פשטידה מרוקאית - מחאמר , מעקודה
4 תפוחי אדמה גדולים , קלופים וחתוכים ל-6
2 בייצים קשות
4 בייצים שלמות טריות
1 חזה עוף שלם חתוך לריבועים קטנים
3 כפות אפונה עם גזר מקופסא
10 ענפי פטרוזילייה קצוצה דק
חצי כפית כרכום
מלח , פלפל - לפי הטעם
הכנה
# בסיר בינוני לבשל את תפוחי האדמה עד שיתרכחו , לכבות את האש ולשפוך את הנוזלים
# למעוך את תפוחי האדמה למחית אחידה ורכה
# בסיר קטן להרתיח מעט מים ולבשל כ-10 דקות את החזה - להוציא מהמים ולצנן
# את הבייצים הקשות להעביר במגרדת גסה מעל הפירה
# להוסיף לפירה את יתר המצרכים - חוץ מהבייצים הטריות
# להקציף את הבייצים הטריות ולהוסיף בעדינות בתנועות קיפול עם יתר החומרים
# לאפות בתבנית קפיצית כמו טורט משומן הייטב בחום 180 בערך שעה - רצוי להפוך
אחרי מחצית השעה . אפשרות נוספת ועדיפה , לאפות בסיר של גאחנון עם המכסה
ואז אין צורך להפוך את הפשטידה
פשטידת אורז פיקנטי
# שדרוג שאריות אורז מבושל
# פטנט של חמותי תקווה חיים ז"ל
מצרכים
2-3 כוסות אורז לבן מבושל
2 עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ דק
3 בייצים טריות
רבע כפית פפריקה חריפה
מלח + פלפל , לפי הטעם
3 כפות שמן
# במחבת טפלון להשחים מעט את הבצל עם השמן ולהוסיף את העגבניות עם התיבול
# לפזר מעל הרוטב את האורז בשכבה אחידה ומעט להדק - ולהנמיך את האש
# לטרוף הייטב את הבייצים ולפזר אחיד מעל האורז , לפזר את המלח והפלפל ולכסות
במכסה למשך 10 דקות מבלי לפתוח את המכסה .
# אני נוהג בסוף התהליך להניח צלחת גדולה על המחבת ולהפוך ישר לצלחת - כך העבניות
הצרובות עם הבצל נמצאים מעל בצורה יפה .
מאכל אהוב עלי לארוחת ערב באמצע השבוע - שימוש של שאריות אורז משבת - בתאבון
פשטידת ברוקלי
מצרכים
2 ראשי ברוקלי חתוך לפרחים קטנים
את הגבעולים לקלוף ולחתוך לריבועים קטנים
4 בייצים טריות
מלח + פלפל גרוס ,לפי הטעם
1 שמנת לבישול
1 קוטג 5%
1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
4 כפות קמח תופח
50 גרם חמאה מומסת
מעט סומסום
# לשמן 2 תבניות אלומניום מוארכות
# לפזר את הסומסום בתבנית
# את הברוקלי להרתיח בסיר עם מיים , רתיחה של 5 דקות , להוציא ולסנן
# לטרוף את הבייצים ולהוסיף את כל המרכיבים לבלילה , ובסוף את הברוקלי
# לפזר מעט מוצרלה לפני האפייה על הפשטידה - לאפות בחום 180 כשעה +
אפשרות לפני הגשה בצלחת להוסיף מעט רוטב לפשטידות גבינה וירקות ,
הרוטב מופיע במתכוני רטבים----- בתאבון.
לעטקס - לביבות תפוחי אדמה
3-4 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס וסחוט מנוזלים
3 כפות קמח
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 ביצים שלמות
= לערבב היטב שלא יהיו גושים מהקמח ובעזרת כף גדולה לטגן לביבות
שטוחות במעט שמן ובמחבת גדול .
=== טעים מאד חם וטרי ולהגיש עם כפית שמנת מעל ===
שמעטקס - לביבות ממה שיש
3-4 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוט
1 בצל גדול מגורר גס וסחוט
1/2 כוס פירורי לחם
3-4 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס סומסום
2 ביצים שלמות
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= לערבב הכל יחד ובעזרת כף גדולה לטגן במחבת גדול לביבות מעט שטוחות
עד להזהבה .
= אפשרי להכין את הלביבות גם בעזרת ידיים מעט רטובות
מאפה תפוחי אדמה/גראטן
# 6-8 מנות - ארוחה חלבית

8-10 תפוחי אדמה קלופים
100 גר' גבינת גלעד מגוררת
100 גר' גבינת גלבוע מגוררת
1 מיכל (500 מיל')שמנת בישול
3-4 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית טימין
= לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ ולשטוף
ולסנן ולסדר כמו רעפים בתבנית חסינת אש ומעט משומנת.
= לערבב את השמנת עם יתר המרכיבים ולפזר על תפוחי האדמה בצורה אחידה
= בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות כ-45 דקות.
להניח את התבנית מעט יותר למטה כדי שלא ישרף למעלה.
===להגיש חם ואם יש עירית קצוצה - מוסיף ====
3-4 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס וסחוט מנוזלים
3 כפות קמח
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 ביצים שלמות
= לערבב היטב שלא יהיו גושים מהקמח ובעזרת כף גדולה לטגן לביבות
שטוחות במעט שמן ובמחבת גדול .
=== טעים מאד חם וטרי ולהגיש עם כפית שמנת מעל ===
שמעטקס - לביבות ממה שיש
3-4 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוט

1/2 כוס פירורי לחם
3-4 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס סומסום
2 ביצים שלמות
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
= לערבב הכל יחד ובעזרת כף גדולה לטגן במחבת גדול לביבות מעט שטוחות
עד להזהבה .
= אפשרי להכין את הלביבות גם בעזרת ידיים מעט רטובות
מאפה תפוחי אדמה/גראטן
# 6-8 מנות - ארוחה חלבית

8-10 תפוחי אדמה קלופים
100 גר' גבינת גלעד מגוררת
100 גר' גבינת גלבוע מגוררת
1 מיכל (500 מיל')שמנת בישול
3-4 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית טימין
= לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ ולשטוף
ולסנן ולסדר כמו רעפים בתבנית חסינת אש ומעט משומנת.
= לערבב את השמנת עם יתר המרכיבים ולפזר על תפוחי האדמה בצורה אחידה
= בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות כ-45 דקות.
להניח את התבנית מעט יותר למטה כדי שלא ישרף למעלה.
===להגיש חם ואם יש עירית קצוצה - מוסיף ====
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה