חצילים כבושים , ממולאים
מצרכים למילוי
10-12 חצילים סגולים קטנים עלי סלרי מגבעול אחד קצוץ דק
כוס חומץ הדרים 4 שיני שום כתוש
כף מלח 2 פלפלים חריפים קצוץ דק ללא זרעונים
1 סלק קטן קלוף , חתוך ל- 4 3-4 ענפי נענע טרייה קצוץ דק
3 כוסות מים
# בסיר גדול להרתיח את החומץ והמים המלח והסלק
# להוריד את ראש החציל ולהכניס לסיר לרתיחה של 5 דקות ולכבות את האש
# להוציא את החצילים עם כיבוי האש ולתת להם לנוח ולהצתנן
# חורצים חריץ עמוק לאורכו וממלאים בתערובת המילוי
# לסדר את החצילים הממולאים בתוך כלי שטוח מעט עמוק עם מכסה ולפזר את הנוזלים שבישלנו על החצילים.
# מוכן וטעים לאכילה לאחר שלושה ימים . נשמר הרבה זמן בקירור.
מלפפונים כבושים
# לטעם מלפפונים כבושים בבית אין תחליף
מצרכים
1 ק"ג מלפפונים קטנים
6-8 שיני שום חתוך לחצי
2-3 פלפלים חריפים חתוכים גס
מלח- 1 כפית לכל כוס מים
רבע כוס חומץ הדרים
# לחתוך את שני קצוות המלפפון ולסדר בשכבות בתוך צנצנת מתאימה עם מכסה אטום
# בין המלפפונים לפזר את שיני השום וחתיכות פלפל חריף
# שופכים פנימה את החומץ ולמלא מים בעזרת כוס- ולהוסיף כפית מלח לכל כוס מים
# לגלגל את זר השמיר ולדחוס אותו בין המים למכסה הצנצנת , ולסגור אטום
# אפשרי להניח במרפסת במקום מואר וכל יום לפתוח כדי לשחרר לחץ
מוכן לאכילה לאחר שלושה ימים
ירקות כבושים - נוסח עירק כורדיסטאן
מצרכים # חמוצים שכולם אוהבים לנשנש
כרובית מפורקת לפרחים קטנים
4 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
5 גבעולי סלרי מנוקה וחתוך לרצועות קטנות
2 פלפלים אדומים חתוך גס לרצועות
1 כרוב קטן חתוך גס
1 בקבוק חומץ הדרים
1 כף סוכר
2 כפות מלח
3 כפות בהרט עמבה - תבלין של חמוצים
הכנה
# בסיר גדול להרתיח את בקבוק החומץ + 3 בקבוקי מים ביחד עם התבלינים
# לאחר הרתיחה להכניס את הגזר לחמש דקות ואחרי 5 הדקות להוסיף את יתר
הירקות לחמש דקות נוספות
# לכבות את האש ולהוציא מייד את כל הירקות לכלי לאיחסון ולאחר שהנוזלים
בסיר התקררו - לערבב את הנוזלים ובעזרת מצקת להעביר לצנצנת עם הירקות
במקרר נשמר הרבה זמן
לפת כבוש - מחללא
# נוסח עירק
# עפ"י חמותי תקווה חיים ז"ל
מצרכים
5-6 לפת טרי
1 סלק קטן טרי
1 פלפל חריף טרי ירוק
1/4 כוס חומץ הדרים
2-3 שיניי שום טרי
1 כפית מלח על כל כוס מים
הכנה
# לשטוף הייטב את הלפת והסלק מתחת למים זורמים -להעזר בסקוצ לניקוי הלפת
# את הסלק לחתוך לארבע
# את הלפת לחתוך לארבע ולאחר מכן כל רבע לחתוך לפרוסות בעובי של 4-5 מ"מ
# את השום לחתוך לחצאים ואת הפלפל לחתוך טבעות גסות
# לסדר את הכל בשכבות בתוך צנצנת עם מכסה
# למלא מים בעזרת כוס ולהוסיף כפית מלח על כל כוס מים שנכנס לצנצנת
# לסגור את המכסה ולנער מעט ולהניח במקום מואר או שמש למשך 4 ימים
- מאד רצוי לפתוח פעם ביום כדי לשחרר את התסיסה שבתוך הצנצנת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה