
פפריש הודו - גולש הודו מהיר
# מומלץ להגשה עם אורז לבן
# 8 מנות
חזה הודו שלם חתוך לקוביות גדולות
1 בצל גדול קצוץ גס
4 כפות שמן
1 רסק עגבניות קטן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית כמון
-- מלח +פלפל שחור לפי הטעם
3/4 כוס מים
# לחתוך את החזה ל-4 לאורך ולאחר מכן לחתוך לקוביות בערך 3X3
# בסיר מתאים לכמות לחמם את השמן ולהשחים מעט את הבצל
# להוסיף את קוביות החזה תוך עירבוב עד שהחזה משנה את צבעו ללבן
# להוסיף את כל יתר המרכיבים , להביא לרתיחה ולהנמיך את האש
- לבשל בערך כ 20 דקות - להוסיף נוזלים במידה וחסר
# בעקבות בישול החזה בתוך רוטב הוא יוצא רך ועסיסי ואינו יבש
חלקי עוף - בישול בסיסי
מצרכים # 6-7 מנות
4 כרעיים גדולים חתוך לחצי
4-5 כפות שמן
4-5 כפות שמן
2 בצלים קצוץ גס
3-4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים ל 4
1 כף פפריקה מתוקה
3-4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים ל 4
1 כף פפריקה מתוקה
3/4 כוס מים
מלח + פלפל לפי הטעם
# בסיר רחב גדול להשחים מעט את הבצל
# להכניס את חלקי העוף ולצרוב לסגירת העוף מכל הצדדים עם המלח והפלפל
# להוסיף את הנוזלים , להנמיך את האש ולבשל כ-45 דקות עם מכסה סיר סגור
# את נוזלי הבישול אפשר להחליף במקום המים בבירה , יין אדום , קולה.....
# אפשר להוסיף לעוף שזיפים ומשמשים יבשים או ריבועי תפוחי אדמה
או קופסא פטריות (ללא הנוזלים) או קופסא קטנה של רסק עגבניות
# עיקר התיבול הוא מלח ופלפל , אפשרי במקום לגוון , פפריקה חריפה/מתוקה
מעט כרכום , מעט קארי , רוטב סוייה , סירופ מייפל
== בקיצור , הכל הולך עם עוף 100% הצלחה איך שתבשלו -טעים
פלאוג'יג' -מעדן עוף עם אורז וצימוקים
# מאכל פרסי מסורתי - טעים במיוחד

6 ירכיים עוף
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור טחון
1 רסק עגבניות קטן
1 כוס אורז שטוף
3-4 כוסות מים
100 גרם צימוקים
= בסיר רחב לטגן בשמן את חלקי העוף ביחד עם כל התבלינים ורסק העגבניות
= לאחר 10 דקות של טיגון להוסיף 2 כוסות מים להביא לרתיחה ולבשל 45 דקות
= כשהעוף רך מוציאים את חלקי העוף ולהניח בצד, ובנוזלים הקיימים בסיר-להכניס את
האורז להוסיף עוד כוס מים ולערבב -לכסות את הסיר ולנמיך את הלהבה ולבשל
20 דקות בדיוק את האורז .
= בזמן שהאוז מתבשל במחבת קטן לטגן עם כף שמן את הצימוקים-לא לשרוף אותם
= לאחר שהאורז מוכן לשפוף פנימה את הצימוקים ולערבב הייטב - לסדר את העוף
מעל האורז ולסגור מכסה הסיר לבישול של עשר דקות על אש קטנה . לא לפתוח את הסיר
לאחר הבישול לפחות 15 דקות .
===== בתיאבון ... טעים במיוחד ======
שעועית ירוקה ועגבניות שרי
# פיקנטי חריף
# אפשרות לשלב שעועית צהובה

700 גרם שעועית ירוקה טריה
1 רסק עגבניות קטן
10 עגבניות שרי חתוך לחצי
6 שיני שום טרי חתוך לפרוסות דקות
2 פלפלים חריפים קצוצים דק (ללא הגרעינים)
1/2 כפית אורגנו יבש
5-6 עלי בזיליקום טרי קצוץ דק
1 אבקת מרק בשר
2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= את השעועית לשטוף ולהוריד קצוות ולחתוך לשלוש-לאורך 5 ס"מ
= בתוך הסיר עם השמן להשחים קל את השום ומיד להוסיף את הפלפל
החריף ולאדות תוך בחישה מספר דקות
= להכניס את כל החומרים עם בערך כוס וחצי מים. להביא לרתיחה , להנמיך אש ולבשל
בערך כ-30 דקות.
מידיי פעם לערבב את התבשיל ואם חסר מים להוסיף מעט .
==== אני אוהב גרעיני תירס מתוק - משתלב מצויין ====
תבשיל שעועית לבנה - נוסח דרום אמריקה
# מעט חריף

500 גרם שעועית לבנה
1 עגבניות מרוסקות (500 גרם)
2 בצל קצוץ דק
1/4 כוס שמן
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח - בסוף הבישול
פלפל שחור טחון לפי הטעם
1/4 כפית צילי גרוס יבש
1פלפל צילי חריף קצוץ דק
6-7 כוסות מים
= להשרות את השעועית כשעה במים רותחים +כפית אבקת סודה לשתיה
= לשטוף את השעועית במסננת ולבשל במים כ- חצי שעה. לשטוף ולסנן
שוב את השעועית ושוב לבשל כחצי שעה .
= בסיר הבישול להשחים מעט את הבצל ולהוסיף את הפלפל צילי היבש
והטרי - כדי לפתוח טעמים.
= להוסיף את חתיכות הבשר או חזה העוף לצריבה קלה ולהוסיף את כל מרכיבי
התבשיל מלבד המלח (בסוף) כולל המים ,להביא לרתיחה ועל אש קטנה
לבשל כשעה וחצי - מידי פעם לבחוש .
==== נא לא לשכוח להכין באגט או לחם לבן טרי====
גפילטע פיש -קציצות דגים
# חובה וטעים למאכל קר עם חזרת אדומה חריפה

1 ק"ג דג קרפיון טחון
3 בצל בינוני
3 ביצים קשות
3 ביצים טריות
2 כוסות פירורי לחם או קמח מצה
2-3 גזרים פרוסים לעיגולים
1 כפית סוכר
פלפל שחור טחון לפי הטעם
1 כפית מלח
= בסיר גדול שטוח למלא מים לחצי גובה הסיר ולהביא לרתיחה
= להוסיף את הגזר ובצל אחד חצוי לחצי חצי כפית מלח ופלפל
לפי הטעם .
= שני בצלים להעביר על מגרדת גסה ולסחוט את הנוזלים. את הביצים
הקשות גם להעביר על מגרדת גסה ולהכניס לכערת עבודה.
= להוסיף את יתר המרכיבים וללוש מעט את הכל יחד שתהיה עיסה לא
יבשה מידי ולא רטובה מידי
= ליצור כדורי קציצה אובלי ומעט שטוח ולהכניס לסיר הבישול . להניח בעדינות
כדי שלא יתפרקו .
= לבשל על אש קטנה בערך שעה וחצי , ולאחר הבישול כשהכל מעט צונן
לסדר את הקציצות בתוך כלי זכוכית שטוח ולהניח שתי פרוסות קטנות של גזר .
בין הקציצות לשפוך מעט מהנוזלים של הבישול ולהכניס לקירור .
===== באמת טעים - למחרת =====
נסיכת הנילוס - ברוטב חריף
# אפשרי באותו בישול , להחליף סוג דג

1 ק"ג דג פרוס עבה (2ס"מ)
6-7 שיני שום פרוס גס
2 פלפל גמבה אדומה חתוך לרצועות גסות
2-3 פלפל חריף חתוף לעיגולים דקים
3 עגבניות ללא קליפה חתוך גס
1/4 כוס שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
6-7 ענפי כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
= מומלץ לשטוף היטב את הדגים ולהניח בכערה בצד עם לימון סחוט לשעה
= בסיר גדול ושטוח להכניס את כל הירקות (חוץ מהכוסברה) עם השמן לבחוש
היטב ולהדליק את האש . מעל הירקות לסדר את הדגים בשכבה ולפזר את התבלינים
מעל הדגים . להוסיף כוס מים מעל ובתנועת ריקוד סיבובי לנער בעדינות את הסיר
כך שהנוזלים מערבבים את כל התבלינים בצורה אחידה . אם חסר מים להוסיף עוד מעט.
= מעל כל זה לפזר את הכוסברה , להנמיך את האש ולסגור מכסה -לבשל כחצי שעה.
==== בשביל הרוטב דרושה חלה טריה שלמה ====
אורז לבן/צבעוני
# מעט לא רגיל ,אחד אחד

1 כוס אורז יסמין שטוף ומסונן
6 כפות שמן
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית מלח
= בסיר קטן להכניס את האורז עם 3 כפות שמן +3 כוסות
מים להביא לרתיחה , לבחוש מידי פעם ולבשל על אש קטנה
ללא מכסה סיר 15 דקות -
= להכין סיר קטן עם מכסה ולהכניס את 3 הכפות שמן על אש קטנה
= את האורז שבישלנו להעביר למסננת ותחת מי ברז זורמים לשטוף
עד שיהיו מים צלולים וכל העמילן נשטף...
= להכניס את האורז לסיר עם השמן החם להוסיף את המלח והפלפל
לסגור מכסה לחמש דקות נוספות על אש קטנה. לא לפתוח את המכסה.
= במידה ורוצים אורז צבעוני- להוסיף בשלב האחרון של הבישול 3 כפות
של גרעיני תירס או 3 כפות של אפונה עם גזר .
חובזה
# מאכל מיוחד של אורז
# מקובל ואהוב מהמטבח המצרי
# מהמטבח של אמא שלי
זר של עלי חובזה ללא הגבעול
3-4 כפות שמן
1 שן שם כתוש
מיץ מלימון שלם
1 כוס אורז שטוף ומסונן
חצי כפית מלח
פלפל שחור טחון לפי הטעם
= את עלי החובזה לחלוט במים רותחים למספר דקות
= להוציא למסננת ולשטוף הייטב מתחת למים זורמים
= לאחר צינון על קרש חיתוך לקצוץ דק דק את החובזה
= לחמם בסיר בינוני את השמן ולהכניס את עלי החובזה
תוך עירבוב טוב ולהוסיף את השום
מג'דרה

1 וחצי כוס אורז שטוף
1 כוס עדשים ירוקות
2 בצלים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= בסיר קטן לחמם את מחצית מהשמן , להוסיף את האורז
לבחוש הייטב שהאורז יראה מעט שקוף מהשמן
להוסיף 3 כוסות מים , לבחוש הייטב ולהביא לרתיחה .
להנמיך את האש למינימום ולסגור מכסה ולבשל 20 דקות -ולכבות את האש.
לא לפתוח את מכסה הסיר של האורז.
= בסיר קטן אחר לבשל את העדשים בתוך מים בלבד כחצי שעה .
להוריד מהאש ולסנן את העדשים כדי להגיר את הנוזל הכהה.
= את הבצל לחתוך לחצי וליצור חצאי טבעות , את כל הבצל להזהיב במחבת
עם השמן שנותר....
= בכלי גדול להכניס את האורז ואת העדשים לתבל ולפזר מעל את הבצל
עם השמן מהמחבת ולערבב הייטב .....
=== מאכל ילדות שלי לפחות פעם בשבוע עם נקניקיות וחרדל ====
כבד עוף- על מצע אננס
# מתאים ומיוחד למנה ראשונה חגיגית
# מעניין - טעים במיוחד
.JPG)
1 קופסה גדולה של טבעות אננס שלמים
7-8 כבדיי עוף שלמים חתוך לחצי
1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 5 כפות שמן
100 גרם סומסום
100 גרם פירורי לחם
1 ביצה טרופה
1 שקית רוטב פטריות
- מלח ופלפל שחור גרוס
= לערבב את הסומסום עם פירורי הלחם + מלח ופלפל מעט
= במחבת גדול לחמם מעט שמן ולטגן את פרוסות האננס כמו שניצל, לטבול בביצה
ובפירורי הלחם עם הסומסום ולטגן מעט עד להזהבה של הציפוי על האננס.
= באותו מחבת להוסיף מעט שמן ולהכניס את הבצל לצריבה קלה
ולהוסיף את כבדיי העוף עם מעט מלח ופלפל גרוס לצריבה לפי טעמכם.
= לפני ההגשה להכין את רוטב הפטריות לפי הוראות היצן
= בצלחת הגשה להניח במרכז טבעת אננס אחת ועל חור טבעת האננס
להניח 2 חתיכות של כבד עם מעט בצל , ומעל כל זה לקשט מעט עם רוטב הפטריות.
==== הגשת המנה מאד עשירה , יפה וטעימה =====
פאטה כבד עוף/נוסח צרפתי
# אפשרי כמנה ראשונה - עשירה וטעימה
# אפשרי למריחה על פרוסת טוסט
# עפ"י פפרברג רבקה

150 גרם מחמאה / חמאה
1 בצל גדול קצוץ
1/2 ק"ג כבד עוף
1/3 כוס קוניאק
1/4 כוס שמנת צמחית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית טימין יבש
= לטגן את הבצל בחצי מהמחמאה או החמאה עד שיזהיב
להוסיף את הכבדים ולבשל על אש קטנה עד שישחימו מעט , ולהוסיף את הקוניאק
ולהמשיך לבשל עוד כעשר דקות לאידוי רוב הנוזלים.
= לאחר צינון קל להכניס הכל לתוך מעבד מזון לרסק עד לקבלת מחית רכה , להוסיף
את המחמאה שנותרה ואת השמנת ולבסוף להוסיף את כל התבלינים ולעבד מספר
שניות נוסף לקבלת מרקם קטיפתי אחיד .
= להוציא ולהכניס לתוך תבנית מאורכת לעטוף בנילון נצמד ולאחסן במקרר.
==== להגשה כמנה ראשונה עם פרוסות לחם קלוי ====
חמין
# אני נוהג לבשל חמין
בסיר בישול איטי חשמלי
1 ק"ג בשר בקר מספר 5
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס חומוס
4 ביצים
1 בצל גדול קצוץ
7-8 שיני שום חתוך לחצאים
1 בטטה גדולה קלופה
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לחצי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח
= לילה קודם להשרות במים את החומוס והשעועית
= את הבצל והשום לפזר על כל משטח הסיר עם 4-5 כפות שמן
= את גוש הבשר לחתוך לארבע ולסדר במרכז הסיר ומסביב לסדר
תפוחי האדמה והבטטה החצויה לארבע , לפזר מעל כל זה את
השעועית והחומוס ומעל לסדר את הביצים.
= את כל התבלינים לפזר מעל ולהוסיף מים עד לכיסוי כל החמין
הביצים נשארות חצי מחוץ לנוזלים .
= להפעיל את הסיר על חום גבוהה עד למצב של רתיחה ולהנמיך את החום .
חמין - קליל ומהיר

3 כרעיים עוף חתוך לחצי
4 תפוחי אדמה קטנים קלופים שלמים
2 בטטות קטנות קלופות חתוך לחצי
1 וחצי כוסות חיטה שרויה ושטופה
1 בצל קצוץ דק
10 שיני שום
פלפל שחור טחון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח לפי הטעם...
= בסיר קטן לחמם מעט שמן ולכניס 5 שיני שום חתוכים לחצי
להוסיף חצי מכמות הפפריקה מלח ופלפל שחור ומיד להכניס
את החיטה , לערבב היטב ולהוסיף 2 כוסות מים . להביא לרתיחה
ולכבות את האש
= בתוך סיר חשמלי לבישול איטי לפזר בתחתית את הבצל עם שיני השום
מעל זה לסדר את העוף , תפוחי האדמה והבטטה.
לתבל ולהוסיף מים כמעט לכיסוי מלא .
את החיטה עם הנוזלים להכניס לשקית קוקי ולסגור היטב ולהניח מעל החמין.
==== בישול של יום עושה את העבודה וטעים מאד ====
כרוב קצוץ - מאודה

1 כרוב לבן בינוני
2 גבולי סלרי אמריקאי
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוץ גס
1 כף רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
מיץ מחצי לימון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
3 כפות שמן
= לחתוך את הכרוב לארבע וכל חלק לחתוך לרצועות דקות
= בסיר בינוני להשחים קל את הבצל עם השמן
= לחתוך דק את גבעולי הסלרי האמריקאי ללא עלים ולהוסיף ביחד עם השום
לערבב הייטב ולהכניס את הכרוב לסיר , לתבל ולהוסיף כוס מים.
לערבב מידי פעם ולבשל על אש קטנה כחצי שעה עם מכסה סגור .
==== טעים ומיוחד ליד מנה בשרית כתוספת קלילה ====
כיסונים-קרפלייך-פלמינים
בצק
2 כוסות קמח רגיל
1 ביצה
2-3 כפות שמן
- קורט מלח
- מים כמה שנכנס(בערך1/2 כוס)
= ללוש הייטב עד שהבצק לא ידבק לידיים.
להניח את הבצק לנוח מכוסה כשעה
= את גוש הבצק לחלק לשלוש, על משטח מקומח עבודה לפתוח
עלה דק ובעזרת כוס גדולה לקרוץ עיגולים.
במרכז כל עיגול לשים מעט מילוי ולקפל לחצי ולהדק את
קצוות הבצק הייטב ואת שני הקצוות לחבר מלמעלה.
= בסיר גדול להרתיח מים + כפית מלח עד לרתיחה, ולהכניס
את הכיסונים אחד אחד ולבשל כ-10 דקות או עד שהם צפים.
= טיפ - לטגן במעט שמן בצל קצוץ עד להזהבה ולפזר על
הכיסונים את הבצל עם השמן ולערבב כדי שלא ידבקו....
וכדי לקבל טעם של עוד.....
מילוי בשרי
5 כבד עוף שרוף על אש
1 בצל קצוץ
200 גר' בשר בקר קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כפות שמן
= לטגן את הבצל ולהוסיף את הבשר תוך עירבוב ,עד
שהבשר משנה את צבעו.
= לקצוץ דק את הכבד על קרש חיתוך ולערבב עם הבשר.
= להוסיף את הטיבול , והמילוי מוכן.
סמבוסק עם חומוס

בצק
= 1 ק"ג קמח רגיל
= 1/2 מחמאה,100 גר'
= 1/2 כוס שמן
1 ביצה
קורט מלח
= את כל מרכיבי הבצק לערבב הייטב וללוש טוב ביד אחת
וביד שנייה להוסיף לאט לאט את המים- ללוש עד שלא ידבק
לידיים, לקמח מעט ולהניח מכוסה כחצי שעה מנוחה.
= לחלק את הבצק לשלוש וכל חלק לפתוח עלה על משטח מקומח
לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס גדולה.
= להניח במרכז העיגול מעט מהמילוי ולסגור לחצי ולהדק בעזרת
שיניי המזלג שיוצרים גם צורה יפה.
=== לטגן בשמן עמוק עד להזהבה ===
מילוי
2 כוסות חומוס מושרים לילה
1 ראש בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית בהרט
= לבשל את גרגירי החומוס בערך 40 דקות , ובינתיים לטגן
את הבצל עד להזהבה
= את החומוס המבושל עם התבלינים להעביר למעבד מזון
ובהילוך קצר עד לקבלת מחית אחידה - להוסיף את הבצל
ולערבב עם כף והרי המילוי מוכן.
קובה נאבלוסייה
# מעדן שכולם אוהבים
# חומרים ל-100 יח' בערך

בצק
1 ק"ג בורגול דק(ג'ריג')
1 כוס קמח רגיל
1/4 כוס שמן
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
1/2 כפית מלח
= את הבורגול לשטוף היטב במסננת תחת מי ברז זורמים
ולהכניס לכערה עם מעט מיים למנוחה של שעתיים.
לאחר מכן לסנן את הנוזלים המיותרים ולהוסיף את יתר
מרכיבי הבצק וללוש הייטב עד לקבלת בצק אחיד,רך ומעט דביק.
= לתת לבצק לנוח בצד כשעה .
מילוי
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
100 גר' צנוברים
1/3 כוס שמן
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
= במחבת גדול להזהיב את הבצל ולהוסיף את יתר המרכיבים
ועם מזלג תוך ערבוב לדאוג שהבשר ישאר מפורר ולא גושי.
בסוף התהליך(10 דקות לפחות) להוסיף את הצנוברים,ולצנן.
= מהבצק לקרוע כדורים קטנים בגודל כדור טניס שולחן, ולהניח
בצד. עם ידיים מעט רטובות לשטח כדור בצק על כף היד בעזרת
הבוהן , להכניס על הבצק עלה שיצרנו כפית של מילוי ולסגור
לכדור סגור ובשתי הידיים ליצור כדור מעט אובלי-מאורך.
= לטגן בשמן חם ועמוק עד להשחמה קלה ....
== טעים במיוחד להגשה עם טחינה ליד........
=== גלגלתם כמות גדולה , אפשרי להקפיא לפני טיגון.....
====לאחר שקילקלתם 5 יחידות -הופך לקלי קלות =ושווה .
צלי עוף - מהמטבח של אמא
6-8 חלקי עוף
1 בצל גדול קצוץ גס
1 קופסא פטריות חתוכות ללא הנוזלים
4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל-4
1/4 כפית פלפל גרוס
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
מלח לפי הטעם...
# בסיר גדול ושטוח להשחים מעט את הבצל עם השמן
לסדר את חלקי העוף על הבצל ולפזר חלק מהתבלינים מעל העוף לצריבה קלה
להפוך את חלקי העוף ולפזר את יתר התבלינים מעל ולהוסיף מים עד לכיסוי העוף
# לבשל על אש קטנה עם מכסה סגור חצי שעה
# להוסיף מעל העוף את הפטריות והתפוחי אדמה להוסיף מים במידה וחסר
# לסגור את הסיר ולנער בעדינות בתנועה סיבובית כדי שהתבלינים והנוזלים יעטפו
את תפוחי האדמה - ולהמשיך בבישול עוד כמחצית השעה כשהסיר סגור על אש קטנה
בתאבון.....
באחש-- אורז בוכרי עם בשר וכבד עוף
מצרכים
3 כוסות אורז עגול
500 גרם כבד עוף
250 גרם בשר בקר טחון (אפשרי מעורב עם עוף)
2 בצלים בינוני קצוץ
1 זר כוסברא קצוץ דק - ללא הגבעולים
1 זר שמיר קצוץ דק - ללא הגבעולים
6 כפות שמן
מלח , פלפל , פפריקה
6 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
# להשרות את האורז עם מלח למשך כשעה בכלי עם מים רותחים .
# במחבת גדול + 3 כפות שמן לטגן את הבצל מעט ולהוסיף את הכבד + מלח ופלפל ולצלות בערך 20 דקות עד שלא ישארו נוזלים ולהניח לצינון
# אותה הפעולה יש להכין את הבצל הנוסף עם הבשר הטחון ובעזרת מזלג כדי שלא יהיו גושים - לתבל במלח פלפל שחור ופפריקה
חריפה או מתוקה לפי הטעם .
# לאחר צינון הכבד יש לחתוך אותו על קרש חיתוך לחתיכות קטנות ולערבב ביחד עם הבשר .
# לשטוף את האורז הייטב במסננת .
# בסיר רחב לחמם 2 כפות שמן ולהוסיף את הבשר והכבדים מעל להוסיף את האורז ולטבל שוב במעט מלח ופלפל ולהוסיף 6 כוסות מים רותחים ומעל להוסיף את כל הירק - להנמיך את האש ולבשל בערך 10 דקות עם מכסה סגור .
# לבחוש את כל המרכיבים בסיר , לסגור מכסה לעוד 10 דקות בישול על אש קטנה .
בתאבון ....
פרוסות בשר בקר עם פטריות
מצרכים
1ק"ג בשר בקר (מספר 6)
3-4 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן
# בסיר גדול לחמם את השמן ולהכניס את גוש הבשר שלם לצריבה וסגירה -בעזרת שני מזלגות לסובב את הבשר
כדי לסגור הייטב מכל הצדדים.
# למלא במים רותחים את הסיר עד לכיסוי מלא של הבשר.
# להוסיף את עלי הדפנה והפלפל להביא לרתיחה ועל אש קטנה לבשל בערך שעה וחצי .
# להוציא את הבשר לקרש חיתוך לצינון ולחיתוך פרוסות בעובי של סנטימטר אחד .
לרוטב הבישול
# 2 בצלים בינוני חתוך גס
# 1 רסק עגבניות קטן
# חצי כפית פפריקה מתוקה
# חצי כפית פלפל גרוס
# חצי כפית מלח
# 4 כפות שמן
# 1 קופא פטריות חתוכות
# בסיר רחב ולא עמוק ,להשחים מעט את הבצל , להניח מעל את פרוסות הבשר ולהוסיף את כל התבלינים מעל .
# להוסיף בערך שני כוסות מנוזלי ציר הבשר שבישלנו בחלק הראשון.
# לבשל על אש קטנה בערך שעה ולהוסיף את הפטריות מעל - ולבשל עוד כרבע שעה .
קציצות עוף +הודו
# 25-30 קציצות
# טעים מעניין ולא שגרתי
# 1/4 ק"ג עוף טחון
# 1 תפוח אדמה קלוף מגורר גס וסחוט
# 1 בצל גדול מגורר גס וסחוט
# 1/2 כוס פירורי לחם
# 1/2 כוס סומסום
# 10 גבעולי פטרוזילייה קצוצה
# 3 ביצי שלמות
# מלח לפי הטעם
# 1/4 כפית כמון
# 1/4 כפית פפריקה חריפה
# 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
# 1/4 כפית בהרט - 1/4 כפית קינמון (לא חובה)
#לערבב את כל המרכיבים בידיים תוך כדי לישה ....
# בידיים רטובות מעט ליצור כדורים בינוניים ולשטח מעט ולטגן במחבט עם מעט שמן.
בתאבון
פסטראמה ביתית - חזה הודו
מצרכים למישרה - מצרכים לציפוי -
# 3 כפות מלח גס # 2 כפות שמן זית
# 3 כפות סוכר חום # 1 כפית פפריקה מתוקה
# 4 שיני שום חתוך גס # חצי כפית פלפל גרוס
# 2 כפיות פפריקה חריפה # קורט טימין יבש
# 3 עלי דפנה # קורט רוזמרין (לא חובה)
# 5-6 פלפל אנגלי(כדורים) = לערבב טוב בתוך כערית
= בסיר לבשל עד רתיחה,ולצנן
= את גוש חזה ההודו להכניס למישרה , לכסות ולהכניס למקרר ל-24 שעות לפחות.
= לאחר 24 שעות על משטח עבודה להניח את גוש החזה , לקחת חוט שפגאט ולקשור את
הגוש לאורך ולרוחב כדי לתת לו צורה אחידה ויפה של גוש ....
לקחת את חומרי הציפוי ולעשות באהבה מסג לכל גוש הבשר.
= להכניס לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות מעל רשת ותבנית לשעה וחצי , להפוך
לחצי שעה נוספת - סך הכל שעתיים בתנור ..... לצנן , ובכלי אטום למקרר לכמה שעות -
בתאבון ,,,,,
כרובית ברוטב עגבניות

1 כרובית בינונית
4-5 שיני שום חתוכים גס
5 כפות שמן
1/4 כפית טימין
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית מלח
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 עגבניות מרוסקות ללא קליפה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כוס מים
= לפרק את הכרובית לפרחים גדולים
= בסיר מעט רחב להשחים טיפה את השום בשמן ולהוסיף את העגבניות
ואת רסק העגבניות תוך בחישה + אבקת מרק העוף והמים
= כשהרוטב רתח להנמיך את האש ולהוסיף את יתר התבלינים+כוס מים
ולבשל כ- 15 דקות.
= לסדר את פרחי הכרובית בתוך הרוטב ולבשל על אש קטנה כ- 20 דקות
# במידה ונשאר רוטב אפשרי ביום למחרת לבשל ספגטי או פסטה ולהשתמש
באותו רוטב .
קציצות תרד
# טעים במיוחד - עשיר בברזל

1 קופסא/אריזה עלי תרד טריים
2 ביצים שלמות
1/2 חבילה פרורי לחם(100 גרם)
5-6 עלי בזיליקום טרי
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= את עלי התרד לשתוף היטב תחת מי ברז במסננת
= להרתיח סיר 3 ליטר מים ולהכניס את עלי התרד לחליטה של 3 דקות
ולהוציא למסננת כדי לסנן את כל המים.
= על קרש חיתוך לקצוץ היטב את עלי התרד ולהעביר לכלי עבודה
= להוסיף את כל יתר המרכיבים ולעבד בעזרת היד לעיסה קלילה
= לחמם מחבת גדול עם מעט שמן (5כפות) וליצור עם ידיים רטובות מעט
קציצות שטוחות ולטגן עד שמעט יזהיבו- זהירות לא לשרוף.
קציצות,לביבות קישואים
# לארוחה בשרית -לא להוסיף גבינה

1 ק"ג קישואים קטנים
4 שיני שום טרי קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ דק
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות גבינת פרמזן או גבינת רוקפור
2-3 ביצים
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
4 כפות שמן
= את הקישואים לגרר על פומפיה גסה , לסחוט את הנוזלים מהקישואים בעזרת הידיים
= בסיר עם השמן להשחים מעט את הבצל עד ריכוך ולהוסיף את השום ושאר המרכיבים
=== לא להכניס את פירורי הלחם ===
= לערבב היטב בעזרת כף עץ עד לקבלת עיסה דיי סמיכה , לא רכה מידי ולצנן
= להוציא מהסיר לכערת עבודה , על צלחת שטוחה לפזר את פירורי הלחם
= לחמם מעט שמן במחבת גדול ובזרת ידיים מעט רטובות ליצור כדור קטן מהקישואים
לגלגל בתוך פירורי הלחם ומעט לשטח את הכדור ולהכניס לטיגון עד שמעט יזהיב.
===== טעים במיוחד =====
לעטקס - לביבות תפוחי אדמה
3-4 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס וסחוט מנוזלים
3 כפות קמח
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 ביצים שלמות
= לערבב היטב שלא יהיו גושים מהקמח ובעזרת כף גדולה לטגן לביבות
שטוחות במעט שמן ובמחבת גדול .
=== טעים מאד חם וטרי ולהגיש עם כפית שמנת מעל ===
שמעטקס - לביבות ממה שיש
3-4 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוט
1 בצל גדול מגורר גס וסחוט
1/2 כוס פירורי לחם
3-4 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס סומסום
2 ביצים שלמות
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= לערבב הכל יחד ובעזרת כף גדולה לטגן במחבת גדול לביבות מעט שטוחות
עד להזהבה .
= אפשרי להכין את הלביבות גם בעזרת ידיים מעט רטובות
רולדה חלקי עוף מעניינת וטעימה
# אפשרי בישול בתוך בקבוק שמן
# אפשרות ליצור גלילה בתוך ניילון נצמד
# נשמע מעט מסובך אבל לא ולא - פשוט וקל ובסוף -טעים
1 חזה עוף שלם- פרפר
6-8 קורקבני עוף מנוקים הייטב
6-8 כבדי עוף
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
4 ביצים קשות
1 ביצה שלמה ,לא מבושלת
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
1 בצל קצוץ ומטוגן -ללא השמן
= את החזה עוף + הקורקבנים לבשל בסיר קטן ומים בערך 20 דקות
להוציא מהסיר ולצנן.
=את הכבדים רצוי לשרוף מעט מעל הגז על אש חיה כדי להוציא ממנו
את כל שאריות הדם .
= לאחר צינון - לקצוץ דק דק על קרש חיתוך את כל חלקי העוף ולהכניס
לכלי , להוסיף את הירק הקצוץ והתבלינים + הביצה וביד לערבב הייטב.
= לקחת בקבוק שמן ריק ולחתוך לו את כל החלק העליון כדי שנוכל להחדיר
את כל המרכיבים , שכבה בשר ובאמצע להניח ביצה קשה ומעל עוד
שכבה של בשר וחוזר על הפעולה שלוש פעמים עד לכיסוי מלא ולהדק קל.
יוצא שלאורך הבקבוק יש בשר ובפנים מסודרות הביצים הקשות.
= בסיר גבוה להעמיד את הבקבוק באמצע ולמלא מים מסביב . רצוי סיר עם מכסה
גבוה כך שכל הבקבוק בתוך המים. לבשל על אש בינונית בערך שעה.
= להוציא מהמים לאחר הבישול ולהכניס למקרר עד להגשה. לפני ההגשה
חותכים את הבקבוק בעזרת מספריים או סכין חדה- ולפרוס פרוסות מהרולדה.
= אפשרות נוספת לבישול הגלילה פשוט יותר , על ניילון נצמד לפזר חצי מהכמות
של הבשר , להניח את הביצים הקשות בשורה ומעל לביצים להניח את יתר הבשר.
לגלגל את כל זה בתוך הניילון הנצמד לגלילה כמו נקניק עבה, לסגור הייטב
את הגלילה כולל בצדדים שלא יחדרו מי הבישול פנימה .לבשל בתוך מים כשעה.
קציצות בשר ברוטב
# טעם גן עדן
# לרבים יזכיר את המטבח של אמא
לקציצות
500 גרם בשר בקר טרי טחון
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
2 בצל קצוצים דק
10-15 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
5 גבעולי כוסברה קצוצה
4 שיני שום כתוש
4 כפות שמן זית
טיפה אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
= ללוש ביד טוב טוב את כל מרכיבי הקציצות ולהניח בצד
לרוטב
2 כפות שמן זית
1כפית דבש
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס צימוקים מושרים במעט מים
1 קופסא פטריות שלמות
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
3-4 כוסות מים
= בסיר רחב לבשל את כל מרכיבי הרוטב כ- 15 דקות
= לקחת מעט קמח רגיל בתוך צלחת שטוחה
= בידיים רטובות מעט ליצור קציצה עגולה לא גדולה ולגלגל אותה בתוך הקמח
מעט לשטח את הקציצה ובעדינות להכניס לתוך הרוטב המתבשל . יוצא בערך
30 קציצות ועל אש נמוכה לבשל עוד כ-30 דקות .
==== טעים מאד להגשה ליד אורז לבן ====
קציצות בשר עם פול ירוק טרי
לקציצות
500 גר' בשר טחון
1 ביצה
1 בצל בינוני מגורר
1 ת"א בינוני מגורר
2 שיני שום כתוש
קורט אבקת סודה לשתיה
מלח +פלפל גרוס
כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם
=ללוש טוב טוב את הכל ביחד ולתת לנוח בצד כחצי שעה
לרוטב
4-5 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
500 גר'פול ירוק טרי/מוקפא
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
קורט צילי טחון
קורט פפריקה מתוקה
מלח+פלפל גרוס
כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
=בסיר רחב להשחים את הבצל מעט , ליצור קציצות קטנות ושטוחות ולהניח על הבצל מעט לצריבה תוך שהופכים את הקציצות
= על הקציצות לפזר את הפול ,לתבל ולהוסיף מים חמים ולבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כ-40 דקות.
סירות חצילים במלית בשר
# 6 מנות
3 חצילים מאורכים לא גדולים
3 בצלים קצוץ דק
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ דק
3 גבעולי שמיר קצוץ דק
1 רסק עגבניות קטן
500 גרם בשר בקר טחון-טרי
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
= לקלוף את החצילים פס כן ופס לא כך שישאר מעט קליפה ולחתוך את החצילים לאורך
במידה ואתם קונים חציל סגול - אין צורך לקלוף את החציל
= לרוקן וליצור מעין סירות בעזרת סכין חדה וכפית . את מה שרוקנו מהחציל לא לזרוק.
= להכניס לכלי עבודה את הבשר,הסלרי,בצל 1,שמיר,ושני שליש מכמות החציל שרקנו
לאחר שקצצנו את בשר החציל קצוץ דק מאד , מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
= לערבב הייטב את מילוי הבשר ולמלא את חצאי החציל מעט מהודק שלא יתפזר.
= בסיר קטן עם כף שמן להשחים בצל אחד קצוץ להוסיף את האורגנו ורסק העגבניות
וכוס וחצי מים מלח ופלפל מעט , להביא לרתיחה ולהוריד מהאש.
= בסיר רחב מאד להשחים בצל עם שתי כפות שמן , להנמיך את האש ולסדר את החצילים
בשכבה אחת צפופה- לפזר בעזרת כף את הרוטב מעל כל חציל 2 כפות ואת מה שנשאר
לשפוך בסיר בין החצילים .אפשרי להוסיף עוד מעט מים שחצי מגובה החציל יהיה מכוסה.
להביא לרתיחה - לכסות את הסיר ולהנמיך ולבשל בערך 40 דקות
= אפשרות נוספת לבישול בתבנית אפייה
מכוסה בנייר כסף בחום 190 כ-40 דקות
כרובית ברוטב עגבניות

1 כרובית בינונית
4-5 שיני שום חתוכים גס
5 כפות שמן
1/4 כפית טימין
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית מלח
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 עגבניות מרוסקות ללא קליפה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כוס מים
= לפרק את הכרובית לפרחים גדולים
= בסיר מעט רחב להשחים טיפה את השום בשמן ולהוסיף את העגבניות
ואת רסק העגבניות תוך בחישה + אבקת מרק העוף והמים
= כשהרוטב רתח להנמיך את האש ולהוסיף את יתר התבלינים+כוס מים
ולבשל כ- 15 דקות.
= לסדר את פרחי הכרובית בתוך הרוטב ולבשל על אש קטנה כ- 20 דקות
# במידה ונשאר רוטב אפשרי ביום למחרת לבשל ספגטי או פסטה ולהשתמש
באותו רוטב .
קציצות תרד
# טעים במיוחד - עשיר בברזל

1 קופסא/אריזה עלי תרד טריים
2 ביצים שלמות
1/2 חבילה פרורי לחם(100 גרם)
5-6 עלי בזיליקום טרי
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= את עלי התרד לשתוף היטב תחת מי ברז במסננת
= להרתיח סיר 3 ליטר מים ולהכניס את עלי התרד לחליטה של 3 דקות
ולהוציא למסננת כדי לסנן את כל המים.
= על קרש חיתוך לקצוץ היטב את עלי התרד ולהעביר לכלי עבודה
= להוסיף את כל יתר המרכיבים ולעבד בעזרת היד לעיסה קלילה
= לחמם מחבת גדול עם מעט שמן (5כפות) וליצור עם ידיים רטובות מעט
קציצות שטוחות ולטגן עד שמעט יזהיבו- זהירות לא לשרוף.
קציצות,לביבות קישואים
# לארוחה בשרית -לא להוסיף גבינה

1 ק"ג קישואים קטנים
4 שיני שום טרי קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ דק
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות גבינת פרמזן או גבינת רוקפור
2-3 ביצים
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
4 כפות שמן
= את הקישואים לגרר על פומפיה גסה , לסחוט את הנוזלים מהקישואים בעזרת הידיים
= בסיר עם השמן להשחים מעט את הבצל עד ריכוך ולהוסיף את השום ושאר המרכיבים
=== לא להכניס את פירורי הלחם ===
= לערבב היטב בעזרת כף עץ עד לקבלת עיסה דיי סמיכה , לא רכה מידי ולצנן
= להוציא מהסיר לכערת עבודה , על צלחת שטוחה לפזר את פירורי הלחם
= לחמם מעט שמן במחבת גדול ובזרת ידיים מעט רטובות ליצור כדור קטן מהקישואים
לגלגל בתוך פירורי הלחם ומעט לשטח את הכדור ולהכניס לטיגון עד שמעט יזהיב.
===== טעים במיוחד =====
לעטקס - לביבות תפוחי אדמה
3-4 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס וסחוט מנוזלים
3 כפות קמח
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 ביצים שלמות
= לערבב היטב שלא יהיו גושים מהקמח ובעזרת כף גדולה לטגן לביבות
שטוחות במעט שמן ובמחבת גדול .
=== טעים מאד חם וטרי ולהגיש עם כפית שמנת מעל ===
שמעטקס - לביבות ממה שיש
3-4 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוט
1 בצל גדול מגורר גס וסחוט1/2 כוס פירורי לחם
3-4 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס סומסום
2 ביצים שלמות
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= לערבב הכל יחד ובעזרת כף גדולה לטגן במחבת גדול לביבות מעט שטוחות
עד להזהבה .
= אפשרי להכין את הלביבות גם בעזרת ידיים מעט רטובות
רולדה חלקי עוף מעניינת וטעימה
# אפשרי בישול בתוך בקבוק שמן
# אפשרות ליצור גלילה בתוך ניילון נצמד
# נשמע מעט מסובך אבל לא ולא - פשוט וקל ובסוף -טעים
1 חזה עוף שלם- פרפר
6-8 קורקבני עוף מנוקים הייטב
6-8 כבדי עוף
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
4 ביצים קשות
1 ביצה שלמה ,לא מבושלת
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
1 בצל קצוץ ומטוגן -ללא השמן
= את החזה עוף + הקורקבנים לבשל בסיר קטן ומים בערך 20 דקות
להוציא מהסיר ולצנן.
=את הכבדים רצוי לשרוף מעט מעל הגז על אש חיה כדי להוציא ממנו
את כל שאריות הדם .
= לאחר צינון - לקצוץ דק דק על קרש חיתוך את כל חלקי העוף ולהכניס
לכלי , להוסיף את הירק הקצוץ והתבלינים + הביצה וביד לערבב הייטב.
= לקחת בקבוק שמן ריק ולחתוך לו את כל החלק העליון כדי שנוכל להחדיר
את כל המרכיבים , שכבה בשר ובאמצע להניח ביצה קשה ומעל עוד
שכבה של בשר וחוזר על הפעולה שלוש פעמים עד לכיסוי מלא ולהדק קל.
יוצא שלאורך הבקבוק יש בשר ובפנים מסודרות הביצים הקשות.
= בסיר גבוה להעמיד את הבקבוק באמצע ולמלא מים מסביב . רצוי סיר עם מכסה
גבוה כך שכל הבקבוק בתוך המים. לבשל על אש בינונית בערך שעה.
= להוציא מהמים לאחר הבישול ולהכניס למקרר עד להגשה. לפני ההגשה
חותכים את הבקבוק בעזרת מספריים או סכין חדה- ולפרוס פרוסות מהרולדה.
= אפשרות נוספת לבישול הגלילה פשוט יותר , על ניילון נצמד לפזר חצי מהכמות
של הבשר , להניח את הביצים הקשות בשורה ומעל לביצים להניח את יתר הבשר.
לגלגל את כל זה בתוך הניילון הנצמד לגלילה כמו נקניק עבה, לסגור הייטב
את הגלילה כולל בצדדים שלא יחדרו מי הבישול פנימה .לבשל בתוך מים כשעה.
קציצות בשר ברוטב
# טעם גן עדן
# לרבים יזכיר את המטבח של אמא
לקציצות
500 גרם בשר בקר טרי טחון
1/2 כוס פירורי לחם1 ביצה
2 בצל קצוצים דק
10-15 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
5 גבעולי כוסברה קצוצה
4 שיני שום כתוש
4 כפות שמן זית
טיפה אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
= ללוש ביד טוב טוב את כל מרכיבי הקציצות ולהניח בצד
לרוטב
2 כפות שמן זית
1כפית דבש
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס צימוקים מושרים במעט מים
1 קופסא פטריות שלמות
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
3-4 כוסות מים
= בסיר רחב לבשל את כל מרכיבי הרוטב כ- 15 דקות
= לקחת מעט קמח רגיל בתוך צלחת שטוחה
= בידיים רטובות מעט ליצור קציצה עגולה לא גדולה ולגלגל אותה בתוך הקמח
מעט לשטח את הקציצה ובעדינות להכניס לתוך הרוטב המתבשל . יוצא בערך
30 קציצות ועל אש נמוכה לבשל עוד כ-30 דקות .
==== טעים מאד להגשה ליד אורז לבן ====
קציצות בשר עם פול ירוק טרי
לקציצות
500 גר' בשר טחון
1 ביצה
1 בצל בינוני מגורר
1 ת"א בינוני מגורר
2 שיני שום כתוש
קורט אבקת סודה לשתיה
מלח +פלפל גרוסכוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם
=ללוש טוב טוב את הכל ביחד ולתת לנוח בצד כחצי שעה
לרוטב
4-5 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
500 גר'פול ירוק טרי/מוקפא
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
קורט צילי טחון
קורט פפריקה מתוקה
מלח+פלפל גרוס
כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
=בסיר רחב להשחים את הבצל מעט , ליצור קציצות קטנות ושטוחות ולהניח על הבצל מעט לצריבה תוך שהופכים את הקציצות
= על הקציצות לפזר את הפול ,לתבל ולהוסיף מים חמים ולבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כ-40 דקות.
סירות חצילים במלית בשר
# 6 מנות
3 חצילים מאורכים לא גדולים
3 בצלים קצוץ דק
3 גבעולי שמיר קצוץ דק
1 רסק עגבניות קטן
500 גרם בשר בקר טחון-טרי
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
= לקלוף את החצילים פס כן ופס לא כך שישאר מעט קליפה ולחתוך את החצילים לאורך
במידה ואתם קונים חציל סגול - אין צורך לקלוף את החציל
= לרוקן וליצור מעין סירות בעזרת סכין חדה וכפית . את מה שרוקנו מהחציל לא לזרוק.
= להכניס לכלי עבודה את הבשר,הסלרי,בצל 1,שמיר,ושני שליש מכמות החציל שרקנו
לאחר שקצצנו את בשר החציל קצוץ דק מאד , מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
= לערבב הייטב את מילוי הבשר ולמלא את חצאי החציל מעט מהודק שלא יתפזר.
= בסיר קטן עם כף שמן להשחים בצל אחד קצוץ להוסיף את האורגנו ורסק העגבניות
וכוס וחצי מים מלח ופלפל מעט , להביא לרתיחה ולהוריד מהאש.
= בסיר רחב מאד להשחים בצל עם שתי כפות שמן , להנמיך את האש ולסדר את החצילים
בשכבה אחת צפופה- לפזר בעזרת כף את הרוטב מעל כל חציל 2 כפות ואת מה שנשאר
לשפוך בסיר בין החצילים .אפשרי להוסיף עוד מעט מים שחצי מגובה החציל יהיה מכוסה.
להביא לרתיחה - לכסות את הסיר ולהנמיך ולבשל בערך 40 דקות
= אפשרות נוספת לבישול בתבנית אפייה
מכוסה בנייר כסף בחום 190 כ-40 דקות
פלאוג'יג' -מעדן עוף עם אורז וצימוקים
# מאכל פרסי מסורתי - טעים במיוחד

6 ירכיים עוף
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור טחון
1 רסק עגבניות קטן
1 כוס אורז שטוף
3-4 כוסות מים
100 גרם צימוקים
= בסיר רחב לטגן בשמן את חלקי העוף ביחד עם כל התבלינים ורסק העגבניות
= לאחר 10 דקות של טיגון להוסיף 2 כוסות מים להביא לרתיחה ולבשל 45 דקות
= כשהעוף רך מוציאים את חלקי העוף ולהניח בצד, ובנוזלים הקיימים בסיר-להכניס את
האורז להוסיף עוד כוס מים ולערבב -לכסות את הסיר ולנמיך את הלהבה ולבשל
20 דקות בדיוק את האורז .
= בזמן שהאוז מתבשל במחבת קטן לטגן עם כף שמן את הצימוקים-לא לשרוף אותם
= לאחר שהאורז מוכן לשפוף פנימה את הצימוקים ולערבב הייטב - לסדר את העוף
מעל האורז ולסגור מכסה הסיר לבישול של עשר דקות על אש קטנה . לא לפתוח את הסיר
לאחר הבישול לפחות 15 דקות .
===== בתיאבון ... טעים במיוחד ======
שעועית ירוקה ועגבניות שרי
# פיקנטי חריף
# אפשרות לשלב שעועית צהובה

700 גרם שעועית ירוקה טריה
1 רסק עגבניות קטן
10 עגבניות שרי חתוך לחצי
6 שיני שום טרי חתוך לפרוסות דקות
2 פלפלים חריפים קצוצים דק (ללא הגרעינים)
1/2 כפית אורגנו יבש
5-6 עלי בזיליקום טרי קצוץ דק
1 אבקת מרק בשר
2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= את השעועית לשטוף ולהוריד קצוות ולחתוך לשלוש-לאורך 5 ס"מ
= בתוך הסיר עם השמן להשחים קל את השום ומיד להוסיף את הפלפל
החריף ולאדות תוך בחישה מספר דקות
= להכניס את כל החומרים עם בערך כוס וחצי מים. להביא לרתיחה , להנמיך אש ולבשל
בערך כ-30 דקות.
מידיי פעם לערבב את התבשיל ואם חסר מים להוסיף מעט .
==== אני אוהב גרעיני תירס מתוק - משתלב מצויין ====
תבשיל שעועית לבנה - נוסח דרום אמריקה
# מעט חריף

500 גרם שעועית לבנה
1 עגבניות מרוסקות (500 גרם)
2 בצל קצוץ דק
1/4 כוס שמן
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח - בסוף הבישול
פלפל שחור טחון לפי הטעם
1/4 כפית צילי גרוס יבש
1פלפל צילי חריף קצוץ דק
6-7 כוסות מים
= להשרות את השעועית כשעה במים רותחים +כפית אבקת סודה לשתיה
= לשטוף את השעועית במסננת ולבשל במים כ- חצי שעה. לשטוף ולסנן
שוב את השעועית ושוב לבשל כחצי שעה .
= בסיר הבישול להשחים מעט את הבצל ולהוסיף את הפלפל צילי היבש
והטרי - כדי לפתוח טעמים.
= להוסיף את חתיכות הבשר או חזה העוף לצריבה קלה ולהוסיף את כל מרכיבי
התבשיל מלבד המלח (בסוף) כולל המים ,להביא לרתיחה ועל אש קטנה
לבשל כשעה וחצי - מידי פעם לבחוש .
==== נא לא לשכוח להכין באגט או לחם לבן טרי====
גפילטע פיש -קציצות דגים
# חובה וטעים למאכל קר עם חזרת אדומה חריפה

1 ק"ג דג קרפיון טחון
3 בצל בינוני
3 ביצים קשות
3 ביצים טריות
2 כוסות פירורי לחם או קמח מצה
2-3 גזרים פרוסים לעיגולים
1 כפית סוכר
פלפל שחור טחון לפי הטעם
1 כפית מלח
= בסיר גדול שטוח למלא מים לחצי גובה הסיר ולהביא לרתיחה
= להוסיף את הגזר ובצל אחד חצוי לחצי חצי כפית מלח ופלפל
לפי הטעם .
= שני בצלים להעביר על מגרדת גסה ולסחוט את הנוזלים. את הביצים
הקשות גם להעביר על מגרדת גסה ולהכניס לכערת עבודה.
= להוסיף את יתר המרכיבים וללוש מעט את הכל יחד שתהיה עיסה לא
יבשה מידי ולא רטובה מידי
= ליצור כדורי קציצה אובלי ומעט שטוח ולהכניס לסיר הבישול . להניח בעדינות
כדי שלא יתפרקו .
= לבשל על אש קטנה בערך שעה וחצי , ולאחר הבישול כשהכל מעט צונן
לסדר את הקציצות בתוך כלי זכוכית שטוח ולהניח שתי פרוסות קטנות של גזר .
בין הקציצות לשפוך מעט מהנוזלים של הבישול ולהכניס לקירור .
===== באמת טעים - למחרת =====
נסיכת הנילוס - ברוטב חריף
# אפשרי באותו בישול , להחליף סוג דג

1 ק"ג דג פרוס עבה (2ס"מ)
6-7 שיני שום פרוס גס
2 פלפל גמבה אדומה חתוך לרצועות גסות
2-3 פלפל חריף חתוף לעיגולים דקים
3 עגבניות ללא קליפה חתוך גס
1/4 כוס שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
6-7 ענפי כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
= מומלץ לשטוף היטב את הדגים ולהניח בכערה בצד עם לימון סחוט לשעה
= בסיר גדול ושטוח להכניס את כל הירקות (חוץ מהכוסברה) עם השמן לבחוש
היטב ולהדליק את האש . מעל הירקות לסדר את הדגים בשכבה ולפזר את התבלינים
מעל הדגים . להוסיף כוס מים מעל ובתנועת ריקוד סיבובי לנער בעדינות את הסיר
כך שהנוזלים מערבבים את כל התבלינים בצורה אחידה . אם חסר מים להוסיף עוד מעט.
= מעל כל זה לפזר את הכוסברה , להנמיך את האש ולסגור מכסה -לבשל כחצי שעה.
==== בשביל הרוטב דרושה חלה טריה שלמה ====
אורז לבן/צבעוני
# מעט לא רגיל ,אחד אחד

1 כוס אורז יסמין שטוף ומסונן
6 כפות שמן
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית מלח
= בסיר קטן להכניס את האורז עם 3 כפות שמן +3 כוסות
מים להביא לרתיחה , לבחוש מידי פעם ולבשל על אש קטנה
ללא מכסה סיר 15 דקות -
= להכין סיר קטן עם מכסה ולהכניס את 3 הכפות שמן על אש קטנה
= את האורז שבישלנו להעביר למסננת ותחת מי ברז זורמים לשטוף
עד שיהיו מים צלולים וכל העמילן נשטף...
= להכניס את האורז לסיר עם השמן החם להוסיף את המלח והפלפל
לסגור מכסה לחמש דקות נוספות על אש קטנה. לא לפתוח את המכסה.
= במידה ורוצים אורז צבעוני- להוסיף בשלב האחרון של הבישול 3 כפות
של גרעיני תירס או 3 כפות של אפונה עם גזר .
חובזה
![]() |
| עלי החובזה.... |
# מקובל ואהוב מהמטבח המצרי
# מהמטבח של אמא שלי
זר של עלי חובזה ללא הגבעול
3-4 כפות שמן
1 שן שם כתוש
מיץ מלימון שלם
1 כוס אורז שטוף ומסונן
פלפל שחור טחון לפי הטעם
= את עלי החובזה לחלוט במים רותחים למספר דקות
= להוציא למסננת ולשטוף הייטב מתחת למים זורמים
= לאחר צינון על קרש חיתוך לקצוץ דק דק את החובזה
= לחמם בסיר בינוני את השמן ולהכניס את עלי החובזה
תוך עירבוב טוב ולהוסיף את השום
מג'דרה

1 וחצי כוס אורז שטוף
1 כוס עדשים ירוקות
2 בצלים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= בסיר קטן לחמם את מחצית מהשמן , להוסיף את האורז
לבחוש הייטב שהאורז יראה מעט שקוף מהשמן
להוסיף 3 כוסות מים , לבחוש הייטב ולהביא לרתיחה .
להנמיך את האש למינימום ולסגור מכסה ולבשל 20 דקות -ולכבות את האש.
לא לפתוח את מכסה הסיר של האורז.
= בסיר קטן אחר לבשל את העדשים בתוך מים בלבד כחצי שעה .
להוריד מהאש ולסנן את העדשים כדי להגיר את הנוזל הכהה.
= את הבצל לחתוך לחצי וליצור חצאי טבעות , את כל הבצל להזהיב במחבת
עם השמן שנותר....
= בכלי גדול להכניס את האורז ואת העדשים לתבל ולפזר מעל את הבצל
עם השמן מהמחבת ולערבב הייטב .....
=== מאכל ילדות שלי לפחות פעם בשבוע עם נקניקיות וחרדל ====
כבד עוף- על מצע אננס
# מתאים ומיוחד למנה ראשונה חגיגית
# מעניין - טעים במיוחד
1 קופסה גדולה של טבעות אננס שלמים
7-8 כבדיי עוף שלמים חתוך לחצי
1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 5 כפות שמן
100 גרם סומסום
100 גרם פירורי לחם
1 ביצה טרופה
1 שקית רוטב פטריות
- מלח ופלפל שחור גרוס
= לערבב את הסומסום עם פירורי הלחם + מלח ופלפל מעט
= במחבת גדול לחמם מעט שמן ולטגן את פרוסות האננס כמו שניצל, לטבול בביצה
ובפירורי הלחם עם הסומסום ולטגן מעט עד להזהבה של הציפוי על האננס.
ולהוסיף את כבדיי העוף עם מעט מלח ופלפל גרוס לצריבה לפי טעמכם.
= לפני ההגשה להכין את רוטב הפטריות לפי הוראות היצן
= בצלחת הגשה להניח במרכז טבעת אננס אחת ועל חור טבעת האננס
להניח 2 חתיכות של כבד עם מעט בצל , ומעל כל זה לקשט מעט עם רוטב הפטריות.
==== הגשת המנה מאד עשירה , יפה וטעימה =====
פאטה כבד עוף/נוסח צרפתי
# אפשרי כמנה ראשונה - עשירה וטעימה
# אפשרי למריחה על פרוסת טוסט
# עפ"י פפרברג רבקה

150 גרם מחמאה / חמאה
1 בצל גדול קצוץ
1/2 ק"ג כבד עוף
1/3 כוס קוניאק
1/4 כוס שמנת צמחית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית טימין יבש
= לטגן את הבצל בחצי מהמחמאה או החמאה עד שיזהיב
להוסיף את הכבדים ולבשל על אש קטנה עד שישחימו מעט , ולהוסיף את הקוניאק
ולהמשיך לבשל עוד כעשר דקות לאידוי רוב הנוזלים.
= לאחר צינון קל להכניס הכל לתוך מעבד מזון לרסק עד לקבלת מחית רכה , להוסיף
את המחמאה שנותרה ואת השמנת ולבסוף להוסיף את כל התבלינים ולעבד מספר
שניות נוסף לקבלת מרקם קטיפתי אחיד .
= להוציא ולהכניס לתוך תבנית מאורכת לעטוף בנילון נצמד ולאחסן במקרר.
==== להגשה כמנה ראשונה עם פרוסות לחם קלוי ====
חמין
בסיר בישול איטי חשמלי
1 ק"ג בשר בקר מספר 5
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס חומוס
4 ביצים
7-8 שיני שום חתוך לחצאים
1 בטטה גדולה קלופה
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לחצי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
= לילה קודם להשרות במים את החומוס והשעועית
= את הבצל והשום לפזר על כל משטח הסיר עם 4-5 כפות שמן
= את גוש הבשר לחתוך לארבע ולסדר במרכז הסיר ומסביב לסדר
תפוחי האדמה והבטטה החצויה לארבע , לפזר מעל כל זה את
השעועית והחומוס ומעל לסדר את הביצים.
= את כל התבלינים לפזר מעל ולהוסיף מים עד לכיסוי כל החמין
הביצים נשארות חצי מחוץ לנוזלים .
= להפעיל את הסיר על חום גבוהה עד למצב של רתיחה ולהנמיך את החום .
חמין - קליל ומהיר
3 כרעיים עוף חתוך לחצי
4 תפוחי אדמה קטנים קלופים שלמים
2 בטטות קטנות קלופות חתוך לחצי
1 וחצי כוסות חיטה שרויה ושטופה
1 בצל קצוץ דק
10 שיני שום
פלפל שחור טחון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח לפי הטעם...
= בסיר קטן לחמם מעט שמן ולכניס 5 שיני שום חתוכים לחצי
להוסיף חצי מכמות הפפריקה מלח ופלפל שחור ומיד להכניס
את החיטה , לערבב היטב ולהוסיף 2 כוסות מים . להביא לרתיחה
ולכבות את האש
= בתוך סיר חשמלי לבישול איטי לפזר בתחתית את הבצל עם שיני השום
מעל זה לסדר את העוף , תפוחי האדמה והבטטה.
לתבל ולהוסיף מים כמעט לכיסוי מלא .
את החיטה עם הנוזלים להכניס לשקית קוקי ולסגור היטב ולהניח מעל החמין.
==== בישול של יום עושה את העבודה וטעים מאד ====
כרוב קצוץ - מאודה
1 כרוב לבן בינוני
2 גבולי סלרי אמריקאי
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוץ גס
1 כף רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
מיץ מחצי לימון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
3 כפות שמן
= לחתוך את הכרוב לארבע וכל חלק לחתוך לרצועות דקות
= בסיר בינוני להשחים קל את הבצל עם השמן
= לחתוך דק את גבעולי הסלרי האמריקאי ללא עלים ולהוסיף ביחד עם השום
לערבב הייטב ולהכניס את הכרוב לסיר , לתבל ולהוסיף כוס מים.
לערבב מידי פעם ולבשל על אש קטנה כחצי שעה עם מכסה סגור .
==== טעים ומיוחד ליד מנה בשרית כתוספת קלילה ====
כיסונים-קרפלייך-פלמינים
| קרפלייך עם בצל |
בצק
2 כוסות קמח רגיל
1 ביצה
2-3 כפות שמן
- קורט מלח
- מים כמה שנכנס(בערך1/2 כוס)
= ללוש הייטב עד שהבצק לא ידבק לידיים.
להניח את הבצק לנוח מכוסה כשעה
= את גוש הבצק לחלק לשלוש, על משטח מקומח עבודה לפתוח
עלה דק ובעזרת כוס גדולה לקרוץ עיגולים.
במרכז כל עיגול לשים מעט מילוי ולקפל לחצי ולהדק את
קצוות הבצק הייטב ואת שני הקצוות לחבר מלמעלה.
= בסיר גדול להרתיח מים + כפית מלח עד לרתיחה, ולהכניס
את הכיסונים אחד אחד ולבשל כ-10 דקות או עד שהם צפים.
= טיפ - לטגן במעט שמן בצל קצוץ עד להזהבה ולפזר על
הכיסונים את הבצל עם השמן ולערבב כדי שלא ידבקו....
וכדי לקבל טעם של עוד.....
מילוי בשרי 5 כבד עוף שרוף על אש
1 בצל קצוץ
200 גר' בשר בקר קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כפות שמן
= לטגן את הבצל ולהוסיף את הבשר תוך עירבוב ,עד
שהבשר משנה את צבעו.
= לקצוץ דק את הכבד על קרש חיתוך ולערבב עם הבשר.
= להוסיף את הטיבול , והמילוי מוכן.
סמבוסק עם חומוס

בצק
= 1 ק"ג קמח רגיל
= 1/2 מחמאה,100 גר'
= 1/2 כוס שמן
1 ביצה
קורט מלח
= את כל מרכיבי הבצק לערבב הייטב וללוש טוב ביד אחת
וביד שנייה להוסיף לאט לאט את המים- ללוש עד שלא ידבק
לידיים, לקמח מעט ולהניח מכוסה כחצי שעה מנוחה.
= לחלק את הבצק לשלוש וכל חלק לפתוח עלה על משטח מקומח
לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס גדולה.
= להניח במרכז העיגול מעט מהמילוי ולסגור לחצי ולהדק בעזרת
שיניי המזלג שיוצרים גם צורה יפה.
=== לטגן בשמן עמוק עד להזהבה ===
מילוי
2 כוסות חומוס מושרים לילה1 ראש בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית בהרט
= לבשל את גרגירי החומוס בערך 40 דקות , ובינתיים לטגן
את הבצל עד להזהבה
= את החומוס המבושל עם התבלינים להעביר למעבד מזון
ובהילוך קצר עד לקבלת מחית אחידה - להוסיף את הבצל
ולערבב עם כף והרי המילוי מוכן.
קובה נאבלוסייה
# מעדן שכולם אוהבים
# חומרים ל-100 יח' בערך

בצק
1 ק"ג בורגול דק(ג'ריג')
1 כוס קמח רגיל
1/4 כוס שמן
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
1/2 כפית מלח
= את הבורגול לשטוף היטב במסננת תחת מי ברז זורמים
ולהכניס לכערה עם מעט מיים למנוחה של שעתיים.
לאחר מכן לסנן את הנוזלים המיותרים ולהוסיף את יתר
מרכיבי הבצק וללוש הייטב עד לקבלת בצק אחיד,רך ומעט דביק.
= לתת לבצק לנוח בצד כשעה .
מילוי
1/2 ק"ג בשר טחון1 בצל גדול קצוץ דק
100 גר' צנוברים
1/3 כוס שמן
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
= במחבת גדול להזהיב את הבצל ולהוסיף את יתר המרכיבים
ועם מזלג תוך ערבוב לדאוג שהבשר ישאר מפורר ולא גושי.
בסוף התהליך(10 דקות לפחות) להוסיף את הצנוברים,ולצנן.
= מהבצק לקרוע כדורים קטנים בגודל כדור טניס שולחן, ולהניח
בצד. עם ידיים מעט רטובות לשטח כדור בצק על כף היד בעזרת
הבוהן , להכניס על הבצק עלה שיצרנו כפית של מילוי ולסגור
לכדור סגור ובשתי הידיים ליצור כדור מעט אובלי-מאורך.
= לטגן בשמן חם ועמוק עד להשחמה קלה ....
== טעים במיוחד להגשה עם טחינה ליד........
=== גלגלתם כמות גדולה , אפשרי להקפיא לפני טיגון.....
====לאחר שקילקלתם 5 יחידות -הופך לקלי קלות =ושווה .




אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה