים
1 כף מיי ורדים
= לערבב הייטב בכלי קטן .
==== ההשקעה משתלמת - טעים מאד , לקשט עם אבקת סוכר====
ממתק עוגיות שוקולד ואגוזים

# ממתק עשיר בטעם ובקלוריות
700 גרם שוקולד מריר
400 מיל' חלב ממותק משומר
400 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
1 כף שמן
= בכערה על כערה עם מים רותחים (בן מרי) להמיס את כל השוקולד
ביחד עם החלב תמצית הוניל והמלח - כל זה תוך בחישה מתמדת.
= להוסיף את האגוזים לאחר שהשוקולד הפך למרקם אחיד ומבריק
= להניח לצינון קל... אפשרי להשתמש בתבנית סיליקון מיוחדת לעוגיות
קטנות או במנג'טים - להכניס כפית מהשוקולד לכל אחד או בתבנית
מרובעת מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לקירור של שעתיים . אם זה בתבנית
מרובעת להוציא מהקירור בעדינות שלא ישבר ולחתוך למרובעים קטנים .
==== לאחסן בכלי סגור בטמפרטורת החדר =======
עוגיות קוואקר- קוקוס
# מזכיר חטיפי גראנולה

2 כפות סירופ תמצית רום
2 כפות מים
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 חבילה מחמאה/150 גרם חמאה
= בסיר בינוני להרתיח את כל החומרים עד להמסת הסוכר
= להוריד מהאש ולהוסיף בעוד זה חם ....
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח רגיל
1 וחצי כוסות קוואקר
1 חופן חמוציות
2-3 כפות סומסום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
= לערבב הייטב שהכל יהיה ספוג טוב.
= בתבנית מרופדת בנייר אפייה להכניס את כל התערובת ובעזרת מרית עץ
להדק הייטב ולהכניס לאפייה 180 מעלות בערך 30 דקות.
= לאחר צינון לחתוך לריבועים קטנים ולאחסן בכלי סגור ====
עוגיות / רולדות ממולאות
# כמות ל4 רולדות-אחרי חיתוך -50 יח'
בצק
3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
1 חב' מחמאה מומסת
1 גביע שמנת
= ללוש הייטב את כל החומרים , הבצק יוצא דיי רך
עם חצי כוס קמח ללוש ביד ולקמח מידיי פעם שלא ידבק
את הבצק ל-4 ועל משטח עבודה מקומח לפתוח עלה דק
למרוח מילוי רצוי ולגלגל לרולדה ולהניח בתבנית אפייה.
= לפני האפייה לסמן קווי חיתוך שלאחר האפייה
==== לאפות בחום 180 מעלות כ- 30 דקות====
= לחתוך את הרולדה עם סכין חדה בעוד העוגה חמה .
מילוי
1 צנצנת קונפיטורה אהובה
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים גרוסים
1 כף קינמון - למי שאוהב
2 כפות קקאו
= לערבב הייטב הכל יחד ..... לאחר החיתוך לפזר אבקת סוכר.
עוגיות שושנים
# הצעה מעניינת .....
את המתכון הקודם - "עוגיות רולדות ממולאות"
לאחר המילוי ולפני האפייה - לחתוך ולהניח על נייר
אפייה בתבנית את העוגייה בשכיבה ובמרווחים קטנים
= לפזר מעל מעט סוכר ולהכניס לאפייה בחום בינוני
170 מעלות ל25 דקות ולא יותר .
סברינות
1 חב' קמח תופח קטן(3 כוסות)
2 גביעי יוגורט
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
= להקציף את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קרם
אחיד - ולהוסיף את היוגורט והקמח לסירוגין תוך
המשך העירבול .
= בתבנית שקעים (רצוי סיליקון) להכניס לכל שקע
בערך 3 כפות שיהיה כמעט חצי גובה
= להכניס לאפייה 180 מעלות 20 דקות....
סירופ - כוס סוכר + 2 כוסות מים + 2 כפות תמצית רום
להרתיח עד שהסוכר נמס , להוסיף 1 כפית מיי ורדים ולצנן.
= לאחר האפיה לשפוך על כל אחד בערך 2-3 כפות של סירופ
מבלי להוציא את הסברינה מהתבנית.
מילוי 2 שמנת מתוקה + 4 כפות סוכר להקציף ולצנן מעט.
לפני ההגשה לעשות חריץ רחב בסברינה ולהחדיר את הקצפת
בעזרת שקית זילוף משוננת - נשמע מסובך?לא - זה מאד קל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה