5-פשטידות + לביבות







       פשטידה מרוקאית  - מחאמר , מעקודה

המצרכים :

4 תפוחי אדמה גדולים , קלופים וחתוכים ל-6
2 בייצים קשות
4 בייצים שלמות טריות                                   
1 חזה עוף שלם חתוך לריבועים קטנים
3 כפות אפונה עם גזר מקופסא
10 ענפי פטרוזילייה קצוצה דק
חצי כפית כרכום
מלח , פלפל - לפי הטעם 


 הכנה
# בסיר בינוני לבשל את תפוחי האדמה עד שיתרכחו , לכבות את האש ולשפוך את הנוזלים 
# למעוך את תפוחי האדמה למחית אחידה ורכה
# בסיר קטן להרתיח מעט מים ולבשל כ-10 דקות את החזה - להוציא מהמים ולצנן
# את הבייצים הקשות להעביר במגרדת גסה מעל הפירה
# להוסיף לפירה את יתר המצרכים - חוץ מהבייצים הטריות 
# להקציף את הבייצים הטריות ולהוסיף בעדינות בתנועות קיפול עם יתר החומרים

# לאפות בתבנית קפיצית כמו טורט משומן הייטב בחום 180 בערך שעה - רצוי להפוך
   אחרי מחצית השעה . אפשרות נוספת ועדיפה , לאפות בסיר של גאחנון עם המכסה 
    ואז אין צורך להפוך את הפשטידה





            פשטידת אורז פיקנטי 

            # שדרוג שאריות אורז מבושל
         # פטנט של חמותי תקווה חיים ז"ל
                                                                    
   מצרכים

2-3 כוסות אורז לבן מבושל
2 עגבניות מרוסקות 
1 בצל קצוץ דק
3 בייצים טריות
רבע כפית פפריקה חריפה
מלח + פלפל , לפי הטעם
3 כפות שמן


# במחבת טפלון להשחים מעט את הבצל עם השמן ולהוסיף את העגבניות עם התיבול
# לפזר מעל הרוטב את האורז בשכבה אחידה ומעט להדק - ולהנמיך את האש 
# לטרוף הייטב את הבייצים ולפזר אחיד מעל האורז , לפזר את המלח והפלפל ולכסות 
   במכסה למשך 10 דקות מבלי לפתוח את המכסה .
# אני נוהג בסוף התהליך להניח צלחת גדולה על המחבת ולהפוך ישר לצלחת - כך העבניות
   הצרובות עם הבצל נמצאים מעל בצורה יפה .

   מאכל אהוב עלי לארוחת ערב באמצע השבוע - שימוש של שאריות אורז משבת - בתאבון





          פשטידת  ברוקלי

  מצרכים

2 ראשי ברוקלי חתוך לפרחים קטנים
את הגבעולים לקלוף ולחתוך לריבועים קטנים
4 בייצים טריות
מלח + פלפל גרוס ,לפי הטעם
רבע כפית זחוק
1 שמנת  לבישול                          
1 קוטג 5%
1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
4 כפות קמח תופח
50 גרם חמאה מומסת
מעט סומסום


# לשמן 2 תבניות אלומניום מוארכות
# לפזר את הסומסום בתבנית
# את הברוקלי להרתיח בסיר עם מיים , רתיחה של 5 דקות , להוציא ולסנן
# לטרוף את הבייצים ולהוסיף את כל המרכיבים לבלילה , ובסוף את הברוקלי
# לפזר מעט מוצרלה לפני האפייה על הפשטידה - לאפות בחום 180 כשעה +
   אפשרות לפני הגשה בצלחת להוסיף מעט רוטב לפשטידות גבינה וירקות , 
    הרוטב מופיע במתכוני רטבים----- בתאבון.






         לעטקס - לביבות תפוחי אדמה 

3-4 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס וסחוט מנוזלים         

3 כפות קמח
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 ביצים שלמות

= לערבב היטב שלא יהיו גושים מהקמח ובעזרת כף גדולה לטגן לביבות

   שטוחות במעט שמן ובמחבת גדול .
=== טעים מאד חם וטרי ולהגיש עם כפית שמנת מעל ===





              שמעטקס - לביבות ממה שיש 

3-4 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוט
1 בצל גדול מגורר גס וסחוט
1/2 כוס פירורי לחם
3-4 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק                            
1/2 כוס סומסום
2 ביצים שלמות
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

= לערבב הכל יחד ובעזרת כף גדולה לטגן במחבת גדול לביבות מעט שטוחות

   עד להזהבה .
= אפשרי להכין את הלביבות גם בעזרת ידיים מעט רטובות






         מאפה תפוחי אדמה/גראטן 
         # 6-8 מנות - ארוחה חלבית 


8-10 תפוחי אדמה קלופים
100 גר' גבינת גלעד מגוררת
100 גר' גבינת גלבוע מגוררת
1 מיכל (500 מיל')שמנת בישול      
3-4 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית טימין

= לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ ולשטוף    
 ולסנן ולסדר כמו רעפים בתבנית חסינת אש ומעט משומנת.
= לערבב את השמנת עם יתר המרכיבים ולפזר על תפוחי האדמה  בצורה אחידה 
= בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות כ-45 דקות.
   להניח את התבנית מעט יותר למטה כדי שלא ישרף למעלה.
===להגיש חם ואם יש עירית קצוצה - מוסיף ====

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה