2-מרקים

                           




                      מרק עדשים חומים - מעניין 

                                   # טעים במיוחד - קל ומהיר להכנה                                                 
                                                                  


1 כוס עדשים חומים שטופים                                       

1 בצל סגול קצוץ
4-5 שיני שום קצוץ
1 תפוח אדמה בינוני מקולף ומגורר                 
1 סלק בינוני מקולף ומגורר
2 ענפי סלרי אמריקאי  כולל גבעולים קצוץ          
3 כפות שמן קנולה
1 כפית כמון , 1/2 כפית פפריקה חריפה 
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 קומקום גדול (1.7ליטר) מים רותחים

בסיר בינוני להזהיב את הבצל עם השמן , ולהוסיף את השום והעדשים 

לערבב היטב להוסיף את המים + יתר המרכיבים חוץ מהמלח (המלח בסוף)

להביא לרתיחה ולהנמיך את האש  ולסגור את הסיר ל- 45 דקות ולהוסיף את המלח.

                                           מרק טעים ולא שגרתי - בתאבון 






      מרק בצל   -   נוסח צרפתי מסורתי         

         # הגשה חגיגית   # חומרים ל- 8-10 סועדים                                                                           
        

 8-9 בצלים בצלים בינוני חתוכים לחצאי טבעות דק
 50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
 8 כפות שמן
 1 בקבוק יין לבן יבש (750 מ"ל)
 12 כוסות ציר מרק עוף או בשר(מאבקה- 2  כפות לכל 4 כוסות נוזלים)
 250 גר, גבינה צהובה מגוררת (טל או צדר)
 מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי פלפל לבן)
 בערך 20 פרוסות בגט קלוי היטב

 אופן ההכנה....

# בסיר גדול להמיס את החמאה עם השמן ,      להוסיף את כל הבצל ולאדות תוך ערבוב
   עד שהבצל מתרכך 
# להוסיף את היין ולהביא לרתיחה ל- 5 דקות
# להוסיף את כל נוזלי ציר המרק , מתבלים ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה 
# לצקת את המרק לצלחות חסינות אש , רצוי קרמיקה - להניח על המרק שתי פרוסות בגט
   ולפזר מעל מעט גבינה ולהכניס לגריל שחומם מראש לחמש דקות - ולהגיש מייד.




                  מרק כרישה מעודן          

                # מהיר הכנה
                                 # עשיר וטעים - עדין                                   

חומרים 

 3 כרישות החלק הלבן-חתוך לטבעות דקות
 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
 5 כפות שמן
 3 כפות אבקת מרק עוף
 2 כפות אבקת מרק ירקות 
 2 כוסות יין לבן חצי יבש
 מלח ופלפל לבן לפי הטעם
 10-12 כוסות מים
 1 גזר חתוך לטבעות דקות 
 להגשה - מעט גבינה צהובה מגוררת

 ההכנה 
# להמיס בסיר את המרגרינה יחד עם השמן
# להכניס את כל הכרישה ותוך ערבוב לבשל עד לריכוך בערך 10 דקות
# להוסיף את אבקת המרק , לערבב טוב טוב ולהוסיף את היין עד לרתיחה
# להוסיף את כל הנוזלים ולתבל 
# לבחוש היטב כדי שלא יהיו גושים , להביא לרתיחה ולהנמיך את האש - 
   לבשל על אש קטנה כ-20 דקות .
# לפזר את הגבינה בצלחות הגשה ולמזוג כשהמרק עדיין חם מאד - אפשר לקשט במעט פטרוזילייה .




                    מרק אפונה עם כרישה 



 מצרכים...                                                  


 1 כרישה חתוך דק לחצאי טבעות (החלק הלבן)       
 2 כוסות אפונה יבשה
 5 שיני שום חתוך לפלחים דקים
 2 כפות אבקת מרק עוף
 1 כפית מלח
 1/2 כפית פלפל לבן 
 10 כוסות מים
 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות

 ההכנה 
# לשטוף את האפונה ולהשרות במים חמים כשעה
# להמיס בסיר את המרגרינה ולבשל את הכרישה עד לריכוך כ- 10 דקות
# להוסיף את הנוזלים , להביא לרתיחה ולהוסיף את האפונה עם יתר המרכיבים
   להנמיך את האש ולבשל כשעה + עד שהאפונים מתחילים להתפורר.
# נא לשים לב - לבחוש מידיי פעם מכיוון שלקטניות יש נטייה להדבק לתחתית הסיר




                     מרק אפונה מסורתי 



 מצרכים 

2כוסות אפונה יבשה
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כפית פלפל לבן
3 שיני שום כתוש    
1 כפית מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 ת"א חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן
10-12 כוסות מים רתוחים

 אופן הכנה :

# לשטוף את האפונה ולהשרות במים חמים כשעה
# להשחים מעט את הבצל עם השמן , להוסיף את קוביות תפוח האדמה 
   לאידוי קל ולהוסיף את יתר החומרים תוך בחישה קלה ולהביא לרתיחה
# להנמיך לאש קטנה ולבשל בערך כשעה . לבחוש מידיי פעם .




                   מרק אפונה מתובל - פיקנטי 



 מצרכים 

2 כוסות אפונה יבשה שרויה ומסוננת
6 שיני שום חתוך גס
1 ת"א קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות שמן
1 אבקת מרק בשר
1 אבקת מרק ירקות
2 כפיות מלח
1 כפית כמון
1 כף חוויג למרק
1 כפית פפריקה חריפה
2 גבעולי סלרי אמריקאי כולל עלים חתוך דק
10-12 כוסות מים רתוחים
חופן עלי כוסברה קצוצה דק

 אופן הכנה :

# את המרק הנ"ל מבשלים בדיוק כמו המרק הקודם (מרק אפונה מסורתי)
# לאחר בישול של שעה לפחות להוסיף את עלי הכוסברה לבישול של 10 דקות






           מרק אפונה מעניין וטעים  


1 כוס אפונה יבשה
1 כוס אפונה וגזר טרי סנפרוסט
1 ראש בצל גדול קצוץ
4 שיניי שום קצוץ גס
1 כוס פטרוזילייה קצוצה טרייה
1/2 כוס עלי סלרי קצוץ
1/2 ראש שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
4 כפות שמן
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן טחון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
 - מלח לפי הטעם

#בסיר 4 ליטר להזהיב את הבצל ולהוסיף את השום
 לאחר 2 דקות להוסיף את האפונה היבשה ביחד עם ראש שורש הסלרי הקצוץ ולהוסיף בערך 2 ליטר מים - לבשל על אש קטנה בערך כשעה
# להוריד מהאש ועם מוט בלנדר להעביר במרק כדי לרסק את המרק למחית חלקה.
# להחזיר את הסיר לאש נמוכה ולהוסיף עוד ליטר מים ואת כל יתר המרכיבים כולל התיבול ולבשל עוד כחצי שעה .
#- את האפונה היבשה אני משרה לילה .






      מרק עוף מסורתי-מתאים במיוחד לפסח     בתוספת קניידלאך




5-6 כנפיים עוף
1 כף אבקת מרק עוף
1 גזר קלוף וחתוך גס
1 קישוא חתוך גס
1 בצל שלם
סלרי עלים+פטרוזיליה+שמיר-מספר ענפים מכל אחד          
מלח ופלפל לפי הטעם
10-12 כוסות מים

= לבשל הכל ביחד כ-30 דקות מרגע הרתיחה 
= במידה ורוצים להוסיף קניידלאך בעזרת מצקת להעביר חלק מהמרק
   לסיר אחר ועל אש בינונית לבשל את הקניידלאך
==== מתכון לקניידלאך נמצא בדף 9 לחג הפסח====




              מרק כרפס(סלרי אמריקאי) עם אפונה  

                 # שילוב חורפי מעניין


                                                                                      

1 כוס אפונה יבשה - שרויה שעה ומסוננת
5-6 ענפי סלרי אמריקאי כולל עלים קצוץ
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיניי שום קצוץ גס                                                         
5 כפות שמן
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
12 כוסות מים
מלח + פלפל לבן לפי הטעם
1 כפית זעתר יבש
1 כף אבקת מרק בשר

= בסיר גדול להשחים קלות את הבצל , להוסיף את האפונה והשום ולהמשיך להשחים תוך 
   ערבוב כ- חמש דקות . להוסיף את הנוזלים + הגזר + התפוח אדמה ולבשל כשעה.
= להוסיף את עלי הסלרי + כל מרכיבי התיבול ועל אש קטנה לבשל חצי שעה נוספת.
= מידיי פעם לבחוש היטב עד קרקעית הסיר שלא ידבק ויחרך.
     ===== להגשה עם קרוטונים פיקנטיים =======





        מרק עדשים מעורב...


5 שיניי שום קצוץ 
1 בצל גדול קצוץ
5 כפות שמן זית
 1/2 כוס עדשים כתומות         
1/2 כוס עדשים חומים
10 ענפי פטרוזיליה קצוצה 
1 כף מרק עוף
1 כף זעטר יבש                      
1 כפית חוואיג למרק
1/2 כפית קימל טחון
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 כפית מלח
10 כוסות מים
= להשחים קל את הבצל , להוסיף את השום ואת העדשים לבחוש קל כשתי דקות
    להוסיף את המים עם רסק העגבניות ואבקת המרק - לבשל על אש בינונית כ- 40 דקות
= להוסיף את יתר מרכיבי התיבול כולל עלי הפטרוזיליה





                  מרק עדשים כתומות ..


1 וחצי כוסות עדשים

6 שיני שום קצוץ גס
2 ליטר מים רותחים
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 כפות שמן
1 כף אבקת מרק ירקות
חצי כפית מלח
פלפל לבן לפי הטעם
= להשחים קל את הבצל ולהוסיף את יתר המצרכים,לבשל כחצי שעה 
  = להוסיף את המלח לקראת סוף הבישול .





               

           מרק תירס 

                                    # מהיר הכנה

1קופסא תירס גרעינים                                   

1 ראש שומר חתוך גס
1 בצל גדול חתוך גס
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק ירקות
2 כפות רוטב סויה 
קורט פלפל לבן
3-4 כפות שמן
=  לחמם את השמן ולהכניס את כל הירקות מעט לאידוי של חמש דקות תוך עירבוב
   להוסיף את אבקות המרק תוך עירבוב טוב ולהוסיף - 10-12 כוסות מים רותחים
= להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ-20 דקות 
   להוסיף את התירס המסונן מנוזלים + כל התבלינים ולבשל עוד כ-20 דקות.





                   מרק עגבניות עם אורז... 

                                             # עפ"י חמותי תקווה נגייה חיים ז"ל 

1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוץ גס
6-7 עגבניות טריות מגוררות ללא קליפה 
   (או קופסא עגבניות מרוסקות)             
2 כפות אבקת מרק עוף
1/4 כוס שמן
1/4 כוס אורז שטוף ומסונן
1 כפית סוכר
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם 
8-10 כוסות מים רתוחים

= בסיר בינוני להשחים מעט את הבצל ולהוסיף לדקה את השום
= להוסיף את העגבניות עם כל התבלינים תוך בחישה ולהוסיף את המים
= להביא לרתיחה , להנמיך את האש ולבשל בערך חצי שעה.
= להוסיף את האורז ולבשל ביחד עוד 20 דקות .
      ===== מעדן חורפי ======





                 
          מרק שעועית לבנה   
                                  #טעים במיוחד למחרת הבישול
                                  # מניסיוני ללא גאזים....

2 כוסות שעועית לבנה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל ירוק כהה (לא חריף)-חתוך לקוביות קטנות       

1 גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2רסק עגבניות קטן
4 כפות שמן
1 כפית סוכר
1 כף חוואיג
1 כף אורגנו יבש
   מלח ופלפל שחור לפי הטעם 
1 כפית פפריקה מתוקה
= להשרות את השעועית עם הסודה לשתיה למשך שעתיים - עם מים רותחים
= לסנן ולשטוף הייטב במסננת תחת מי ברז .... ולבשל במים נקיים את השעועית
   למשך 20 דקות - על הפעולה הזו לחזור פעם נוספת כשהחלפנו את המים בסיר.
   לסנן את השעועית ולהניח בצד כחצי שעה 
= בסיר הבישול לחמם את השמן ולהזהיב מעט את הבצל ביחד עם הפלפל הירוק
   עד לריכוך הפלפל ולהוסיף את הגזר ותפוח האדמה לערבב הייטב ולהוסיף את השעועית
   ומייד להוסיף את הנוזלים עם רסק העגבניות - לבשל בערך שעה וחצי .
= 15 דקות לפני סיום הבישול להוסיף את הסוכר , האורגנו והחוואיג .





                   מרק חורפי מעניין.... וטעים  


1 בצל גדול קצוץ דק
4 כפות שמן
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)                
1 כוס אפונה יבשה שרויה לשעה ומסוננת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית סוכר 
1 כף אבקת מרק ירקות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
10 כוסות מים
= בסיר בינוני להזהיב מעט את הבצל , ולהוסיף את האפונה עם חצי מכמות המים
   ולבשל בערך כשעה
= להוסיף את יתר מרכיבי המרק עם התבלינים ולבשל בערך עוד כחצי שעה
              ==== להגיש עם קרוטונים מתובלים למרק ====
- אם יש לכם קובה למרק מוכן במקפיא אפשר להוסיף לעשרים דקות אחרונות 
   של הבישול - ובמקרה כזה הרי לכם מרק,ארוחה מלאה ....





                        מרק כרובית עדין ומענין   


1 בצל גדול קצוץ דק
4 כפות שמן                                                       

3 גבעולי סלרי אמריקאי (ללא העלים)
5 גזרים קטנים קלופים וחתוכים לטבעות דקות
1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים גדולים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק ירקות
1 כפית חוויאג למרק
1/2 כפית פלפל לבן
10-12 כוסות מים
= לטגן מעט את הבצל בסיר עם השמן עד שיזהיב מעט ולהוסיף את גבעולי 
   הסלרי(חתוכים גס) ואת הגזר תוך עירבוב לחמש דקות.
= להוסיף את יתר החומרים ולבשל כ-40 דקות.
= בסוף הבישול לקחת מועך פירה ובתוך הסיר למעוך את הירקות מספר פעמים
   עד שנקבל מרק סמיך ומרקם מעניין , והכי חשוב --- טעים מאד .
           ===אפשרי להגיש עם מעט קרוטונים ===




                  מרק שעועית + גרונות הודו  

                                     # מרק חורפי טעים במיוחד

1 וחצי כוסות שעועית לבנה שרויה לילה
3 ענפי סלרי אמריקאי קצוץ דק
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1 גרון הודו חתוך אצל הקצב                         
1 בצל גדול קצוץ דק
4 כפות שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית טימין יבש (לא חובה )
1 כפית גדושה מלח - בסוף הבישול
10-12 כוסות מים רותחים
= אני נוהג לבשל את המרק הזה בסיר חשמלי לבישול איטי
= במחבט להשחים את הבצל ולהכניס לסיר הבישול ביחד עם השמן
= להוסיף את כל יתר המרכיבים ללא המלח .
= בסיר חשמלי מתבשל בערך כחמש שעות . לקראת הסוף להוסיף את המלח.
                  









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה