בצק פריך לעוגיות....
מצרכים
1 ק"ג קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 וחצי מרגרינה בטעם חמאה
1/4 כוס שמן
גרידה מלימון שלם
1/4 כוס שמן
גרידה מלימון שלם
# במיקסר יד לערבב את המרגרינה , הסוכר והשמן - עד לקבלת מרקם קרמי
# להוסיף את גרידת הלימון , ולהוסיף לאט לאט את הקמח ולבסוף להוציא את כל
התכולה למשטח עבודה וללוש עוד כחמש דקות ביד .
# לעטוף את הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה לפני יצירת העוגיות - אפשרי לרדד
וליצור עוגיות עם שבלונה או כוס קטנה ליצור עיגולים - לאפות בחום 180 עד להשחמה קלה
כ - 18-20 דקות
בצק פריך לרולדות מתוקות....
כ - 18-20 דקות
בצק פריך לרולדות מתוקות....
# כמות לחמש רולדות
3 חב' קמח תופח קטן
3 כוסות סוכר
2 מרגרינה בטעם חמאה
5 ביצים שלמות
כפית תמצית רום
גרידה מלימון שלם
# לערבב היטב את הקמח והסוכר להמיס מעט במיקרו את המרגרינה ולהוסיף לאט את
יתר החומרים תוך כדי לישה - את הביצים להוסיף אחת אחת ולהמשיך ללוש עוד 10 דקות
# להכניס למקרר לחצי שעה מנוחה
# לחתוך את הבצק לחמש חלקים שווים - כל חלק לרדד בעדינות על משטח מעט מקומח
אפשרויות המילוי הן כיד הדמיון כמו ריבה לערבב עם קקאו וקוקוס ולפזר צימוקים
ממרח תמרים בתוספת של אגוזי מלך קצוצים מאד טעים .
בצק למילוי מתוק....
בצק למילוי מתוק....
# מתאים לרולדות מהירות במילוי מתוק
1 ק"ג קמח רגיל
2 אבקת אפייה
1 כוס שמן
1 מרגרינה מומסת בטעם חמאה
- קורט מלח
2 כוסות סוכר
- מיים פושרים בערך חצי כוס, לפי הצורך
# לערבב את המצרכים היבשים ולהוסיף את היתר תוך לישה לאט לאט
# לכסות במגבת ולתת לבצק לנוח כחצי שעה
2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
10 גר' חמאה מומסת
צימוקים או חמוציות
מלית לקינמונים
5 כפות קקאו
1 כף קינמון
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1 כף שמן
בצק עלים
# מתאים מאד לשטרודלים
# מתאים לכל סוגי הבורקסים
4 כוסות קמח רגיל
1 וחצי כוסות מים
- קורט מלח
4 כפות שמן
4 כפות חומץ
1 חב' מרגרינה-רכה לא מומס
= לערבב את היבשים ולהוסיף את יתר החומרים הרטובים ללא המרגרינה
ללוש הייטב עד לקבלת גוש בצק אחיד יפה וחלק
= לחלק את הבצק לשניים ולהכניס למקרר לשעה
= על משטח מקומח מעט לפתוח עלה דק כמה שאפשר , לקחת מהמרגרינה
מעט ולמרוח על כל העלה ולקפל מימין עד החצי ומשמאל עד החצי, למרוח
עוד מעט מרגרינה ולקפל מלמעלה לכיוון המרכז ומלמטה לכיוון המרכז, לקפל
ולהכניס למקרר לשעה - פעולה זו של לפתוח עלה והקיפול חוזרת 3 פעמים.
=== אפשרי להמיס את המרגרינה ולהבריש אותה על הבצק עם מברשת===
לחם בסיסי / לחמניות

1 ק"ג קמח רגיל
1 כף מלח
3 כפיות סוכר
50 גר' שמרים/או 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שמן זית/או רבע כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים
= אם בשמרים טריים - להמיס ברבע כוס מים עם חצי כפית סוכר
= אם שמרים יבשים , לערבב הייטב את כל החומרים היבשים
ולהוסיף את הנוזלים וללוש הייטב עד לקבלת בצק יציב וחלק
ולא דביק. לקמח מעט את הבצק ולהניח לשעתיים מכוסה במגבת.
= מחצי אפשר ליצור צורה של כיכר לחם רצוי ולאפות בחום 180 מעלות
בערך כחמישים דקות.
= מחצי נוסף אפשר ליצור לחמניות בצורות שונות רק לאפות כ-25 דקות
===לפני האפייה להבריש ביצה מהולה במעט מיים===
==לחם מרוקאי - אותו דבר כמו הלחם הבסיסי בתוספת של
3/4 כוס שמן ו2 ביצים ......
חלה מתוקה
# מרכיבים לשתי חלות
1 ק"ג קמח רגיל
50 גר' שמרים טריים/או 2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
2 ביצים
כוס וחצי מים פושרים
1 כפית מלח
= עם חלק מהמים הפושרים להמיס את השמרים יחד עם כפית סוכר
= לערבב יחד את כל המרכיבים תוך לישה טובה (10 דקות)
= לגוש הבצק לתת לנוח חצי שעה בכלי מכוסה מגבת
= את הבצק שתפח מעט על משטח עבודה לחתוך ל-6 חלקים שווים
= כל חלק ליצור גליל נקניק באורך של כ-30 ס"מ לפחות
= לקחת שלושה חלקים ולחבר בהידוק קל את הקצווה וליצור צמה
ובסוף לחבר בהידוק קל . להניח על נייר אפייה בתבנית את שתי החלות
במרווח קל שלא ידבקו, לכסות במגבת להתפחה של שעה לפחות.
= לטרוף ביצה עם מעט מים ולהבריש את החלה ולפזר מעל סומסום.
=== לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות ====

ומעט יותר חגיגי=
= את גוש הבצק לחלק לשליש ושני שליש
= מהחלק הגדול ליצור חלה גדולה ולהניח על נייר אפייה
= מהחלק הקטן יותר ליצור חלה קטנה ולהניח את החלה
הקטנה על החלה הגדולה ..... להתפיח ולהבריש כמו בחלה
הקודמת ----- יוצא מדהים .
בצק למלוואח - 15 מנות
1 ק"ג קמח רגיל
1/2 כפית מלח
4 כפיות סוכר
2 וחצי כוסות מים
1 חב' מחמאה
= ללוש טוב טוב את החומרים (ללא המחמאה) כשאת המים מוסיפים לאט לאט.
להכניס למקרר לשעה ולהוציא ולהמשיך ללוש תוך כדי קיפולי הבצק- לחזור על
פעולה זו פעם נוספת.
= את גש הבצק לחתוך ל-15 חלקים שווים, כל מנה לפתוח עלה דק ולמרוח מעט מחמאה
כדי להקל על פעולת המריחה אפשרי להמיס את המחמאה במיקרו ולהבריש עם מברשת.
= פעולה של מריחה וקיפול יש לחזור פעמיים ובין לבין להכניס למקרר לשעה.
= לפני שימוש על משטח עבודה , רצוי שיש - לטפטף מעט שמן על השיש ובעזרת האצבעות
לפתוח עלה בגודל המחבט שאתם משתמשים - רצוי מחבט טפלון .
===להגיש חם עם עגבניות טריות מרוסקות ומעט סחוג- או דבש או קונפיטורה טובה===
בצק בסיסי לפיצה
# הכמות לשתי פיצות גדולות
1 ק"ג קמח רגיל
1 שקית שמרים יבשים
רבע כפית מלח
רבע כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
= ללוש היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ויפה
= לחלק לשני חלקים שווים ולפתוח עלה עגול או מרובע בהתאם לתבנית
= לדקור עם מזלג את הבצק למנוע התפחה כמו לחם .
בצק לפיצה לאניני טעם
1 ק"ג קמח
1/2 שקית שמרים יבשים
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
= עבודת הלישה בדיוק כמו במתכון הבצק הבסיסי(הקודם)
= רוטב לפיצה - 7-8 עגבניות טריות מגוררות ללא הקליפה , קורט בזיליקום יבש
קורט אורגנו יבש, 1 שן שום כתושה , קורט מלח קורט סוכר רבע כפית זחוג - למי שאוהב.
בצק לפריקסה/לחמניות תוניסאיות
# כמות ל-15 לחמניות
1 ק"ג קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
בערך 2 כוסות מים
= ללוש הייטב תוך הוספת המים לאט לאט עד לקבלת בצק אחיד
מעט דביק ורך ....
= לתת לבצק לנוח בערך שעה , ואחרי - בעזרת ידיים מעט משומנות
לבצוע כדורים בגודל כדור טניס ולהניח להתפחה מכוסה במגבת לשעה.
= במחבט לטיגון בשמן עמוק וחם להרים את הבצק בידיים משומנות מעט
ומעט למתוח את הבצק שיהיה בצורה אובלית ולטגן קודם את הצד התחתון.
=רוטב טעים לפריקסה- 3 פלפלים קלויים וקלופים מרוסקים במעבד מזון
+ 3 שיני שום כתוש ,קורט מלח ושתי כפות שמן זית.
=הבצק של הפריקסה מתאים גם לפוקצ'ה
= רק בהכנה לפוקצה בידיים משומנות ויותר דק ולהניח בתבנית על ניר אפייה
לטפטף מעט שמן זית ולהניח מעל ככל שהדמיון רוצה......
===את הפוקצות לאפות בחום 190 מעלות 20 דקות =====
לחם כפרי מחיטה מלאה

3 כוסות קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן רגיל
1 כפית מלח
3 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר חום
2 כוסות מים
#- לערבב הייטב את כל החומרים היבשים ולהוסיף את המים
#- ללוש הייטב ביד כ 10 דקות ולחלק לשניים ולהניח בתבנית
אינגליש קייק ולכסות במגבת למשך שעה.
#- לחמם תנור לחום 220 מעלות ולאפות 10 דקות, להנמיך
את החום ל-200 מעלות ולאפות עוד כ 35 דקות נוספות.
בצק למילוי .....
# מתאים כבסיס לפשטידות , קיש -
3 כוסות קמח
1 מרגרינה לאפייה
1/2 כוס מיים
1/4 כפית מלח
# ללוש הייטב את כל המרכיבים יחד לאט לאט תוך כדי קיפולים עד לקבלת
מרקם בצק אחיד ויפה - מידיי פעם לפזר מעט קמח לנוחיות הלישה .
# לחצות בסכין לחצי , לכסות במגבת ולתת לנוח כחצי שעה
# לרדד את הבצק על משטח מעט מקומח עד לקבלת משטח בצק דק
# למלא במלית בשר טחון מטובל ומטוגן עם הרבה בצל - כיד הדמיון
# לאפות כחצי שעה בחום 170 ולהגיש פרוסות עם רוטב חם אהוב עליכם
1 חב' גבינת ריקוטה
בצק וואן טון ....
# מעולה לורניקס , קרפלאך , רביולי...
מצרכים
2 כוסות קמח רגיל
4 כפות שמן
קורט מלח
1/3 כוס מיים (בערך)
2 ביצים
4 כפות שמן
קורט מלח
1/3 כוס מיים (בערך)
2 ביצים
# לערבב הייטב את הנוזלים עם המלח , שמן ובייצים ולאט לאט להוסיף לקמח
תוך כדיי לישת הבצק ביד אחת
# על משטח עבודה מקומח מעט להמשיך וללוש הייטב את הבצק כ-10 דקות לישה
# מידיי פעם לזרות מעט קמח על הבצק ומשטח העבודה
# להניח לבצק מכוסה במגבת כעשר דקות לנוח
# לחתוך לחצי ולרדד את הבצק לעובי של כ3-4 מ"מ ובעזרת כוס ליצור עיגולים למילוי
# להרתיח בסיר גדול מים + כף מלח ולאחר המילוי להכניס לסיר לבישול עד שהם צפים
בצק שמרים ..
# מתאים לסהרונים ולכל מיניי רולדות ממולאות
1 מרגרינה בטעם חמאה (מומס)
50 גרם שמרים טריים
3/4 כוס מיים פושרים+כף סוכר
2 בייצים
- גרידה מלימון שלם
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
4 כוסות קמח רגיל
# לערבב את היבשים,קמח ,סוכר , מלח ,וגרידת הלימון
# במרכז הקמח ליצור בור ולהוסיף לתוכו את כל הנוזלים והמרגרינה המומסת
ולאט לאט לערבב הכל יחד ביד אחת להתחיל ללוש עד לקבלת גוש אחיד וחלק
# בכלי גדול מקומח מעט להכניס את גוש הבצק ,לכסות במגבת עד שהבצק מכפיל
את גודלו - בערך שעתיים
# לחלק את הבצק לארבע לזרות מעל מעט קמח ולתת לנוח עוד כמחצית השעה
# הבצק מוכן --- לרדד לפי הצורך ....
בצק מיוחד לקלתית - פאי

3 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
3 כפות סוכר
200 גרם מחמאה או חמאה
1/4 כוס מים קרים
= ללוש הייטב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק פריך אחיד
= לפתוח עלה דק ולהניח על תבנית האפייה לפאי ולהדק קל תוך הקפדה
על המסגרת העולה עד קצה דופן התבנית - לישר בחיתוך עם סכין.
להדק קל בידיים ולדקור מספר דקירות עם מזלג שלא יתנפח באפייה.
==== לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות בלבד====
בצק בריוש
# מתאים מאד לכל רולדות ועוגות ממולאות
ורצוי עם סירופ לזיגוג בסוף האפייה

3 וחצי כוסות קמח שמרים
1 כפית מלח
130 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב/או מים
= ללוש היטב את כל החומרים רק את החמאה להוסיף בסוף
הלישה קוביות אחת אחת עד להטמעת כל החמאה.
= להעביר למקרר לצינון של שעתיים לפחות
==== האפייה בדרך כלל 170 מעלות כ- 30 דקות====
סירופ לזיגוג על עוגה חמה לאחר האפייה יחס 1/1 כוס סוכר כוס מים
להרתיח עד להמסת הסוכר - יש שמוסיפים מיץ מחצי לימון.
בצק רולדות שמרים
#טעים במיוחד/ל-2 רולדות
5 כוסות קמח רגיל
2 חלמונים
50 גר' חמאה מומסת
1/3 כוס שמן
קורט מלח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
1 כוס מים
= ללוש הייטב את כל החומרים כ-10 דקות ולהניח לשעתיים
מכוסה במגבת. לאחר מכן ללוש שוב לכמה דקות ולהתפחה
נוספת של כשעה .
בצק שמרים הונגרי
# מתאים לגביניות וקינמונים
# מתאים לעוגות ורולדות
1 ק"ג קמח רגיל
1 כף גדושה שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
1 סוכר וניל
גרידה מלימון שלם
3 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב פושר
= ללוש היטב את כל החומרים יחד עד לקבלת גוש בצק רך ונעים ולא דביק
להכניס לשעתיים למקרר לפני העבודה.

מלית לגביניות
חבילה גבינת טוב טעם
בצק מיוחד לקלתית - פאי

3 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
3 כפות סוכר
200 גרם מחמאה או חמאה
1/4 כוס מים קרים
= ללוש הייטב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק פריך אחיד
= לפתוח עלה דק ולהניח על תבנית האפייה לפאי ולהדק קל תוך הקפדה
על המסגרת העולה עד קצה דופן התבנית - לישר בחיתוך עם סכין.
להדק קל בידיים ולדקור מספר דקירות עם מזלג שלא יתנפח באפייה.
==== לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות בלבד====
בצק בריוש
# מתאים מאד לכל רולדות ועוגות ממולאות
ורצוי עם סירופ לזיגוג בסוף האפייה
3 וחצי כוסות קמח שמרים
1 כפית מלח
130 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב/או מים
= ללוש היטב את כל החומרים רק את החמאה להוסיף בסוף
הלישה קוביות אחת אחת עד להטמעת כל החמאה.
= להעביר למקרר לצינון של שעתיים לפחות
==== האפייה בדרך כלל 170 מעלות כ- 30 דקות====
סירופ לזיגוג על עוגה חמה לאחר האפייה יחס 1/1 כוס סוכר כוס מים
להרתיח עד להמסת הסוכר - יש שמוסיפים מיץ מחצי לימון.
בצק רולדות שמרים
#טעים במיוחד/ל-2 רולדות
| כאן במילוי גבינה |
5 כוסות קמח רגיל
2 חלמונים
50 גר' חמאה מומסת
1/3 כוס שמן
קורט מלח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
1 כוס מים
= ללוש הייטב את כל החומרים כ-10 דקות ולהניח לשעתיים
מכוסה במגבת. לאחר מכן ללוש שוב לכמה דקות ולהתפחה
נוספת של כשעה .
| מילוי פרג ושוקולד |
בצק שמרים הונגרי
# מתאים לעוגות ורולדות
1 ק"ג קמח רגיל
1 כף גדושה שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
1 סוכר וניל
גרידה מלימון שלם
3 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב פושר
= ללוש היטב את כל החומרים יחד עד לקבלת גוש בצק רך ונעים ולא דביק
להכניס לשעתיים למקרר לפני העבודה.
מלית לגביניות
חבילה גבינת טוב טעם
2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
10 גר' חמאה מומסת
צימוקים או חמוציות
מלית לקינמונים
5 כפות קקאו
1 כף קינמון
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1 כף שמן
בצק עלים
# מתאים מאד לשטרודלים
# מתאים לכל סוגי הבורקסים4 כוסות קמח רגיל
1 וחצי כוסות מים
- קורט מלח
4 כפות שמן
4 כפות חומץ
1 חב' מרגרינה-רכה לא מומס
= לערבב את היבשים ולהוסיף את יתר החומרים הרטובים ללא המרגרינה
ללוש הייטב עד לקבלת גוש בצק אחיד יפה וחלק
= לחלק את הבצק לשניים ולהכניס למקרר לשעה
= על משטח מקומח מעט לפתוח עלה דק כמה שאפשר , לקחת מהמרגרינה
מעט ולמרוח על כל העלה ולקפל מימין עד החצי ומשמאל עד החצי, למרוח
עוד מעט מרגרינה ולקפל מלמעלה לכיוון המרכז ומלמטה לכיוון המרכז, לקפל
ולהכניס למקרר לשעה - פעולה זו של לפתוח עלה והקיפול חוזרת 3 פעמים.
=== אפשרי להמיס את המרגרינה ולהבריש אותה על הבצק עם מברשת===
לחם בסיסי / לחמניות
1 ק"ג קמח רגיל
1 כף מלח
3 כפיות סוכר
50 גר' שמרים/או 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שמן זית/או רבע כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים
= אם בשמרים טריים - להמיס ברבע כוס מים עם חצי כפית סוכר
= אם שמרים יבשים , לערבב הייטב את כל החומרים היבשים
ולהוסיף את הנוזלים וללוש הייטב עד לקבלת בצק יציב וחלק ולא דביק. לקמח מעט את הבצק ולהניח לשעתיים מכוסה במגבת.
= מחצי אפשר ליצור צורה של כיכר לחם רצוי ולאפות בחום 180 מעלות
בערך כחמישים דקות.
= מחצי נוסף אפשר ליצור לחמניות בצורות שונות רק לאפות כ-25 דקות
===לפני האפייה להבריש ביצה מהולה במעט מיים===
==לחם מרוקאי - אותו דבר כמו הלחם הבסיסי בתוספת של
3/4 כוס שמן ו2 ביצים ......
חלה מתוקה
1 ק"ג קמח רגיל
50 גר' שמרים טריים/או 2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
2 ביצים
כוס וחצי מים פושרים
1 כפית מלח
= עם חלק מהמים הפושרים להמיס את השמרים יחד עם כפית סוכר
= לערבב יחד את כל המרכיבים תוך לישה טובה (10 דקות)
= לגוש הבצק לתת לנוח חצי שעה בכלי מכוסה מגבת
= את הבצק שתפח מעט על משטח עבודה לחתוך ל-6 חלקים שווים
= כל חלק ליצור גליל נקניק באורך של כ-30 ס"מ לפחות
= לקחת שלושה חלקים ולחבר בהידוק קל את הקצווה וליצור צמה
ובסוף לחבר בהידוק קל . להניח על נייר אפייה בתבנית את שתי החלות
במרווח קל שלא ידבקו, לכסות במגבת להתפחה של שעה לפחות.
= לטרוף ביצה עם מעט מים ולהבריש את החלה ולפזר מעל סומסום.
=== לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות ====
ומעט יותר חגיגי=
= את גוש הבצק לחלק לשליש ושני שליש
= מהחלק הגדול ליצור חלה גדולה ולהניח על נייר אפייה
= מהחלק הקטן יותר ליצור חלה קטנה ולהניח את החלה
הקטנה על החלה הגדולה ..... להתפיח ולהבריש כמו בחלה
הקודמת ----- יוצא מדהים .
בצק למלוואח - 15 מנות
1 ק"ג קמח רגיל
1/2 כפית מלח
4 כפיות סוכר
2 וחצי כוסות מים
1 חב' מחמאה
= ללוש טוב טוב את החומרים (ללא המחמאה) כשאת המים מוסיפים לאט לאט.
להכניס למקרר לשעה ולהוציא ולהמשיך ללוש תוך כדי קיפולי הבצק- לחזור על
פעולה זו פעם נוספת.
= את גש הבצק לחתוך ל-15 חלקים שווים, כל מנה לפתוח עלה דק ולמרוח מעט מחמאה
כדי להקל על פעולת המריחה אפשרי להמיס את המחמאה במיקרו ולהבריש עם מברשת.
= פעולה של מריחה וקיפול יש לחזור פעמיים ובין לבין להכניס למקרר לשעה.
= לפני שימוש על משטח עבודה , רצוי שיש - לטפטף מעט שמן על השיש ובעזרת האצבעות
לפתוח עלה בגודל המחבט שאתם משתמשים - רצוי מחבט טפלון .
===להגיש חם עם עגבניות טריות מרוסקות ומעט סחוג- או דבש או קונפיטורה טובה===
בצק בסיסי לפיצה
# הכמות לשתי פיצות גדולות
1 ק"ג קמח רגיל
1 שקית שמרים יבשים
רבע כפית מלח
רבע כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
= ללוש היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ויפה
= לחלק לשני חלקים שווים ולפתוח עלה עגול או מרובע בהתאם לתבנית
= לדקור עם מזלג את הבצק למנוע התפחה כמו לחם .
בצק לפיצה לאניני טעם
1 ק"ג קמח
1/2 שקית שמרים יבשים
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
= עבודת הלישה בדיוק כמו במתכון הבצק הבסיסי(הקודם)
= רוטב לפיצה - 7-8 עגבניות טריות מגוררות ללא הקליפה , קורט בזיליקום יבש
קורט אורגנו יבש, 1 שן שום כתושה , קורט מלח קורט סוכר רבע כפית זחוג - למי שאוהב.
בצק לפריקסה/לחמניות תוניסאיות
1 ק"ג קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
בערך 2 כוסות מים
= ללוש הייטב תוך הוספת המים לאט לאט עד לקבלת בצק אחיד
מעט דביק ורך ....
= לתת לבצק לנוח בערך שעה , ואחרי - בעזרת ידיים מעט משומנות
לבצוע כדורים בגודל כדור טניס ולהניח להתפחה מכוסה במגבת לשעה.
= במחבט לטיגון בשמן עמוק וחם להרים את הבצק בידיים משומנות מעט
ומעט למתוח את הבצק שיהיה בצורה אובלית ולטגן קודם את הצד התחתון.
=רוטב טעים לפריקסה- 3 פלפלים קלויים וקלופים מרוסקים במעבד מזון
+ 3 שיני שום כתוש ,קורט מלח ושתי כפות שמן זית.
=הבצק של הפריקסה מתאים גם לפוקצ'ה
= רק בהכנה לפוקצה בידיים משומנות ויותר דק ולהניח בתבנית על ניר אפייה
לטפטף מעט שמן זית ולהניח מעל ככל שהדמיון רוצה......
===את הפוקצות לאפות בחום 190 מעלות 20 דקות =====
לחם כפרי מחיטה מלאה

3 כוסות קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן רגיל
1 כפית מלח
3 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר חום
2 כוסות מים
#- לערבב הייטב את כל החומרים היבשים ולהוסיף את המים
#- ללוש הייטב ביד כ 10 דקות ולחלק לשניים ולהניח בתבנית
אינגליש קייק ולכסות במגבת למשך שעה.
#- לחמם תנור לחום 220 מעלות ולאפות 10 דקות, להנמיך
את החום ל-200 מעלות ולאפות עוד כ 35 דקות נוספות.




אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה