6-בצקים

   
 




                     





   בצק פריך לעוגיות.... 

  מצרכים  
1 ק"ג קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 וחצי מרגרינה בטעם חמאה            
1/4 כוס שמן
גרידה מלימון שלם

# במיקסר יד לערבב את המרגרינה , הסוכר והשמן - עד לקבלת מרקם קרמי
# להוסיף את גרידת הלימון , ולהוסיף לאט לאט את הקמח ולבסוף להוציא את כל
   התכולה למשטח עבודה וללוש עוד כחמש דקות ביד .
# לעטוף את הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה לפני יצירת העוגיות - אפשרי לרדד 
   וליצור עוגיות עם שבלונה או כוס קטנה ליצור עיגולים - לאפות בחום 180 עד להשחמה קלה
   כ - 18-20 דקות 





  
   בצק פריך לרולדות מתוקות.... 
      # כמות לחמש רולדות
        # לאחר האפייה לחתוך חם לפרוסות
           # לפזר מעט אבקת סוכר מעל ולאחסן


מצרכים                                          
3 חב' קמח תופח קטן                                                   
3 כוסות סוכר                                  
2 מרגרינה בטעם חמאה 
5 ביצים שלמות
כפית תמצית רום
גרידה מלימון שלם

# לערבב היטב את הקמח והסוכר להמיס מעט במיקרו את המרגרינה ולהוסיף  לאט את 
 יתר החומרים תוך כדי לישה - את הביצים להוסיף אחת אחת ולהמשיך ללוש עוד 10 דקות
# להכניס למקרר לחצי שעה מנוחה 
# לחתוך את הבצק לחמש חלקים שווים - כל חלק לרדד בעדינות על משטח מעט מקומח

       אפשרויות המילוי הן כיד הדמיון כמו ריבה לערבב עם קקאו וקוקוס ולפזר צימוקים
        ממרח תמרים בתוספת של אגוזי מלך קצוצים מאד טעים .





          
      בצק למילוי מתוק....
  # מתאים לרולדות מהירות  במילוי מתוק


מצרכים                                        
1 ק"ג קמח רגיל                                
2 אבקת אפייה 
1 כוס שמן
1 מרגרינה מומסת בטעם חמאה                
- קורט מלח
2 כוסות סוכר
- מיים פושרים בערך חצי כוס, לפי הצורך

# לערבב את המצרכים היבשים ולהוסיף את היתר תוך לישה לאט לאט 
# לכסות במגבת ולתת לבצק לנוח כחצי שעה 





                     בצק למילוי .....
                  # מתאים כבסיס לפשטידות , קיש -
                     ואו לרולדות בשר

מצרכים                                     
3 כוסות קמח                                                  
1 מרגרינה לאפייה
1/2 כוס מיים
1/4 כפית מלח

# ללוש הייטב את כל המרכיבים יחד לאט לאט תוך כדי קיפולים עד לקבלת
   מרקם בצק אחיד ויפה - מידיי פעם לפזר מעט קמח לנוחיות הלישה .
# לחצות בסכין לחצי , לכסות במגבת ולתת לנוח כחצי שעה
# לרדד את הבצק על משטח מעט מקומח עד לקבלת משטח בצק דק
# למלא במלית בשר טחון מטובל ומטוגן עם הרבה בצל - כיד הדמיון
# לאפות כחצי שעה בחום 170 ולהגיש פרוסות עם רוטב חם אהוב עליכם





                   בצק וואן טון .... 
            # מעולה לורניקס , קרפלאך , רביולי...
           # בערך ל- 25 יחידות


 מצרכים                                    
2 כוסות קמח רגיל
                           
 4 כפות שמן
 קורט מלח    
1/3 כוס מיים (בערך) 
2 ביצים

                   

# לערבב הייטב את הנוזלים עם המלח , שמן ובייצים ולאט לאט להוסיף לקמח
   תוך כדיי לישת הבצק ביד אחת
# על משטח עבודה מקומח מעט להמשיך וללוש הייטב את הבצק כ-10 דקות לישה
# מידיי פעם לזרות מעט קמח על הבצק ומשטח העבודה 
# להניח לבצק מכוסה במגבת כעשר דקות לנוח
# לחתוך לחצי ולרדד את הבצק לעובי של כ3-4 מ"מ ובעזרת כוס ליצור עיגולים למילוי
# להרתיח בסיר גדול מים + כף מלח ולאחר המילוי להכניס לסיר לבישול עד שהם      צפים                    





            בצק שמרים ..
         # מתאים לסהרונים ולכל מיניי רולדות ממולאות
            או עוגות שמרים
         # 100% הצלחה - לא לחשוש



 מצרכים                                      
1 מרגרינה בטעם חמאה (מומס)                            
50 גרם שמרים טריים                      
3/4 כוס מיים פושרים+כף סוכר
2 בייצים
- גרידה מלימון שלם
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
4 כוסות קמח רגיל

# להמיס את השמרים בכלי קטן עם המיים וכף הסוכר
# לערבב את היבשים,קמח ,סוכר , מלח ,וגרידת הלימון    
# במרכז הקמח ליצור בור ולהוסיף לתוכו את כל הנוזלים והמרגרינה המומסת
   ולאט לאט לערבב הכל יחד ביד אחת להתחיל ללוש עד לקבלת גוש אחיד וחלק
# בכלי גדול מקומח מעט להכניס את גוש הבצק ,לכסות במגבת עד שהבצק מכפיל
   את גודלו - בערך שעתיים
# לחלק את הבצק לארבע לזרות מעל מעט קמח ולתת לנוח עוד כמחצית השעה    
# הבצק מוכן --- לרדד לפי הצורך ....  
                                  




             בצק מיוחד לקלתית - פאי 


 3 כוסות קמח רגיל                                                    
קורט מלח
3 כפות סוכר
200 גרם מחמאה או חמאה
1/4 כוס מים קרים

= ללוש הייטב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק פריך אחיד

= לפתוח עלה דק ולהניח על תבנית האפייה לפאי ולהדק קל תוך הקפדה
   על המסגרת העולה עד קצה דופן התבנית - לישר בחיתוך עם סכין.
   להדק קל בידיים ולדקור מספר דקירות עם מזלג שלא יתנפח באפייה.
==== לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות בלבד==== 







          בצק בריוש 
               # מתאים מאד לכל רולדות ועוגות ממולאות
                  ורצוי עם סירופ לזיגוג בסוף האפייה


3 וחצי כוסות קמח שמרים
1 כפית מלח
130 גרם חמאה                                                
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב/או מים

= ללוש היטב את כל החומרים רק את החמאה להוסיף בסוף

   הלישה קוביות אחת אחת עד להטמעת כל החמאה.
= להעביר למקרר לצינון של שעתיים לפחות
==== האפייה בדרך כלל 170 מעלות כ- 30 דקות====

סירופ לזיגוג על עוגה חמה לאחר האפייה יחס 1/1 כוס סוכר כוס מים

להרתיח עד להמסת הסוכר - יש שמוסיפים מיץ מחצי לימון.






      בצק רולדות שמרים 
        #טעים במיוחד/ל-2 רולדות
כאן במילוי גבינה

5 כוסות קמח רגיל
2 חלמונים
50 גר' חמאה מומסת                    
1/3 כוס שמן
קורט מלח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
1 כוס מים
= ללוש הייטב את כל החומרים כ-10 דקות ולהניח לשעתיים
   מכוסה במגבת. לאחר מכן ללוש שוב לכמה דקות ולהתפחה
   נוספת של כשעה .
מילוי פרג ושוקולד
 








         בצק שמרים הונגרי 
         # מתאים לגביניות וקינמונים
              # מתאים לעוגות ורולדות 

1 ק"ג קמח רגיל

1 כף גדושה שמרים יבשים
חצי כוס סוכר                                        
קורט מלח
1 סוכר וניל
גרידה מלימון שלם
3 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב פושר

= ללוש היטב את כל החומרים יחד עד לקבלת גוש בצק רך ונעים ולא דביק

   להכניס לשעתיים למקרר לפני העבודה.


מלית לגביניות

חבילה גבינת טוב טעם
1 חב' גבינת ריקוטה
2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור                               
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
10 גר' חמאה מומסת
צימוקים או חמוציות

מלית לקינמונים 

5 כפות קקאו
1 כף קינמון
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת                           
1 כף שמן










            בצק עלים 
      # מתאים מאד לשטרודלים
      # מתאים לכל סוגי הבורקסים

4 כוסות קמח רגיל

1 וחצי כוסות מים
- קורט מלח
4 כפות שמן                               
4 כפות חומץ
1 חב' מרגרינה-רכה לא מומס

= לערבב את היבשים ולהוסיף את יתר החומרים הרטובים ללא המרגרינה

   ללוש הייטב עד לקבלת גוש בצק אחיד יפה וחלק
= לחלק את הבצק לשניים ולהכניס למקרר לשעה
= על משטח מקומח מעט לפתוח עלה דק כמה שאפשר , לקחת מהמרגרינה 
   מעט ולמרוח על כל העלה ולקפל מימין עד החצי ומשמאל עד החצי, למרוח
   עוד מעט מרגרינה ולקפל מלמעלה לכיוון המרכז ומלמטה לכיוון המרכז, לקפל 
   ולהכניס למקרר לשעה - פעולה זו של לפתוח עלה והקיפול חוזרת 3 פעמים.
=== אפשרי להמיס את המרגרינה ולהבריש אותה על הבצק עם מברשת===







          לחם בסיסי / לחמניות 

1 ק"ג קמח רגיל                           
1 כף מלח
3 כפיות סוכר
50 גר' שמרים/או 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שמן זית/או רבע כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים

= אם בשמרים טריים - להמיס ברבע כוס מים עם חצי כפית סוכר

= אם שמרים יבשים , לערבב הייטב את כל החומרים היבשים 
   ולהוסיף את הנוזלים וללוש הייטב עד לקבלת בצק יציב וחלק 
   ולא דביק. לקמח מעט את הבצק ולהניח לשעתיים מכוסה במגבת.
= מחצי אפשר ליצור צורה של כיכר לחם רצוי ולאפות בחום 180 מעלות
   בערך כחמישים דקות.
= מחצי נוסף אפשר ליצור לחמניות בצורות שונות רק לאפות כ-25 דקות
===לפני האפייה להבריש ביצה מהולה במעט מיים===






==לחם מרוקאי - אותו דבר כמו הלחם הבסיסי בתוספת של
     3/4 כוס שמן ו2 ביצים ......





          חלה מתוקה 

         # מרכיבים לשתי חלות


1 ק"ג קמח רגיל

50 גר' שמרים טריים/או 2 כפות שמרים יבשים      
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
2 ביצים
כוס וחצי מים פושרים
1 כפית מלח

= עם חלק מהמים הפושרים להמיס את השמרים יחד עם כפית סוכר

= לערבב יחד את כל המרכיבים תוך לישה טובה (10 דקות)
= לגוש הבצק לתת לנוח חצי שעה בכלי מכוסה מגבת
= את הבצק שתפח מעט על משטח עבודה לחתוך ל-6 חלקים שווים
= כל חלק ליצור גליל נקניק באורך של כ-30 ס"מ לפחות
= לקחת שלושה חלקים ולחבר בהידוק קל את הקצווה וליצור צמה
   ובסוף לחבר בהידוק קל . להניח על נייר אפייה בתבנית את שתי החלות
   במרווח קל שלא ידבקו, לכסות במגבת להתפחה של שעה לפחות.
= לטרוף ביצה עם מעט מים ולהבריש את החלה ולפזר מעל סומסום.
=== לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות ====

ומעט יותר חגיגי=
= את גוש הבצק לחלק לשליש ושני שליש 
= מהחלק הגדול ליצור חלה גדולה ולהניח על נייר אפייה
= מהחלק הקטן יותר ליצור חלה קטנה ולהניח את החלה
   הקטנה על החלה הגדולה ..... להתפיח ולהבריש כמו בחלה  
   הקודמת ----- יוצא מדהים .                                             
   







         בצק למלוואח - 15 מנות 


1 ק"ג קמח רגיל
1/2 כפית מלח
4 כפיות סוכר
2 וחצי כוסות מים
1 חב' מחמאה

= ללוש טוב טוב את החומרים (ללא המחמאה) כשאת המים מוסיפים לאט לאט.

   להכניס למקרר לשעה ולהוציא ולהמשיך ללוש תוך כדי קיפולי הבצק- לחזור על 
   פעולה זו פעם נוספת.
= את גש הבצק לחתוך ל-15 חלקים שווים, כל מנה לפתוח עלה דק ולמרוח מעט מחמאה
   כדי להקל על פעולת המריחה אפשרי להמיס את המחמאה במיקרו ולהבריש עם מברשת.
= פעולה של מריחה וקיפול יש לחזור פעמיים ובין לבין להכניס למקרר לשעה.
= לפני שימוש על משטח עבודה , רצוי שיש - לטפטף מעט שמן על השיש ובעזרת האצבעות
   לפתוח עלה בגודל המחבט שאתם משתמשים - רצוי מחבט טפלון .
===להגיש חם עם עגבניות טריות מרוסקות ומעט סחוג- או דבש או קונפיטורה טובה===







              בצק בסיסי לפיצה 
         # הכמות לשתי פיצות גדולות


1 ק"ג קמח רגיל

1 שקית שמרים יבשים
רבע כפית מלח
רבע כוס שמן
2 כוסות מים פושרים

= ללוש היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ויפה

= לחלק לשני חלקים שווים ולפתוח עלה עגול או מרובע בהתאם לתבנית 
= לדקור עם מזלג את הבצק למנוע התפחה כמו לחם .



         בצק לפיצה לאניני טעם 

1 ק"ג קמח
1/2 שקית שמרים יבשים
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים

= עבודת הלישה בדיוק כמו במתכון הבצק הבסיסי(הקודם)



= רוטב לפיצה - 7-8 עגבניות טריות מגוררות ללא הקליפה , קורט בזיליקום יבש

   קורט אורגנו יבש, 1 שן שום כתושה , קורט מלח קורט סוכר רבע כפית זחוג - למי שאוהב.







          בצק לפריקסה/לחמניות תוניסאיות
       # כמות ל-15 לחמניות

1 ק"ג קמח רגיל

2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח                                                            
1/2 כוס שמן
2 ביצים
בערך 2 כוסות מים

= ללוש הייטב תוך הוספת המים לאט לאט עד לקבלת בצק אחיד
   מעט דביק ורך ....
= לתת לבצק לנוח בערך שעה , ואחרי - בעזרת ידיים מעט משומנות
   לבצוע כדורים בגודל כדור טניס ולהניח להתפחה מכוסה במגבת לשעה.
= במחבט לטיגון בשמן עמוק וחם להרים את הבצק בידיים משומנות מעט 
   ומעט למתוח את הבצק שיהיה בצורה אובלית ולטגן קודם את הצד התחתון.

=רוטב טעים לפריקסה- 3 פלפלים קלויים וקלופים מרוסקים במעבד מזון

   + 3 שיני שום כתוש ,קורט מלח ושתי כפות שמן זית.



 =הבצק של הפריקסה מתאים גם לפוקצ'ה 
= רק בהכנה לפוקצה בידיים משומנות ויותר דק ולהניח בתבנית על ניר אפייה
   לטפטף מעט שמן זית ולהניח מעל ככל שהדמיון רוצה......
                                        

         ===את הפוקצות לאפות בחום 190 מעלות 20 דקות =====






                      לחם כפרי מחיטה מלאה 


3 כוסות קמח מלא             
1/2 כוס קמח לבן רגיל
1 כפית מלח
3 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר חום
2 כוסות מים
#- לערבב הייטב את כל החומרים היבשים ולהוסיף את המים
#- ללוש הייטב ביד כ 10 דקות ולחלק לשניים ולהניח בתבנית
     אינגליש קייק ולכסות במגבת למשך שעה.
#- לחמם תנור לחום 220 מעלות ולאפות 10 דקות, להנמיך
     את החום ל-200 מעלות ולאפות עוד כ 35 דקות נוספות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה