4-חמוצים





                    


    חצילים כבושים , ממולאים 


 מצרכים                                                              למילוי 

10-12 חצילים סגולים קטנים                           עלי סלרי מגבעול אחד קצוץ דק 
כוס חומץ הדרים                                            4 שיני שום כתוש
כף מלח                                                       2 פלפלים חריפים קצוץ דק ללא זרעונים
1 סלק קטן קלוף , חתוך ל- 4                            3-4 ענפי נענע טרייה קצוץ דק
3 כוסות מים

# בסיר גדול להרתיח את החומץ והמים  המלח והסלק
# להוריד את ראש החציל ולהכניס לסיר לרתיחה של 5 דקות ולכבות את האש 
# להוציא את החצילים עם כיבוי האש ולתת להם לנוח ולהצתנן
# חורצים חריץ עמוק לאורכו וממלאים בתערובת המילוי

# לסדר את החצילים הממולאים בתוך כלי שטוח מעט עמוק עם מכסה ולפזר את הנוזלים שבישלנו על החצילים.
# מוכן וטעים לאכילה לאחר שלושה ימים . נשמר הרבה זמן בקירור.





                           מלפפונים כבושים
      # לטעם מלפפונים כבושים בבית אין תחליף

  מצרכים                             

1 ק"ג מלפפונים קטנים
6-8 שיני שום חתוך לחצי
2-3 פלפלים חריפים חתוכים גס                                
מלח- 1 כפית לכל כוס מים 
רבע כוס חומץ הדרים 
זר שמיר טרי
   
# לחתוך את שני קצוות המלפפון ולסדר בשכבות בתוך צנצנת מתאימה עם מכסה אטום
# בין המלפפונים לפזר את שיני השום וחתיכות פלפל חריף
# שופכים פנימה את החומץ ולמלא מים בעזרת כוס- ולהוסיף כפית מלח לכל כוס מים
# לגלגל את זר השמיר ולדחוס אותו בין המים למכסה הצנצנת , ולסגור אטום 
# אפשרי להניח במרפסת במקום מואר וכל יום לפתוח כדי לשחרר לחץ 
                                            מוכן לאכילה לאחר שלושה ימים 





        ירקות כבושים - נוסח עירק כורדיסטאן  

  מצרכים                                                 # חמוצים שכולם אוהבים לנשנש 
כרובית מפורקת לפרחים קטנים
4 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
5 גבעולי סלרי מנוקה וחתוך לרצועות קטנות
2 פלפלים אדומים חתוך גס לרצועות
1 כרוב קטן חתוך גס
1 בקבוק חומץ הדרים
1 כף סוכר
2 כפות מלח
3 כפות בהרט עמבה - תבלין של חמוצים 

הכנה

# בסיר גדול להרתיח את בקבוק החומץ + 3 בקבוקי מים ביחד עם התבלינים
# לאחר הרתיחה להכניס את הגזר לחמש דקות ואחרי 5 הדקות להוסיף את יתר 
   הירקות לחמש דקות נוספות 
# לכבות את האש ולהוציא מייד את כל הירקות לכלי לאיחסון ולאחר שהנוזלים
   בסיר התקררו - לערבב את הנוזלים ובעזרת מצקת להעביר לצנצנת עם הירקות

              במקרר נשמר הרבה זמן





                   לפת כבוש - מחללא

                                            # נוסח עירק
                          # עפ"י חמותי תקווה חיים ז"ל
 מצרכים
5-6 לפת טרי
1 סלק קטן טרי
1 פלפל חריף טרי ירוק
1/4 כוס חומץ הדרים
2-3 שיניי שום טרי
1 כפית מלח על כל כוס מים


  הכנה
# לשטוף הייטב את הלפת והסלק מתחת למים זורמים -להעזר בסקוצ לניקוי הלפת
# את הסלק לחתוך לארבע 
# את הלפת לחתוך לארבע ולאחר מכן כל רבע לחתוך לפרוסות בעובי של 4-5 מ"מ
# את השום לחתוך לחצאים ואת הפלפל לחתוך טבעות גסות
# לסדר את הכל בשכבות בתוך צנצנת עם מכסה 
# למלא מים בעזרת כוס ולהוסיף כפית מלח על כל כוס מים שנכנס לצנצנת
# לסגור את המכסה ולנער מעט ולהניח במקום מואר או שמש למשך 4 ימים
   - מאד רצוי לפתוח פעם ביום כדי לשחרר את התסיסה שבתוך הצנצנת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה